Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ορατότης μηδέν;

Δυστυχώς σε αυτήν την χώρα, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλά, για να μην πω σε... τίποτα! Αφορμή για το σχόλιό μου το Ασφαλιστικό!
Έβλεπα σήμερα 4/1/2016 στις ειδήσεις, αφενός μεν την παραπλανητική, Κυβερνητική Ανακοίνωση της "ΜΗ Μείωσης" των συντάξεων, που ... μεταφράζεται σε ΜΕΙΩΣΗ (μας έχουν συνηθίσει οι κυβερνώντες να κάνουν το μαύρο άσπρο!) την οποία αναπαράγουν τα διαπλεκόμενα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αφετέρου, τις σχεδόν πανομοιότυπες Αρνητικές Απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών της Κοινοβουλευτικής Αντιπολίτευσης!
Παρά την έντονη κριτική που κατά καιρούς έχω ασκήσει στην, κατά τα άλλα τραγική, κυβέρνηση των ΣυριζΑνελ, νομίζω ότι όλοι οι αντιπολιτευόμενοι συνεχίζουν να συμπεριφέρνονται ανεύθυνα, με μόνο κριτήριο το κομματικό και όχι το κοινωνικό συμφέρον!
• Κανένας τους, δεν θέλει μείωση συντάξεων!
• Κανένας τους, δεν θέλει αύξηση των πόρων!
• Αλλά και ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν λέει που θα βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις τα επόμενα χρόνια?!
Ως οικονομολόγος θεωρώ ότι, το ασφαλιστικό μας σύστημα έχει καταρρεύσει, από την άφρονα πολιτική παροχών, όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, είτε με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, είτε με την κάκιστη έως εγκληματική διαχείριση των διαθεσίμων των Ασφαλιστικών Ταμείων, από τις διορισμένες Διοικήσεις των εκάστοτε κυβερνώντων!
Από πού να ξεκινήσει κανείς;
• Από τις άτοκες καταθέσεις των Ασφαλιστικών ταμείων έως το 1983;
• Από το «τζογάρισμα» διαθεσίμων στο Χρηματιστήριο μέσω της "ΔΕΚΑ ΑΕ" το 2000 προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές η κυβέρνηση Σημίτη;
• Από την λεηλασία με τα Δομημένα ομόλογα το 2005-2007 της κυβέρνησης του …. Καταληλότερου Κωστάκη Καραμανλή, όπου, ενώ τους έπιασαν επ’αυτοφώρω να κλέβουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έκλεισαν την βουλή για να μην διωχθούν οι κλέφτες; κ.α.!
Η όποια αποκατάστασή του Ασφαλιστικού Συστήματος, πρέπει να βασίζεται σε καλά τεκμηριωμένες αναλογιστικές μελέτες, όπου πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η βιωσιμότητα, όχι μόνο για τους σημερινούς συνταξιούχους αλλά και για τους αυριανούς, είτε είμαστε εμείς, είτε τα παιδιά μας και φυσικά, δεν πρέπει να γίνεται μικροκομματικό παιγνίδι στις πλάτες των Ελλήνων που δούλεψαν μία ολόκληρη ζωή με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορούν να "εισπράξουν" το αντίκρισμα της δουλειάς τους ως απόμαχοι της εργασίας!
Επί πέντε χρόνια μέχρι και πέρσι τέτοια ακριβώς εποχή οι, παντελώς ανεύθυνοι, ΣΥΡΙΖΟ-ΨΕΚΑΜΕΝΟΙ, και όχι μόνον αυτοί, ενώ γνώριζαν ότι τα ταμεία ήταν άδεια και προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, ευαγγελιζόντουσαν την αύξηση των μισθών, αύξηση των συντάξεων, τελικά… αποτελείωσαν ότι είχε μείνει όρθιο, στην Ελληνική Οικονομία και την Ελληνική Κοινωνία!
Αντί λοιπόν να καθίσουν και να συνεννοηθούν, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, πώς θα βρεθεί μία βιώσιμη λύση για το Ασφαλιστικό, όπως θα έπρεπε να είχαν κάνει,
Α) με τις προτάσεις της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη το 1990-1993,
Β) με την Έκθεση της Επιτροπής του καθηγητή Σπράου το 1997,
Γ) με την Επιτροπή και το νομοσχέδιο του καθηγητή και Υπουργού κ. Γιαννίτση το 2001, και
Δ) με τις προτάσεις της Κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου 2009-2011,
Δυστυχώς συνεχίζουν, όπως και τότε, έτσι και σήμερα, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Αντιπολίτευση να κάνει πλειστηριασμό ανευθυνότητας!
Μπορούμε να ελπίζουμε τέτοια πολιτική ηγεσία και τέτοια πολιτική σκηνή;!!!

Στράτος Βασιλόπουλος
Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

4 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΥΘΙ.
    ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΟΧΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στράτο, πολύ σωστά τα όσα λες ως οικονομολόγος (δεν αμφισβητώ το πτυχίο σου), αλλά πολύ οικονομίστικα. Σου διαφεύγουν κάποια βασικά.
    Όπως λ.χ. ότι το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει επειδή δεν υπάρχουν νέοι εργαζόμενοι να το χρηματοδοτήσουν. Είτε γιατί δε γεννήθηκαν, είτε γιατί έμειναν άνεργοι, είτε γιατί έφυγαν στο εξωτερικό.
    Αυτά δεν είδα καμία "επιτροπή σοφών" να τα θίγει ποτέ.
    Μόνο ένα κόμμα μιλά για το Δημογραφικό, αλλά να μη σου πω ποιο είναι, γιατί θα πάθεις αλλεργικό σοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στράτος Βασιλόπουλος6 Ιανουαρίου 2016 στις 11:43 π.μ.

      Αγαπητέ ανωνυμε, δεν θα διαφωνωνησω μαζί σου σε οτι αφορά την μειωση των εργαζομένων απο τις τρείς παραμέτρους που ανεφερες(υπογεννητικοτητα,ανεργία και μετανάστευση) αυτά ειναι μια πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται, με το αρθρο μου, στηλιτευω την ανευθυνη πολιτική συμπεριφορά των εκάστοτε αντιπολιτευομενων, αλλά και την ευπιστια των πολιτών στην δημαγωγια! Στράτος

      Διαγραφή
  3. Πάλι εσύ ο 12:56, με το χαβά σου, το "δημογραφικό" που τόσο σε ενδιαφέρει δημιούργησε θέσεις εργασίας, για να δουλέψουν και Έλληνες. και άσε τον Στράτο καλά τα λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.