Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τις ευθύνες Βαρουφάκη

Ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης συνυπέγραψε και κατέθεσε μαζί με συνολικά 40 συναδέλφους του από τη Νέα Δημοκρατία ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του για τη διερεύνηση των ευθυνών του τ. Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Την Τρίτη 19-01-2016, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Ιστορίες», προβλήθηκε συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων προέβη σε πρόθυμες αποκαλύψεις, αναδεικνύοντας την τραγική διάσταση των έξι μηνών που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 και τους κινδύνους που διέτρεξε η χώρα λόγω του τυχοδιωκτισμού, της απειρίας και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνέντευξη αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων:
• «Ότι είναι οπωσδήποτε κάτι που πρέπει να σκεφτούμε(η επιστροφή στη δραχμή). […] Πολύ σύντομα είδα μια σημαντική ωρίμανση στη σκέψη του Α. Τσίπρα.[…]. Το δεύτερο μνημόνιο ήταν αυτό που άλλαξε τα πάντα. Γιατί με το δεύτερο μνημόνιο υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη πόλωση. […]. Ναι, υπήρξε μια εκθετική πορεία στην ωρίμανση της σκέψης μιας μικρής ομάδας γύρω από τον Α. Τσίπρα.[…]»
• «[…] Είναι αλήθεια (έχω ηχογραφήσει όλα τα Eurogroup πλην του πρώτου)».
• «[…] Βεβαίως (υπήρχε ομάδα που είχε ευθύνη για το Plan Χ […]. Επικεφαλής ήμουν εγώ. […] Η εντολή που είχα από τον πρωθυπουργό ήταν να υπάρξει όσο γίνεται πιο εμπεριστατωμένη μελέτη, όλων αυτών των ζητημάτων, χωρίς να ξεφύγει αυτό από τα 5 – 6 άτομα.»
• «Εγώ δεν είχα καμία απολύτως επαφή με τη ρωσική διάσταση των πραγμάτων. Για την ακρίβεια ήμουν ιδιαίτερα αρνητικός».
• «[…] Είχαμε μια συμφωνία σε αυτή την ομάδα, ομόφωνη, ότι εάν μας κλείσουν τις τράπεζες θα προβούμε στην αναδιάρθρωση αυτών των ομολόγων, όταν έγινε αυτό, μειοψήφησα.»
• […] Προφανώς (ξέραμε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες με το δημοψήφισμα).»
• «[…] Δεν υπήρχε καμία απολύτως σκέψη για διπλό νόμισμα.»
Τον Ιούλιο 2015 ο τ. Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρει ότι στην Telegraph, ότι «αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα».
• « […] Κανένας δεν προσπάθησε να χακάρει τίποτα. Υπήρχε ένα κεφάλαιο για όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα (για φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαια).» Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ο διάλογος με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds που έγινε στις 16 Ιουλίου, όπου ο κ. Βαρουφάκης περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το εναλλακτικό σχέδιό του, το οποίο προέβλεπε υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι ευθύνες του κ. Βαρουφάκη και των συνεργών του είναι τεράστιες, οι οποίοι ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής και πέραν αυτών υπάρχουν οι πολλές παράνομες πράξεις όπως με τα συστήματα και τα ΑΦΜ του Υπουργείου Οικονομικών κ.α.

Πέρα όμως από τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους εξέθεσαν τη χώρα με τη χαρακτηριστική απειρία, άγνοια και τον τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η δήθεν στρατηγική της διαπραγμάτευσης κόστισε πολλά δισεκατομμύρια στο δημόσιο, αύξησε το δημόσιο χρέος, καταβαράθρωσε την εθνική οικονομία και τους πολίτες, δίχασε την ελληνική κοινωνία, τράβηξε τη χώρα χρόνια πίσω και την έσυρε με τους χειρότερους όρους σε ένα 3ο Μνημόνιο.

Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο, από το οποίο προκύπτει ζήτημα τεράστιων νομικών, πολιτικών και ηθικών ευθυνών των συνεργών και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διόρισε και διατήρησε Υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη, και έπαιξαν συνολικά με τις τύχες της χώρας και τις ζωές των Ελλήνων, ζητήματα τα οποία θα πρέπει διερευνηθούν σε βάθος.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει ο Πρωθυπουργός για την διερεύνηση όλων των ευθυνών που προκύπτουν από τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη και οι οποίες ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής;

8 σχόλια:

  1. Ιστορίες.....
    Τι έγινε με τον Αλογοσκουφη και τον Παπακωνσταντινου; Τίποτα !!!! Για τα μάτια του κόσμου όλα. Ψεύτες ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, SIEMENS, ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ 45 - 50 ΜΕ ΠΑΧΟΥΛΑ ΕΦΑΠΑΞ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΑΪΜΟΥ, 300 ΔΙΣ ΜΑΥΡΑ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ 27%, 300.000 ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ , ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κοιτάτε τη δικιά σας βρωμιά και δυσωδία, τα δικά σας χάλια, ο Βαρουφάκης σας έφταιξε, υποκριτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο Βαρουφάκης δεν έχει καμία ευθύνη για την σημερινή κατάσταση!!
      Οτι θα βρισκόταν άνθρωπος στην Ελλάδα, να υπερασπιστεί -έστω και έμμεσα- την πολιτική Βαρουφάκη, είναι κάτι που ούτε καν φανταζόμουν.
      Απλά τραγικός ο 1:39!

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα τραγικός παρά ηλίθιος.

      Διαγραφή
  4. ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ.ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άσχετοι και οι φαντασμένοι καμιά φορά είναι πιο επικίνδυνοι. Βλέπε ΣΥΡΙΖΑ .

      Διαγραφή
  5. Οχι φιλε μου πιο επικινδυνοι ειναι οι ανικανοι βλεπε νδ ουτε να κλεψουν με τροπο δεν ηταν ικανοι.Μολις ηρθαν στη εξουσια τα κατεστρεψαν ολα σε χρονο dt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.