Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Εκδήλωση στη Φλώρινα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δ.Σ.Ε., παρουσία του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Το ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Φλώρινα, την Κυριακή 14 Φλεβάρη και ώρα 11.00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο όπου βρίσκεται ο κοινός τάφος των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας και θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου.
Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΔΣΕ, τους συγγενείς και τους απογόνους των μαχητών που έπεσαν, τραυματίστηκαν ή πήραν μέρος σε αυτή ή άλλες μάχες, να παρευρεθούν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση. Καλεί τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να γνωρίσουν και να τιμήσουν τον κορυφαίο ταξικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του ΔΣΕ.
Στο χώρο του κοινού τάφου των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, που πέρασε στην ιδιοκτησία του ΚΚΕ το Σεπτέμβρη του 2009, στήθηκε μνημείο αντάξιο της θυσίας τους. Με τη σημαντική οικονομική συμβολή πολλών αγωνιστών του ΔΣΕ, των απογόνων τους, καθώς και φίλων του Κόμματος, έγινε δυνατό να διαμορφωθεί ο χώρος και να ανεγερθεί μνημείο που να αναδεικνύει και να τιμά τη μεγάλη θυσία των τιμημένων νεκρών μας.
Το μνημείο που δεσπόζει στο κέντρο του χώρου, είναι έργο του Μέμου Μακρή, του οποίου τα δικαιώματα παραχώρησε η κόρη του, Κλειώ Μακρή. Η κατασκευή και τοποθέτησή του έγινε με την καθοριστική συμβολή συντρόφων και φίλων του ΚΚΕ από την Ουγγαρία.
Κρατάμε στα χέρια μας γερά και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία με τα πιο μεγάλα και πανανθρώπινα ιδανικά για τα οποία έπεσαν. Για να βάλουμε τέλος στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στους πολέμους, τη φτώχεια. Για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

6 σχόλια:

  1. Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση που ξεπερνά τα όρια του ΚΚΕ και αγγίζει καθε προοδευτικό άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη, αλλά μάλλον δεν πάτε καλά κάποιοι.
    Ποιος ο λόγος να ασχοληθούμε –ιδίως τώρα– με την ίδρυση του ΔΣΕ; Τι προσέφερε ο ΔΣΕ, και πρέπει να μνημονεύσουμε και να τιμήσουμε την ίδρυσή του; ΔΙΧΟΝΟΙΑ, φρίκη, θάνατο και δυστυχία προσέφερε. Ορθώς, κατά την άποψή μου, έγινε μνημείο προς τιμή των πεσόντων του ΔΣΕ. Άνθρωποι ήταν και αυτοί, ψυχή έχουν και αγωνίστηκαν για τα ιδανικά τους (λέμε...). Αλλά εσείς, οι ηγεσίες του ΚΚΕ, γίνεστε προκλητικοί! Αν δεν ζείτε στην κοσμάρα σας, τότε είστε ηλίθιοι ή άθλιοι προβοκάτορες! Διαλέγετε και παίρνετε. Ντροπή σας, αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, να καπηλεύεστε τη θυσία αγνών ιδεολόγων (λέμε...), εγείροντας αισθήματα που θα έπρεπε να είχαν ξεπεραστεί προ πολλού. Επειδή, δηλαδή, συμπληρώθηκε ακέραια δεκαετία από την ίδρυση του ΔΣΕ, πρέπει να το γιορτάσουμε; Αλλά κάτι τέτοια κάνετε μια ζωή και συντηρείτε αυτά που δεν θα έπρεπε να συντηρούνται. Και άλλα... Αλίμονο σε αυτούς που σας πιστεύουν και σας εμπιστεύονται!
    Έπειτα, ξεχνάτε ότι κάποιοι από τους "νεκρούς σας", ήταν δια της βίας μέλη του ΔΣΕ – όπως ήταν και κάποιοι του Εθνικού Στρατού;
    Λέτε για τα μεγάλα και πανανθρώπινα ιδανικά για τα οποία έπεσαν οι μαχητές του ΔΣΕ. Εγώ, πάντως, όσες φορές ρώτησα μαχητές του ΔΣΕ που δεν "έπεσαν", δεν κατάφεραν να μου εξηγήσουν ποια ήταν αυτά τα ιδιαίτερα ιδανικά, για τα οποία αγωνίστηκαν, πέραν των αυτονόητων...
    Ενώ θέλετε να βάλετε τέλος στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, στους πολέμους και τη φτώχεια και να εγκαθιδρυθεί ο σοσιαλισμός–κομμουνισμός, ενστερνίζεστε πνευματικά δικαιώματα; Για γέλια και για κλάματα είστε, σύντροφοι.
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω την ανάρτηση... βλέπω και τα προηγούμενα σχόλια... είπα θα κρατηθώ...
      Τελικά τα είπε άλλος και για μένα. Εύγε κ. Διογένη!

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.