Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η βασιλόπιτα του «Αριστοτέλη» (video)

Σε μια λιτή τελετή, τα τμήματα του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» έκοψαν χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας Όλγα Μούσιου – Μυλωνά.
Την εκδήλωση πλαισίωσε η ορχήστρα του Γιώργου Τσαμπάζη.
Το φλουρί κέρδισε η Φλώρα Ίνδου του τμήματος Εθνογραφίας και Χορού.





Διαβάστε περισσότερα...

Η βασιλόπιτα του Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους και Ιερών Μονών Φλώρινας «Ο Άγιος Παΐσιος» (video)

Τη βασιλόπιτά τους έκοψαν, για πρώτη χρονιά, τα μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους και Ιερών Μονών της Μητρόπολης Φλώρινας «Ο Άγιος Παΐσιος».
Για τον γέροντα Παΐσιο μίλησε ο π. Ιωαννίκειος, ενώ παράλληλα προβλήθηκε και σχετικό video, ενώ στους στόχους του συλλόγου για τη χρονιά αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Κλημεντίδης.
Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, Όλγα Μούσιου – Μυλωνά.




Διαβάστε περισσότερα...

«Νοτιάς» από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η επόμενη ταινία που θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας είναι:

ΝΟΤΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/1: 20.30
ΔΕΥΤΕΡΑ 1/2: 19.00 και 22.00
ΤΡΙΤΗ 2/2: 18.00 και 21.00

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ
ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος
Κατηγορία: Δράμα
Διάρκεια: 99'

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του '60,'70 και '80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Διαβάστε περισσότερα...

Θεατρική παράσταση από την Μητρόπολη

Τιμή μας θα ήταν να παρευρισκόσασταν στη θεατρική παράσταση «Το φωτεινό ταξίδι της Λινέτ» που βασίζεται στο βιβλίο του π. Λουκά Α. Βερόνη «Η ελπίδα της Λινέτ, το άλλο πρόσωπο της σύγχρονης Αλβανίας».

Κυριακή 31 Ιανουαρίου, 5.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή βασιλόπιτας του Σ.Ε.Π.Φ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ) σας καλεί στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας την Κυριακή, 31/01/2016, στις 18:30 στο καφέ Αέροινο.
Παράλληλα θα λάβει χώρα η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου και θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα του κλάδου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γεωργίου Σωτήρης
Ο Γενικός Γραμματέας
Παπαχαραλάμπους Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα...

Γενική Συνέλευση του Α.Σ.Ε.Α.Φ.

Το Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Φλώρινας προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 ώρα 18:00 στην αίθουσα του συνδέσμου Μοναστηριωτών Φλώρινας Ολυμπιάδος 2, με θέματα:

1) Απολογισμός πεπραγμένων τριετίας απερχόμενου Δ.Σ.
2) Οικονομικός απολογισμός
3) Διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ

Δικαίωμα υποψηφιότητας και συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν τα οικονομικά ταχτοποιημένα μέλη για το έτος 2015,με δυνατότητα οικονομικής τακτοποίησης έως και την ημέρα της συνέλευσης.

Το Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Α.Φ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η βασιλόπιτα του φροντιστηρίου «Θεωρητικό»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του φροντιστηρίου «Θεωρητικό» μας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, που έλαβε χώρα στο γνωστό μπαρ της πόλης μας, Lord.
Το κέφι ξεχύλιζε, τα αστεία "έδιναν και έπαιρναν", η μουσική μας "απογείωνε". Παρευρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών και σχεδόν σύσσωμοι οι καθηγητές μας.
Ευχαριστώ πολύ και τα παιδιά του "Lord" (όλοι τους παλιοί μαθητές του φροντιστηρίου μας) για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Όλοι οι καθηγητές ευχόμαστε να έχουμε μια δημιουργική χρονιά με υγεία και πρόοδο όλων των μαθητών μας.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

Λάζαρος Σαββίδης

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ορθοπεταλιές στη Φλώρινα!

Από το καλοκαίρι του 2015 οι κάτοικοι της Φλώρινας έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν καθημερινές ξέγνοιαστες ορθοπεταλιές με την χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων.
Στα πλαίσια του προγράμματος των κοινόχρηστων ποδηλάτων ο δήμος της Φλώρινας τοποθέτησε σε 8 διαφορετικά σημεία της πόλης αυτό το εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς.

Οι 8 σταθμοί βρίσκονται στα εξής σημεία:
• ΔΑΚ – Πανεπιστήμιο
• ΟΣΕ – Αρχαιολογικό Μουσείο
• Νέο πάρκο - Διοικητήριο
• Πλατεία Μόδη - Λ.Α.Φ.Φ.
• 1ο ΓΕΛ
• 3ο Γυμνάσιο - Ποτάμι
• Πλατεία Ηρώων
• Ζωολογικός κήπος - ΤΕΙ

Για τη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι απαραίτητο να είναι κάποιος συνδρομητής. Πώς θα γίνετε συνδρομητής;
Από το κιόσκι (μόνο με πιστωτική ή πιστωτική – χρεωστική κάρτα).
• Επιλέξτε: «Εγγραφή».
• Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
• Στο κινητό και στο email που δηλώσατε θα έρθει μήνυμα με τα συνθηματικά σας.

Συνδρομές
• Ετήσια: 30€
• Μηνιαία: 5€
• Εβδομαδιαία: 3€
• Ημερήσια: 1€
• Ημερήσια απεριορίστων διαδρομών: 3€
Διαδρομές
• Πρώτο μισάωρο: 0,00 €
• Επόμενα μισάωρα: 0,50€

Περισσότερες πληροφορίες για τις χρεώσεις, τους όρους χρήσης των ποδηλάτων, και άλλα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στο: http://florina.cyclopolis.gr/index.php/el/user-guide.

Το παρόν άρθρο αποτελεί εργασία των φοιτητριών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του μαθήματος «Εφαρμογές προγραμμάτων για την Αεϊφορία στο Δημοτικό σχολείο».

Οι αρθρογράφοι
Κεβρεκίδου Μαρία
Μπέζα Χριστίνα
Οικονόμου Σωτηρία
Ρίζου Αντιγόνη

Διαβάστε περισσότερα...

Διδακτικές επισκέψεις του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ανάπτυξη της επαγγελματικής κατάρτισης (CEDEFOP) στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν μαθητές δύο τμημάτων της Α΄ Τάξης του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας στα πλαίσια της διδασκαλίας ερευνητικής εργασίας με θέματα:

«Διάλεξε ένα επάγγελμα που σ’ αρέσει και δε θα χρειαστεί να ξαναδουλέψεις στη ζωή σου» (Α΄3 Τάξη) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τόλη Θεοδώρα,

«Πεφωτισμένοι» (Α΄5 Τάξη) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ρίζου Ευαγγελία.

Το CEDEFOP, από τους πρώτους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδρύθηκε το 1975 και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1995. Στόχος του είναι να στηρίζει την ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων. Επίσης παράγει τακτικές προγνώσεις της προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων ανά τομέα της οικονομίας και ανά επάγγελμα, επισημαίνει τα τυχόν κενά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, και εργάζεται για τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης όσον αφορά την πρόγνωση των αναγκών σε δεξιότητες.
Τους μαθητές υποδέχτηκε η κα Corinna Frey, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου και στη συνέχεια ακολούθησαν εισηγήσεις σχετικά με τον ρόλο των δεξιοτήτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έγινε παρουσίαση του βιογραφικού Europass καθώς και του προγράμματος Erasmus+ που αφορά στην κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe direct) στη Θεσσαλονίκη όπου πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων μπορούν να λάβουν πληροφορίες για προγράμματα και πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσκυνήσαμε τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, τα οποία βρίσκονται στο Καθολικό (στον κεντρικό δηλαδή ναό) και κατευθυνθήκαμε προς τον τάφο του Αγίου Παϊσίου, όπου κάποια μοναχή μας μίλησε για τον γέροντα. Ήρεμοι και συγκινημένοι από την όλη ατμόσφαιρα ευχαριστήσαμε για τη φιλοξενία και αναχωρήσαμε για την Φλώρινα. Το λουκουμάκι στην έξοδο έκλεισε γλυκά την επίσκεψη!

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί
Θεοδώρα Τόλη
Ευαγγελία Ρίζου
Ιωάννης Χαλίδης

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαίνια της βιβλιοθήκης Βαρικού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βαρικού σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης που θα γίνουν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ. στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βαρικού.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

* Η δανειστική βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε από το δίκτυο εθελοντών ''Δημοσιογράφοι σε δράση'' σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου, την Κοινότητα Βαρικού και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαρικού.
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση μνήμης για τα 36 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη

Η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Φλώρινας «Η Μεγαλόνησος», σε Συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Φλώρινας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση μνήμης για τα 36 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα του συλλόγους μας, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 3 (έναντι εφορίας).
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει κοπή βασιλόπιτας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΦ

Τροποποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΦ σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 17/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.
Έτσι, τη θέση του προέδρου ανέλαβε ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος κ. Αντώνιος Ζαέκης, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου ο κ. Κωνσταντίνος Γαζέας.
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφόρησε το 12ο τεύχος του #Together

«Μοιάζουμε με ταξιδιάρικα πουλιά, με περβόλια, με λιβάδια, με ανθισμένους μπαξέδες. Θέλουμε νερό, ήλιο και καθαρό αέρα για να θεριέψουμε».
Μέσα σ’ αυτές τις απλές σκέψεις μετουσιώνεται μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Θωμά Δημητριάδη και συνοδοιπόρους άξιους συναδέλφους του. Την παρακαταθήκη όλως αυτών την αναλάβαμε από τον Απρίλιο του 2015 όλοι εμείς και με νέες ιδέες συνεχίζουμε σε όλα τα «περβόλια και τα λιβάδια και τους ανθισμένους μπαξέδες» της Δυτικής Μακεδονίας, ως «ταξιδιάρικα πουλιά».
Η δική σας αγάπη και η αγκαλιά με την οποία μας υποδεχτήκατε και συνεχίζεται να μας αποδέχεστε μοιάζει σαν το «νερό, τον ήλιο και τον καθαρό αέρα για να θεριέψουμε».
Στο 12ο επετειακό τεύχος του #Together. η… συνταγή παραμένει η ίδια: Απόψεις, λογοτεχνία, επιστήμη, φορείς, επιχειρήσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα, τέχνη, σύλλογοι, δράσεις, οικολογία, εθελοντισμός, μουσική, πρόσωπα, ιστορία, προτάσεις, συνέδρια, δημόσιο, τόποι, φωτογραφία, παιδί ,βιβλία, γεύσεις, σινεμά, design, links, συνδυάζονται ώστε το ξεφύλλισμα του να είναι ευχάριστο και κυρίως να δίνει σε όλους εσάς μια εικόνα των όσων συμβαίνουν σ’ αυτή την ακριτική γωνιά της Ελλάδος.
Καλή σας ανάγνωση και μην ξεχνάτε σας θέλουμε μαζί μας για να «θεριέψουμε». Το έχουμε ανάγκη για να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα...

Ετήσιος χορός του Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Βίγλα Πισοδερίου»

Ο «Αθλητικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ» σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του που θα γίνει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20.30 στην αίθουσα του κέντρου διασκέδασης «Μέγας Αλέξανδρος» στην Άνω Καλλινίκη Φλώρινας.
Με την ορχήστρα του ανεπανάληπτου Κώστα Σμόλικα. Τραγουδάει ο μοναδικός Φώτης Τράσιας.
Ελάτε όλοι να διασκεδάσουμε μαζί σε ένα αυθεντικό γλέντι με ποικιλία χορών και να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά!
Κατά τη διάρκεια του χορού θα γίνει κοπή βασιλόπιτας και θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλούσια δώρα!
Πληροφορίες - κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6972253462

Διαβάστε περισσότερα...

Η βασιλόπιτα του ΠΑΣ Πήγασος

Tην Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος "ΠΗΓΑΣΟΣ" Φλώρινας πραγματοποίησε κοπή Βασιλόπιτας, στην κατάμεστη Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών.
Στην εκδήλωση έγινε αναδρομή στις δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου από τη Γ.Γ. του Συλλόγου κ. Έφη Κηπουροπούλου, Φιλολόγο, Δρα. Παιδαγωγικής, και ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός των αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων του Συλλόγου για το 2016.
Με την αφορμή των πέντε ετών ανοδικής πορείας του Συλλόγου στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν μέσω video wall στιγμιότυπα των δραστηριοτήτων και των αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων του Συλλόγου των 5 ετών (Χριστουγεννιάτικη Αθλητική Γιορτή, Αποκριάτικο Πάρτυ, Δρόμος Υγείας, Επιστημονική Ημερίδα Υγείας, Brevet Ποδηλασίας, Συμμετοχή σε Τουρνουά Ποδοσφαίρου και σε Αγώνες Στίβου, Γιορτή Στίβου, 4o Florina Cup, Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας/Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητισμός, Καλοκαιρινό Προπονητικό Camp, Αθλητική Εβδομάδα). Έξι αθλητές του Συλλόγου κέρδισαν από ένα φλουρί με πλούσια δώρα.
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου για τη συμμετοχή τους καθώς και τον Δήμο Φλώρινας και την Π.Ε. Φλώρινας για τη διαρκή αρωγή τους στο έργο μας.
Όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου: http://pigasos.weebly.com.
Fb: PIGASOS FLORINAS

Το ΔΣ του Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή βασιλόπιτας του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης»

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ανακοινώνει προς όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, την κοπή της Βασιλόπιτας όλων των Τμημάτων του το Σάββατο 30/01/2016, στην Αίθουσα «Τραϊανού Μήρτσου» και ώρα 6.30 μ.μ. με τη συνοδεία της Ορχήστρας του Γιώργου Τσαμπάζη.

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή βασιλόπιτας Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους και Ιερών Μονών Φλώρινας «Ο Άγιος Παΐσιος»

Ο Σύλλογος Φίλων Αγίου Όρους και Ιερών Μονών της Μητρόπολης Φλώρινας «Ο Άγιος Παΐσιος» προσκαλεί τα μέλη του και όσους επιθυμούν να εγγραφούν, στην πρώτη κοπή βασιλόπιτας του νεοσύστατου συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Πλειάδες».

Με τιμή
Το Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή βασιλόπιτας και Γενική Συνέλευση του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Φλώρινας

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα μέλη και φίλους του Μ.Ο.Φ στην ετήσια Γενική Συνέλευση και Κοπή Βασιλόπιτας του Ομίλου μας που θα πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα, το Σάββατο 30/01/2016 και από ώρα 20.00 στον χώρο του ξενοδοχείου King Alexander.
Θα προσφερθεί φαγητό, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας συνοδευόμενη από κληρώσεις δώρων.
Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας για την ευγενική τους προσφορά και υποστήριξη της εκδήλωσης αυτής:
Uride.gr - motoFashion.gr - mx88.gr - moto-gazea.gr
Hotel King Alexander

Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή βασιλόπιτας του Α.Μ.Σ. Δόξα Κολχικής

Σας προσκαλούμε στην κοπή πίτας του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/01/2016 και ώρα 18:00 στις αίθουσες του συλλόγου.
Διαβάστε περισσότερα...

Κοπή βασιλόπιτας του «Αριστέα» Φιλώτα

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας και αγιασμού του συλλόγου, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δ.Α.Κ. Αμυνταίου.
Στις 12:00 ακολουθεί αγώνας για το πρωτάθλημα Παγκορασίδων μεταξύ Α.Σ. ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΦΙΛΩΤΑ και Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με τιμή
Το Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα...

Με τον Γ.Σ. Άρτας την Κυριακή ο Αμύντας Αμυνταίου

Μετά το επιβλητικό 20-47 επί του Α.Ο. Κοζάνης, ο Αμύντας υποδέχεται στο ΔΑΚ Αμυνταίου, την Κυριακή (31/01 στις 14:30), τον Γ.Σ. Άρτας, για την 8η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β Εθνικής.
Στόχος των παικτών του Μάκη Κιοσέ, είναι να πετύχουν την τρίτη διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα και να πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι κορυφής με τον Φαίακα Κέρκυρας.
Διαβάστε περισσότερα...

Στα Γρεβενά την Κυριακή ο Αριστέας Φιλώτα

Ο Αριστέας Φιλώτα φιλοξενείται την Κυριακή (31/01 στις 19:00) από τον Γ.Σ. Γρεβενών, για την 6η αγωνιστική του Β Ομίλου του τοπικού πρωταθλήματος γυναικών.
Οι παίκτριες του Θοδωρή Ιωάννου, μετά την καλή εμφάνιση και τη νίκη επι της Εδεσσαϊκής, θα πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στα Γρεβενά, προκειμένου να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, που θα τους δώσει ένα επιπρόσθετο κίνητρο, στον 3ο και τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος.
Διαβάστε περισσότερα...

Ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Συνεδριάζει αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί στην Κοζάνη, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για την Εφαρμογή του Eτήσιου Προγράμματος Δράσης, την Οικονομική κατάσταση και τη Διοίκηση της Περιφέρειας.
Εισηγητές: Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Περιφέρειας, Εκτελεστικός Γραμματέας, Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της Φλώρινας (video)

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή επιστημόνων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, στην πόλη της Φλώρινας.
Αυτό διαφάνηκε στη χθεσινή σύσκεψη, στο Επιμελητήριο Φλώρινας, για το συντονισμό όλων των απαιτούμενων δράσεων μέχρι την ημέρα της κινητοποίησης.
Οι συμμετέχοντες, εξέθεσαν τις απόψεις τους και την αντίθεσή τους στο προσχέδιο του νόμου για το ασφαλιστικό.



Διαβάστε περισσότερα...

Κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης Δυτικής Μακεδονίας στις 4 Φεβρουαρίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το νομοσχέδιο με το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό, οδηγεί όλους τους επαγγελματίες στην πλήρη εξαθλίωση, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τεράστια κοινωνικά προβλήματα.
Ο κλάδος της Εστίασης και Διασκέδασης που αποτελεί κορυφαίο οικονομικό παράγοντα της ελληνικής οικονομίας (όπως π.χ. το 2014 εισέπραξε το κράτος από τον τουρισμό 13,2 δισεκατομμύρια) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και μάλιστα κατά δεκάδες χιλιάδες σε κλείσιμο μετά και από την επιβολή του Φ.Π.Α. στο 23%.
Στην συνεδρίαση της 27-1-2016 της Ένωσης Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης Δυτικής Μακεδονίας ομόφωνα απεφασίσθη το κλείσιμο των καταστημάτων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Εκ των πραγμάτων για να σώσουμε ότι απέμεινε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ το κλείσιμο των καταστημάτων όλο το εικοσιτετράωρο της 4 Φεβρουαρίου ημέρα ΠΕΜΠΤΗ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΓΡΕΒΕΝΑ)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΡΤΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ)
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΟΓΡΑΜΑΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΚΟΖΑΝΗ)
ΤΑΜΙΑΣ: Κ. ΒΕΛΙΑΝΗΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ)
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΛΙΩΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)
ΜΕΛΟΣ : ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ)
ΜΕΛΟΣ: ΠΕΛΚΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η εταιρία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Φλώρινας Α.Ε.» σας ενημερώνει ότι τα δρομολόγια από την 01/02/2016 λόγω των συνεχόμενων αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι ως εξής:

ΦΛΩΡΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ
ΤΡΙΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ: 08:30 π.μ.

ΑΘΗΝΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ
ΤΡΙΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ: 08:00 π.μ.

ΦΛΩΡΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 06:30 π.μ., 09:00 π.μ., 15:30 μ.μ., 19:30 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΦΛΩΡΙΝΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 07:00 π.μ., 10:30 π.μ., 15:30 μ.μ., 19:00 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκη βρέθηκε ο δήμαρχος Φλώρινας (video)

Το μπλόκο των αγροτών στο τελωνείο της Νίκης επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος.
Ο κ. Βοσκόπουλος απευθυνόμενος στους αγρότες γνωστοποίησε τις κινήσεις της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το ψήφισμα που εξέδωσε για τους αγρότες και την ενημέρωση στην που έγινε στην ΚΕΔΕ με αποτέλεσμα και στις υπόλοιπες ΠΕΔ να γίνουν έκτακτες συνεδριάσεις με αποτέλεσμα να πάρουν και αυτές ανάλογες πρωτοβουλίες υπέρ των αγροτών.
Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξη του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και αναφέρθηκε στον αφανισμό του αγροτικού, άλλα και του εμπορικού κόσμου, με τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα...

Κατάληψη του δημαρχείου Φλώρινας από τους εργαζόμενους (video)

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Φλώρινας προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι του δήμου, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου, ενάντια στο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου.


Διαβάστε περισσότερα...

Το ΕΒΕ Φλώρινας στην παρουσίαση του πρώτου επιχειρηματικού οδηγού στα Τίρανα

Ο Πρόεδρος κ. Σαπαλίδης Σάββας και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Βυσσίνης Ιωάννης του Επιμελητηρίου Φλώρινας παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του πρώτου επιχειρηματικού οδηγού «Hellenic - Albanian Business Relations INDEX», που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στις 26-01-2016.
Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση μια και που το επενδυτικό περιβάλλον της Αλβανικής πλευράς παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Την Ελληνική πλευρά εκπροσώπησαν ο Γ. Γραμματέας Εμπορικών Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων κ. Γ. Τσίπρας. Την Αλβανική πλευρά εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πελέτη.
Το Επιμελητήριό μας με την ευκαιρία αυτή επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τιράνων κ. Ν. Jaka, την Πρόεδρο κα. Ines Muco Stepa και τον Αντιπρόεδρο κ. Arben Shkodra της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Αλβανίας.
Τέλος, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Φλώρινας συναντήθηκαν με τον Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλβανίας και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Οι συναντήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, αναδείχθηκε η ανάγκη καλύτερων συνεργασιών στους τομείς εμπορίου, τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριό μας το 2014 είχε υπογράψει Σύμφωνο συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Αλβανίας, το οποίο αποδέχεται η νέα διοίκηση. Έτσι σε σύντομο διάστημα θα επισκεφθούν το Επιμελητήριό μας επιχειρηματίες και παράγοντες της Αλβανικής πλευράς.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου για κλείσιμο των καταστημάτων στις 4 Φεβρουαρίου

Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, αποφάσισε ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016. Με τον τρόπο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία μας για όλους τους συναδέλφους μας, ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ.
Πρέπει η κυβέρνηση και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη ασφαλιστική εισφορά και φορολογία εισοδήματος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καλεί τα μέλη του και όλους τους επαγγελματίες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ όλα τα καταστήματα της περιοχής Αμυνταίου ενάντια σε έναν μη βιώσιμο και αντιαναπτυξιακό Νόμο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Όσοι από τους Συναδέλφους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πανεμπορικό Συλλαλητήριο της ΕΣΕΕ στην Αθήνα την Πέμπτη 4-2-2016, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου έως και τις 02/02/2016, προκειμένου να εξασφαλιστεί εγκαίρως η δωρεάν μετακίνησή τους.

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΤΟ Δ.Σ. ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το 2016 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται και από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α –ΑΝ.ΕΛ. η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Παράλληλα συνεχίζεται το καθεστώς της επιτροπείας της χώρα μας από τους δανειστές και έτσι, μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ!
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι η αφετηρία της «διαπραγμάτευσης» με το κουαρτέτο. Αν είναι αυτή η «αφετηρία» της συγκυβέρνησης καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερη θα είναι η κατάληξη. Το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να διασφαλίσει αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Πρόκειται για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» που συνεχίζει επάξια την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στόχος της συγκυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Ο Νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η συγκυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.), στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις περικοπές των δαπανών για συντάξεις. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό.
Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της συγκυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μετά από τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. και τις επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, βάζοντας ταφόπλακα στο Δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι ασφαλισμένοι θα αναγκάζονται, και εφόσον αντέχουν οικονομικά, να καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης στα γεράματα. Ενισχύονται με αυτόν τον τρόπο το κεφάλαιο και οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι των ασφαλιστικών πολυεθνικών. Η ασφάλιση από συλλογικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση, μετατρέπεται σε ατομική υποχρέωση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού - παλλαϊκού ξεσηκωμού. Με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων με τη Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και την παραπέρα κλιμάκωση, με στόχο να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει. Μπορούμε μέσα από τον ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Όλοι και Όλες
στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016
και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο
στην Φλώρινα Πλατεία Γ. ΜΟΔΗ
11:00 π.μ.


Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια
που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας

Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία απο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίασή του στις 27/1/2016, το παρακάτω ψήφισμα για τα πρόβλημα του αγροτικού κόσμου με αφορμή και τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών:
α. Να αποσυρθεί η Κυβερνητική πρόταση για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού των αγροτών.
β. Να παραμείνει ως ανεξάρτητο Ταμείο ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) καθόσον δεν είναι μόνο το Ταμείο κύριας ασφάλισης των αγροτών αλλά είναι η ίδια η ταυτότητά τους.
γ. Να προχωρήσει η Πολιτεία στην εξυγίανση του ΟΓΑ και στην απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις ώστε, άμεσα να καταστεί ένας υγιής ασφαλιστικός Οργανισμός
δ. Να προχωρήσει ο ΟΓΑ άμεσα στον εκσυγχρονισμό και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, ώστε να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες του.
ε. Να αξιοποιηθούν και να υποστηριχθούν τεχνολογικά οι υπηρεσίες των τοπικών ανταποκριτών, οι οποίοι για τους αγρότες αποτελούν τον μοναδικό συνδετικό κρίκο με τον Οργανισμό.
στ. Να ενταχθούν, με αλλαγή του ισχύοντος νομικού καθεστώτος, όλοι οι αλλοδαποί αγρεργάτες στο καθεστώς του εργόσημου με τεράστια οφέλη για τον Οργανισμό.
ζ. Να εφαρμοσθεί ένας δίκαιος τρόπος φορολόγησης της αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, με διαφοροποίηση της φορολογίας των συνεταιριζόμενων και συνεργαζόμενων αγροτών.
Να υπάρξει δίκαιη επιβάρυνση στις μικρές και κάτω από κοινή οργάνωση γεωργικές εκμεταλλεύσεις, για να αποφευχθεί η σταδιακή υποβάθμιση της γεωργίας, η εγκατάλειψη των καλλιεργειών και η συρρίκνωση του πληθυσμού στις αγροτικές περιοχές.
η. Να ενισχυθεί η κτηνοτροφία και να εξασφαλισθούν οι αναγκαίες βοσκήσιμες εκτάσεις.
θ. Η Πολιτεία να αναλάβει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους κτηνοτρόφους π.χ. εμβολιασμοί.
ι. Να ληφθεί σοβαρή μέριμνα για το κόστος παραγωγής. (Αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος).
ια. Οι εισφορές στον ΕΛΓΑ να υπολογίζονται βάσει παραγωγής και η αποζημίωση να γίνεται από το πρώτο ευρώ της ζημίας.

Διαβάστε περισσότερα...