Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης - συλλήψεις τριών κατοίκων της Φλώρινας

Την εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Ελλάδα, στην Π.Γ.Δ.Μ. και στη Σερβία, ανακοίνωσαν οι ελληνικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη τριών Eλλήνων υπηκόων, κατοίκων Φλώρινας.
Ειδικότερα, περί τα μέσα Μαΐου 2011, το Σ.Δ.Ο.Ε έλαβε την πληροφορία ότι ένα εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από τη Βολιβία και με πιθανό προορισμό τη Π.Γ.Δ.Μ. περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.
Στις 19-6-2011 εντοπίσθηκε το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο αφίχθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με φορτίο γεωργικών μηχανημάτων.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης καθώς και υπαλλήλων του αντίστοιχου Τμήματος του Σ.Δ.Ο.Ε Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και του Β' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε στο εσωτερικό μέρος δύο στροφάλων των προαναφερθέντων μηχανημάτων ποσότητα κοκαΐνης βάρους 123 κιλών περίπου.
Από τη συνεργασία με αλλοδαπές Διωκτικές Αρχές, καθώς και από άλλες αξιοποιήσιμες πληροφορίες, προέκυψε η εμπλοκή δύο Ελλήνων υπηκόων, κατοίκων Φλώρινας, ο ένας εκ των οποίων είναι διευθυντής καταστήματος τράπεζας στην Φλώρινα και ο άλλος τελωνειακός υπάλληλος σε συνοριακό Τελωνείο.
Οι προαναφερθέντες είχαν αναλάβει να διερευνήσουν, για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, τον τρόπο μεταφοράς του εμπορευματοκιβωτίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Π.Γ.Δ.Μ. και στη συνέχεια στη Σερβία, καθώς και το κατά πόσο αυτό ήταν επιτηρούμενο από τις Διωκτικές Αρχές.
Μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με τις Διωκτικές Αρχές της Σερβίας και της Π.Γ.Δ.Μ. συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη Σερβία και τέσσερα μέλη στη Π.Γ.Δ.Μ.
Τις πρωινές ώρες της 29-7-2011, από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε Π.Δ. Αττικής, αστυνομικούς της Υποδ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, λιμενικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας, με την συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλωρίνης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι προαναφερθέντες Έλληνες υπήκοοι.


Πηγή: www.naftemporiki.gr

14 σχόλια:

  1. http://www.inews.gr/101/thessaloniki-kataschesi-kokanis.htm

    Τα 160 κιλα πως εγιναν 123

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συλληφθείς για συμμετοχή στο κύκλωμα τελωνιακός μήπως είναι πρόεδρος σε κοινότητα; Τι τελικά γίνεται στο Δήμο Φλώρινας; Μαγαρίστηκε; Έμποροι ναρκωτικών, πρόεδρος κοινότητας Μελίτης "Μακεδόνας" φιλοσκοπιανός και υποστηρικτής του Βοσκόπουλου, άλλος πρόεδρος κοινότητας μέλος σπείρας εμπορίας ναρκωτικών. Έκανε στροφή στην ποιότητα η περιοχή μας; Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι είναι όταν ανακατεύεις τα νερά. Βγαίνει η λάσπη στην επιφάνεια. Καιρός ήταν να τους μαζέψουν έναν έναν και να συνεχίσουν οι αρχές να ανακατεύουν ακόμα περισσότερο τα "ήσυχα νερά της πόλης".

    Εδώ υπάρχουν και άλλοι βέβαια, που με παρόμοιες δραστηριότητες, κυκλοφορούν (και με το κεφάλι ψηλά μάλιστα), γιατί τους την χάρισαν και τους άφησαν ελεύθερους "επειδή ήταν αθώοι" (γιατί καρφωσαν κάποιους άλλους μάλλον). Λίγο πολύ ξέρουμε και ακούμε τι γίνεται.

    Ποιός ξέρει τι γίνεται και σε περιοχές όπως η Πρέσπα. Εκεί και αν είναι κομβικό σημείο. Να δούμε πότε θα "ανακατέψουν" τα λιμνάζοντα νερά και εκεί.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν από 15 μέρες είχα μια συναλλαγή στην εν λόγω τράπεζα όπου δυστυχώς με "εξυπηρέτησε" ο υπάλληλος, μέχρι τότε με εξυπηρετούσε μια ευγενέστατη υπάλληλος η οποία δυστυχώς τότε ήταν σε άδεια.
    Είχα την "τύχη" να πέσω στον υπάλληλο που εμπλέκεται στην υπόθεση, ήταν αγενέστατος,εριστικός, υπερόπτης, με πρόσβαλλε και όταν οι τόνοι ανέβηκαν γιατί και εγώ δεν τον άφησα να λέει ότι θέλει - αυτά όλα μέσα στην τράπεζα- έτρεξε να διευθετήσει το θέμα ο εμπλεκόμενος διευθυντής, λέγοντάς μου μεταξύ άλλων "ξέρετε εγώ είμαι στέλεχος της τράπεζας και όχι απλός υπάλληλος" ενώ ο υφιστάμενος του μου είπε ότι "δεν του αρέσει καθόλου η Φλώρινα"
    Σήμερα αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο έτρεξε ο διευθυντής να κατευνάσει τα πνεύματα, πιθανά να μη σχολιάσω το γεγονός της χείριστης συμπεριφοράς του υπαλλήλου του στον κοινωνικό μου περίγυρο και αρχίσει να συζητιέται το όνομα τους, και η τράπεζα, μια που όπως απεδείχθη "είχαν την μύγα"
    Εντυπωσιακό πάντως και το γεγονός που ένας υπάλληλος παρουσία του διευθυντή του διαπληκτίστηκε με πελάτη μου έδωσε την εντύπωση ΟΤΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ena megalo MPRABO stin astunomia gia tin megali epitixia na katharisei o topos epitelous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΠΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ "ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ" ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ θΕΣ/ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΦΕΡΑΝΕ ΝΕ ΠΡΟΦΥΛΑΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ; Ε ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προφανως ο κυριος βουλευτας τον εφερε και τον γλυτωσε απο την απόλυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο τρίτος κάτοικος Φλώρινας δε μάθαμε ποιος είναι και τι ιδιότητα έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όχι απλά μπράβο αλλα μετάλλιο πρέπει να αποδώσουν στο τμήμα δίωξης ναρκωτικών φλώρινας μπράβο στην αστυνομία για την επιτυχία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
    Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ( ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ), ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι δουλεια εχει το τμημα διωξης ναρκωτικων της φλωρινας σδοε και D.E.A εκαναν τη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο ενημερωτικο του ΣΔΟΕ γραφει με τη συνδρομη αστυνομικων της ΑΔ Φλωρινας. Μηπως καποιοι εισασταν εκει στις συλληψεις και δεν το ξερουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. XAXAXAXA ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. den mborouse na kani ke tpt to tmima sfalias florina saftin ti periptosi gt kinigouse pitsirikades me tsigarliki

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.