Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Στ. Κωνσταντινίδης: "Καθυστερημένη η αντίδραση της κας Μούσιου"

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σχετικά με δηλώσεις της κ. Μούσιου – Μυλωνά Όλγας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ειλικρινά με εκπλήσσουν οι δηλώσεις της κ. Μούσιου – Μυλωνά. Απορώ με τη διαπίστωση της για εκβιασμούς, συστάσεις και προσβολές. Δεν εκβιάζω, δε συστήνω, ούτε την προσβάλλω με τις δηλώσεις μου. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Απλά το δημουργεί κ. Μούσιου – Μυλωνά για να εφαρμόσει μια γνωστή συνταγή πολιτικής τακτικής. Αλλού είναι η ουσία.
Η δήλωση μου είναι σαφής για τον κ. Αναστασιάδη. Συμβαίνει να είναι εκλεγμένος με συγκεκριμένο συνδυασμό. Θα μπορούσε πιθανόν να έχει εκλεγεί με άλλον συνδυασμό. Το ίδιο ζήτημα θα προέκυπτε. Τα ίδια θα ίσχυαν. Την ίδια άποψη, γιατί περί απόψεως πρόκειται, θα εξέφραζα για τη στάση του επικεφαλής του όποιου συνδυασμού, ανεξαρτήτως κομμάτων. Άρα δεν υπάρχει και θέμα κομματικής σκοπιμότητας, επειδή η κ. Μούσιου - Μυλωνά είχε την επίσημη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Η κατάσταση αυτή ξεπερνάει τα κόμματα και πολύ περισσότερο βέβαια τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, στα οποία δεν έχω και φυσικά δεν επιθυμώ ουδεμία εμπλοκή.
Είναι μέρος του ρόλου των δημοσίων προσώπων να γίνονται αποδέκτες απόψεων. Να έχουν ανοιχτά αυτιά σε όλες τις κατευθύνσεις. Είναι χρήσιμο. Στο πλαίσιο αυτό έκρινα, ότι η κ. Μούσιου – Μυλωνά θα έπρεπε να καταδικάσει τον κ. Αναστασιάδη και ταυτόχρονα να τον απομακρύνει από τη δημοτική της παράταξη. Επέλεξε μόνο το πρώτο. Να τον καταδικάσει δημόσια, μοιράζοντας την πίττα. Τα περί εθελούσιας αποστασιοποίησης, αυτοαναίρεσης και αυτοακύρωσης του κ. Αναστασιάδη, όπως ισχυρίζεται η κ. Μούσιου – Μυλωνά, αφορούν τον ίδιο. Τη δική του στάση. Η κ. Μούσιου – Μυλωνά έκρινε ότι δε χρειάζεται να του δείξει η ίδια την πόρτα της εξόδου, όσο και αν αυτό έχει ουσιαστική σημασία.
Σε κάθε περίπτωση, η καθυστερημένη αντίδραση της, συμπτωματικά μετά τις δηλώσεις μου για το θέμα Αναστασιάδη, ίσως γίνει αφορμή να επανακαθορίσουμε πολιτικές συμπεριφορές και επιλογές. Το ελπίζω.

10 σχόλια:

  1. Εσείς σαν βουλευτής κ. Κωνσταντινίδη (γράφω εσείς, γιατί βάζω και τον Γιώργο(!) μέσα - για να είμαστε και δίκαιοι), τι στο καλό κάνετε για το όλο θέμα;

    Δηλώσεις, στις δηλώσεις των άλλων;

    Τι έχετε κάνει τόσα χρόνια για αυτό το θέμα;

    Πως μπόρεσε και αποστασιοποιήθηκε η ιδιότητα σας, ως βουλευτής τόσα χρόνια, από το συγκεκριμένο θέμα;

    Δεν ζείτε εδώ στην Φλώρινα;

    Δεν υπήρξατε και εσείς παραλήπτης όλως αυτών των μηνυμάτων τόσα χρόνια; Πριν ακόμα γίνεται βουλευτής, με ποια τοπικά προβλήματα ασχοληθήκατε;

    Ως "μέγιστος άρχοντας" αυτού του τόπου, τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Αντίλογο μόνο; Αυτό μπορώ να το κάνω εγώ και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες πανεύκολα, για όλους και για όλα.

    Τι με νοιάζει εμένα η "καθυστερημένη αντίδραση" της Μούσιου;

    Η δική σας έγκαιρη αντίδραση με ενδιαφέρει (ως βουλευτής εννοώ - γιατί το ίδιο θα έλεγα και για όποιον άλλον ήταν στην θέση σας).

    "Χάθηκε η πόλη" τα τελευταία 2-3 χρόνια (με το να κλείνουν ένα σωρό ζωτικής σημασίας υπηρεσίες (ή, που θα κλείσουν), καταστήματα κ.λ.π. και ποιος έκανε κάτι για αυτό; Ποιον περιμένουμε να κάνει κάτι; Εσάς κ. βουλευτά. Ο άλλος που είχαμε, μας "άφησε χρόνους". Απέδειξε πως για την σύνταξη και τον μισθό γίνονται όλα.

    Από ότι φαίνεται όμως, οι "αντιδράσεις", οι "εντυπώσεις" και οι "κοινωνικές συναναστροφές" εκλέγουν τα πρόσωπα εδώ.

    Ας μην γελιόμαστε. Ότι μπορεί κάνει ο καθένας για τα συμφέροντά του, ανάλογα την ώρα και την στιγμή.

    Πήρε η Φλώρινα την κάτω βόλτα εδώ και χρόνια και ψάχνουμε να βρούμε τον ένοχο "στο διπλανό διαμέρισμα". Μια πόρτα μας χωρίζει όλους και δεν γίνεται να παίζουμε με τις λέξεις.

    Ένας πολιτικός, (αν θέλει να λέγεται πολιτικός), ασχολείται με τα κοινά, βάζοντας αυτά, πάνω από τις προσωπικές του προσδοκίες και επιδιώξεις.

    Τα υπόλοιπα είναι για να περνά η ώρα, για να χρωματίζουμε τις λέξεις και να μπορούμε να νιώθουμε καλά στην βόλτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγινες και εσυ πολιτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !
    Για τα ρεζίλια με την Χρυσή Αυγή ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    Βουλευτές, Δήμαρχοι, και λοιποί.
    Αν συμφωνείτε Βγείτε και σεις Μαζί τους να ψάχνετε σε πόλεις και χωριά για κρεμάλες.
    Μας ψάχνετε και μας βρίσκετε για την ψήφο!
    Τα κουρεμένα ΕΣ-ΕΣ τι τα θέλετε ; Για ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ;
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΤΟΣΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λέει αυτός ρε παιδιά στις 4:34; Βγάζει κανείς άκρη; Φουρτούνες περνάει το μυαλό του; Θεός φυλάξοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άντε να δούμε πόσο μπροστά θα πάμε με αυτούς που μας κυβερνούν σε αυτή την πόλη! Συγνώμη αν στεναχωρώ τους βολεμένους φίλους του βουλευτή, αλλά καταντά βαρετό να ασχολούμαστε διαρκώς με δηλώσεις, για τις δηλώσεις, των δηλώσεων, κάποιων.

    Κοιτάχτε να μαζευτείτε και να βρείτε κάτι καλό να κάνετε για την πόλη, γιατί στον τέλος, θα μας κουβεντιάζει όλη η Ελλάδα (όχι για τα τραπεζώματα μόνο).

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΗΞΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο PRAETORIAN. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΗ; ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ; ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟΣΗ ΕΚΤΑΣΗ.ΗΡΩΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο κ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΕΔΙΩΚΕ.ΟΜΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η κ.ΜΟΥΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ(εχει παρει θεση και παλιοτερα ασχετα αν ικανοποιει η θεση της καποιους κ αλλους οχι)...
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο κ. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ;ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑΥΤΟΝ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!ΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ(κ.ΑΣΠΡΙΔΗΣ Κ κ.ΚΑΡΑΤΖΙΔΗΣ)ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΑΥΤΟ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1:29 ΠΜ ΑΠΟ ΜΕΛΙΤΗ ΕΙΣΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με τον "ανώνυμο" 10:47πμ, στο ότι δίνεται τεράστια σημασία στο θέμα. Καλο τους κάνουν με αυτο τον τροπο. Έχει προβλήματα ο τόπος και με το να λέμε και να ξαναλέμε το ίδιο για τον Αναστασιάδη, δεν λύνεται κάτι.

    Αυτο εξηγώ παραπάνω, όμως ο "ανώνυμος" 1:29πμ, καταλαβαίνει ότι τον βολεύει. Οκ, δεν έγραψα και "κάνετε και κάτι καλο και στα χωριά μας". Αυτο δεν σημαίνει πως εννοούσα μόνο την πόλη. Ίσα ίσα βλέπουμε ότι εκει υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα, σαν και αυτο που συζητάμε. Παντού υπάρχουν τέτοια άτομα. Αυτο που θέλουν ειναι λίγη σημασία και εμείς τους την δίνουμε.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οχι μόνο καθυστερημένη Στάθη, αλλά και υποκριτική, μονο και μόνο για να κατευνάσει το ντόρο που προκλήθηκε. Ηξερε ποιόν επέλεγε στο ψηφοδέλτιό της, ήξερε και τις συνέπειες, απλά χρειαζόταν τις ψήφους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.