Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών: Τα ΕΛ.ΤΑ. κλείνουν τα απογεύματα

Τα ΕΛΤΑ δέχονται το «ένα χτύπημα μετά από το άλλο», όχι μόνο από τον ανταγωνισμό, αλλά από το… εσωτερικό τους.
Με μια πρωτοφανή απόφαση, η Διοίκηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας δεκάδων ταχυδρομικών καταστημάτων τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα.
Υπολογίζεται ότι η απόφαση πλήττει 25 καταστήματα στο νομό Αττικής και άλλα 15 στην Περιφέρεια.
Μονάχα στο νομό Αττικής, τα διαφυγόντα έσοδα υπολογίζονται περισσότερα από 500.000 ευρώ μηνιαίως.
Με ποια λογική κλείνουν, το απόγευμα, τη Ρόδο, τη Κέρκυρα και μεγάλα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις και κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς;
Με ποιο κριτήριο κλείνει το ταχυδρομείο δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης;
Με ποιο κριτήριο κλείνει το κατάστημα στην οδό Μητροπόλεως, που όχι μόνο εξυπηρετεί εμπορικούς πελάτες , αλλά και γειτνιάζει με κατάστημα ανταγωνίστριας εταιρείας;
Σε ποιον αφήνεται η εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων τουριστών που αναμένονται το επόμενο διάστημα;
Δυστυχώς, η ανωτέρω απόφαση έρχεται, όχι μόνο σε πλήρη αντίθεση με τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης, αλλά προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό, στερώντας σημαντικά έσοδα και ρευστότητα από τα ΕΛΤΑ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων είχε επιφέρει άνοδο εσόδων 20%, με το 35% των πελατών να εξυπηρετείται πέραν της πρωινής λειτουργίας.
Οι ταχυδρομικοί δηλώνουν ότι θα σταθούν απέναντι στα σχέδια συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ, πρωτοστατώντας σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών, είσοδος στην αγορά ενέργειας, μετατροπή σε logistics, ενίσχυση εμπορικής συνεργασίας με τους Κινέζους, βελτίωση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.