Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Πρόταση του ΕΒΕ Φλώρινας για μεταποίηση του γάλακτος από ντόπιους παραγωγούς

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης και ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Αντωνιάδης συναντήθηκαν με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Φλώρινας και Αμυνταίου, κτηνοτροφικούς συλλόγους, κτηνοτρόφους - παραγωγούς γάλακτος.

Αφορμή της συνάντησης ήταν η αποχώρηση από την περιοχή της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ. Αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, με κορυφαίο την μείωση της τιμής του γάλακτος αλλά και την παύση συνεργασιών, ιδιαίτερα των μικρών παραγωγών γάλακτος με τις γαλακτοβιομηχανίες. Ανησυχητικό φαινόμενο είναι η νέα νομοθεσία για το γάλα μακράς διαρκείας που θα αποτελέσει ταφόπλακα για έναν κτηνοτροφικό νομό όπως είναι η Φλώρινα, με δυναμική 500 κτηνοτρόφων παραγωγών γάλακτος. Ευελπιστούμε πως η πολιτεία θα βοηθήσει και θα δώσει λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας.

Πρόταση του Επιμελητηρίου μας είναι η μεταποίηση του γάλακτος από ντόπιους παραγωγούς, κτηνοτρόφους, ώστε η περιοχή να παράγει και να μεταποιεί το δικό της γάλα και τυρί δίνοντας προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Για το παραπάνω πρόβλημα της Π.Ε. Φλώρινας το Επιμελητήριό μας θα πάρει την πρωτοβουλία το αμέσως επόμενο διάστημα και θα προκαλέσει συνάντηση με όλους τους θεσμικούς του νομού, τις παραγωγικές τάξεις αλλά και τους εμπλεκόμενους στο πρόβλημα οργανώσεις κτηνοτρόφων και Ενώσεις Συνεταιρισμών.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

5 σχόλια:

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ - ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ 0,30 € ΤΟ ΛΊΤΡΟ, ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΖΥΓΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ,ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΣΤΕ . ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν και Πότε...

      Διαγραφή
    2. ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 11 ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΠΟΥ ΙΤΑΝ, ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΟΡΤΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 0.28Ε ΚΑΙ 0.25Ε + ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑΟΥΡΤI ΚΑΙ ΛΕΥΚΑ ΤΥΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΑ. ΞΥΠΝΑΑ ΦΕΛΕ ΕΡΧΕΤΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ
      ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΑΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ?
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΙΝ 50+ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΔΩ ΜΑΛΩΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ.
      ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΟΜΟΡΦΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Κοιτάξτε τους ρε πώς κάθονται στην φωτό.!!
    Άντε και συζήτησαν το αποτέλεσμα όμως ?

    Ρε μόνο για μνημόσυνα είναι και καταθέσεις στεφάνων.

    Τεχνογνωσία υπάρχει βλέπε θεσ/γάλα ή στην καρδιά αλλά αυτοί ακόμη νομίζουν ότι σε λίγο καιρό θα φέρουν και τηλεθέρμανση στη φλωρινα

    Τι πρέπει να μας πούνε ακόμη πρίν τους στείλουμε ?
    Ε???
    Τι περιμένουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.