Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Φαβορί ο Σωτήρης Βόσδου για τη θέση του εκτελεστικού γραμματέα

Ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κρίσιμη θέση του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται πως αποτελεί ο Φλωρινιώτης Σωτήρης Βόσδου, πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Η τελικά επιλογή και γι’ αυτή τη θέση – μαζί με αυτές των αντιπεριφερειαρχών – ανήκει στο Γιώργο Δακή με την επιστροφή του από την Αθήνα όπου βρίσκεται, για την πρώτη συνάντηση των 13 αιρετών περιφερειαρχών.

37 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΩΤΗΡΑΚΙ ΠΑΛΙ ΒΟΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΘΟΤΙ ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλο πάλι και τούτο! Είναι Φλωρινιώτης ο πρώην Περιφερείαρχης Ιονίων Νήσων; Όχι πως γνώριζα ότι ήταν και περιφερειάρχης αλλά να που μάθαμε ότι κατάγεται από τη Φλώρινα. Ο κ. Δακής γιατί θα του δώσει την θέση αυτή; Εκλέχτηκε κάπου συμμετέχοντας σε εκλογές; Έχει κάποια ειδική ικανότητα; Δούλεψε ποτέ του η ανήκει στην κατηγορία αυτών που μονίμως διορίζονταν σε κυβερνητικά πόστα; Ας με διαφωτίσει κάποιος για το τι εστί Βόσδου γιατί δεν τον έχω καν ακουστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΟΣΔΟΥ;

    ΒΛΑΧΟΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΑ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ, ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΑ ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ. Ο ΓΑΛΛΟΣ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι βλάχοι και το ουράνιο τόξο στο ίδιο καζάνι βράζουν. Το ουράνιο τόξο θέλει αυτόνομη Μακεδονία, όμως έχουμε ξεχάσει το περιβόητο "Κράτος της Πίνδου" που επιχείρησε να στείσει η Βλαχουριά; Ενδεικτικό το ότι αποτελούν βλάχοι και γυφτοσκοποιανοί συγκοινωνούντα δοχεία είναι ότι αμφότεροι ψήφισαν Βοσκόπουλο για δήμαρχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει παιδιά μην κοπιάζετε καταλάβαμε. Ο μόνοσ άξιος είναι ο Ασπρίδησ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τι τέτοιος πανικός και τόση κακία ρε μάγκες . Μακάρι να είχαμε και άλλους τέτοιους Φλωρινιώτες, γιατί σε τέτοιες θέσεις βάζουν αυτούς που το αξίζουν και το έχουν αποδείξει.
    Δεν νομίζω να σας χαλάει να βρίσκεται στην θέση αυτή ο ΒΟΣΔΟΥ η κάποιος άλλος Φλωρινιώτης?.
    Για το αν έχει εκλεγεί κάπου , εκτός του ότι είναι μιά μεγάλη ανακρίβεια και βγάζει μεγάλο κομπλεξ , ψάξτε καλύτερα για δεν τα ξέρετε καλά, και ειδικά τα τελευταία νεα. Τέλος συμφωνώ με τον ανώνυμο οτι οι βλάχοι πάντα κυβερνούσαν και θα κυβερνούν επειδή κάποιοι σας και σας σκέφτονται και λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά εσύ ανώνυμε (9:47) βρίσκεσαι στον κόσμο σου. Προπαγανδιστής μέχρι εκεί πουδεν πάει. Και κακός προπαγανδιστής μαλιστα. Ο Ασπρίδης που κολλάει σε όλο αυτό; Τόσο πολύ σε ενοχλεί ή τόσο πολύ σε πονάει που τον βλεπεις συνεχεια μπροστα σου;
    Και ένα σχόλιο για τη ΓΑΤΑ: σε τέτοιες θέσεις δε βάζουν παντα αυτους που το αξίζουν και εδώ υπάρχουν δεκαδες παραδείγματα. Ασφαλως και δε χαλαει κανεναν να ειναι φλωρινιωτες σε τετοιες θεσεις, αλλα απο τη στιγμη που θα ειναι σε αυτες τις θεσεις θα πρεπει και να τους ασκειται και κριτικη. Σωστά; Και επισης ο Βοσδου δεν εχει εκλεγει σε πολιτικη θεση απο το λαο; Ποτε εγινε κατι τετοιο και δεν το θυμομαστε; Και χαιρομαι που και εσυ λες πως η καταγωγη του ειναι διαβατηριο για τις θεσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέσεις σαν αυτή (εκτελεστικός γραμματέας), για την Περιφέρειά μας, αποτελούν σχεδόν αποκλειστικό προνόμιο Κοζανιτών. Μακάρι ένας Φλωρινιώτης να καταφέρει να υπερκεράσει το δεδομένο έντονο ενδιαφέρον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κρίμα που ο ασπρίδης δε μπορεί να είναι μαζί και βουλευτής και δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης και εκτελεστικός γραμματέας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, όπως ήταν και δήμαρχος και πρόεδρος τεδκ και πρόεδρος ανφλω και σύμβουλος στον οπαπ. γιατί τα λέω αυτά. γιατί όλοι οι σημερινοί κρατούντες εναν ασπρίδη δεν κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στον ανωνυμο 3:18
    Είσαι βαθια νυχτωμενος οταν θεωρεις συγκοινωνουντα δοχεια τους βλαχους με τουσ γυφτοσκοπιανους. Να σου θυμισω μονο οτι οι μεγαλυτεροι ευεργετες της Ελλαδας ηταν βλαχοφωνοι Ελληνες ( Ζάπας, Αβέρωφ, Τοσίτσας κ.α ) αν φυσικα σκαμπαζεις κατι απο ιστορια. Οπότε μην συγχεεις τους βλάχους με τους αυτονομιστες γυφτοσκοπιανους. Είναι υβρις. Οσο για τον κ. Βόσδου συμφωνω με τον ανωνυμο 10:52 οτι προτιμω στη θεση αυτη να ειναι ενας Φλωρινιώτης απο ενα Κοζανιτη η οτιδηποτε αλλο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό είναι το ζήτημα. Λειτούργησε ποτέ ως Φλωρινιώτης ο Βόσδου; Ή περιφέροντναν στα κομματικά σαλόνια της Θεσσαλονίκης σερβίροντας "καμπάρι" τους προισταμένους του; Εδώ ακόμα υπάρχουν κάποιοι που δεν ξέρουν αν είναι καν Φλωρινιώτης όπως βλέπω. Από την άλλη αν έγινε αντιδήμαρχος Φλώρινας ο Λουκάς, ο Σταυρίδης κ.λπ. γιατί να μην γίνει και ο Βόσδου κάτι; Πιό κάτω από τον πάτο που οριοθετεί ο Βοσκόπουλος και το σόι του όλο δεν πρόκειται να πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γρήγορα καλέ τον Ασπρίδη να ξεκολλήσουμε από τον πάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νίκος Δημητρόπουλος14 Ιανουαρίου 2011 στις 9:46 π.μ.

    Nτροπη,αισχος,αηδια.Βγαζουν ολοι εναν ρατσισμο αν ειναι βλαχος,ποντιος,ντοπιος.H Φλώρινας βουλιαζει καθε μερα κι εμεις ασχολουμαστε με μικροπρεπειες.Δεν γνωρίζω αν ο κυριος Bοσδου έχει εκλεγεί από τον λαό αλλά γνωρίζω ότι αυτή που εκλέγηκαν,δεν έχουν κανει τιποτα για την πολη μας.Aς ενωθούμε ολοι μαζι να σώσουμε την Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάποιος φαίνεται ότι έχει ψύχωση με τον Ασπρίδη.
    Στην παρούσα ανάρτηση, ενώ δεν κολάει πουθενά, αυτός επιμένει.
    Γίνεται ακόμα πιό περίεργο, με δεδομένη την πρόθεσή του να μη ξαναπρωταγωνιστήσει στα κοινά, κάτι για το οποίο εγώ είμαι απολύτως βέβαιος ότι το εννοεί απολύτως......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι κρίμα, έτσι φαίνεται περίτρανα γιατί είμαστε στην ουρά. Το κόμπλεξ καλά κρατεί!! Αντί να ευχόμαστε πολιτικά στελέχη της περιοχής μας να έχουν διακρίσεις ή θέσεις επιρροής προς τη δύσμηρη περιοχή μας, εμείς βγάζουμε χολή προς ένα άτομο (Σ. Βόσδου)που μέχρι σήμερα απέδειξε την ικανότητα σε όποια θέση και αν κατείχε (κυρίως αυτή του Περιφερειάρχη) στηρίζοντας όλους τους πολίτες χωρίς κομματικό κόμπλεξ. Αυτό άλλωστε το γνωρίζουν καλά όλοι οι Φλωρινιώτες, οι πραγματικοί Φλωρινιώτες.........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πραγμτικος αγωνιστησ βολευοντασ ολο σου το σοι ξερει ο σωτηροκησ αλλα πανω απο ολα τον ευατο του (ραδιοφωνικο σταθμο fm 100 στη θεσ/νικη). Α και κατι ακόμα ρωτήστε τους μηχανικούσ τησ Φλώρινας πωσ εκλεγεται στα δικά τους συνδικαλιστικά όργανα, τυχάιο το δημοσίευμα σήμερα στο τοπικό τύπο. Απο ότι φαίνεται σε κάποιουσ θελουν να φτιαξουν νεο Κορτσάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και μόνο το άκουσμα του ονόματος "Κορτσάρης" προκαλεί αηδία σε όλους τους Φλωρινιώτες με εξαίρεση τον Βοσκόπουλο και το σόι του που ήταν ο εκλεκτός του και ο κολλητός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Σωτήρης Βόσδου τα κατάφερε να σταθεί με επιτυχία σαν Περιφερειάρχης στα Επτάνησα, που είναι ίσως η δυσκολότερη Περιφέρεια της χώρας μας, λόγω των ιδιαίτερα απαιτητικών της κατοίκων. Νομίζω πως διαθέτει όλα τα προσόντα για την θέση του εκτελεστικού γραμματέα και στην περίπτωση που αναλάβει αυτόν το ρόλο, εγώ σαν Φλωρινιώτης θα χαρώ πολύ, παρ ότι δεν ανήκω στον ίδιο πολιτικό χώρο. Οι Φλωρινιώτες θα πρέπει κάποια στιγμή να αποβάλουμε την μιζέρια που μας χαρακτηρίζει ώστε να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες των συμπατριωτών μας και μην εκδηλώνουμε ζήλεια και φθόνο. Εξάλλου ειδικά σε αυτή την περίπτωση, αν ο ρόλος αυτός δεν ανατεθεί στον κ. Βόσδου, είναι μάλλον απίθανο να διεκδικηθεί από άλλον Φλωρινιώτη και τότε δεν μας φταίει κανείς και κακώς διαμαρτυρόμαστε ότι μας καπελώνουν οι φίλοι μας οι Κοζανίτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ απόλυτα με τον κκ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ και με τον ανώνυμο 15/01 10,25, αλλά κε ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ και εσείς δεν είσασταν συνυποψήφιος με αυτούς που εκλέγονται πάντα και δεν κάνουν τίποτα ή μήπως η μή εκλογή σας σας έκανε να βλέπετε διαφορετικά τα πραγματα?
    Σημ. Καλό θα είναι να προσέχετε και λίγο την ορθογραφία σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε κουφαλίτσες όλοι εσείς που έχετε κάτι να πείτε - να κατηγορήσετε ή να επαινέσετε γιατί δεν βάζετε και το όνομά σας... να δούμε και ποιος είναι ο ρόλος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγιοριτης απογονος Ρωμαιων17 Ιανουαρίου 2011 στις 12:46 π.μ.

    ε οχι και βλαχος ο Κ.Βοσδου.......Αν ηταν βλαχος δεν θα εμπλεκε με τα κοινα της Φλωρινας.....αυτα τα εχουν αναλλαβει οι Σλαβοι ...
    Κ.δημητροπουλε η φλωρινα θα σωθει οταν αναστηθει το αναστηθει το κομμα της ΔΗΑΝΑ ξερεις εσυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μα τι φασισμός επικρατεί στην Φλώρινα ; άκου διαχωρισμός βλάχων αλλού ποντίων αλλού ντόπιων ; όλοι είναι Ελληνες Φλωρινιώτες εκτός κάτι μεγαλομικρά λαμόγια που θάθελαν να είναι Έλληνες Φλωρινιώτες και εκβιάζουν αυτό για να κάνουν τα γούστα τους...Φλωρινιώτης ο κάθε Βόσδου ; ναί ! οπότε οι φλωρινιώτες πρέπει να στηρίξουν φλωρινιώτη εκτός κι εάν ο φασισμός τους δέν τους το επιτρέπει. Παπούτσι απο τον τόπο σου κι ας ....Ξυπνήστεεεεεεεε Βόδιααααααα Χανόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νίκος Δημητρόπουλος18 Ιανουαρίου 2011 στις 9:46 π.μ.

    Zηταω ταπεινα συγνωμη για τη ορθογραφια μου απο την γατα.Bλεπεις εμεις δεν γνωριζουμε με ποιον μιλαμε αλα πρεπει να απανταμε.Kαι να σας θυμίσω ότι πρωτη φορα κατεβαίνω υποψήφιος μαλλον δεν γνωρίζεις καλά ποιος είμαι.Oσο για τον φιλο Αγιοριτης απογονος Ρωμαιων να του θυμισω οτι το κομμα της ΔΗΑΝΑ αν δεν κανω λαθος ιδρύθηκε το 1985 τοτε εγω ειμαι 11 χρονων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αφήστε τον άνθρωπο ρε ΄σεις, κακό σε άνθρωπο δεν έκανε αντίθετα τα καλύτερα λένε όσοι Φλωρινιώτες βρέθηκαν στην Κέρκυρα και ζήτησαν την βοήθεια του και χωρίς ανταλλάγματα παρακαλώ όχι όπως κάποιοι παράγοντες τοπικοί εδώ στην Φλώρινα που εάν τους ζητήσεις κάτι έστω και εντελώς απλό τους παντρεύεσαι έκτοτε και δεν γλιτώνεις από αυτούς ποτέ άσε που πρέπει να τους ψηφίζουν και τα παιδιά σου. Όσοι τώρα βάζουν ρατσιστικά θέματα είναι μεγάλοι καραγκιόζηδες και δεν ασχολούμαι μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΟΝ Κ. ΒΟΣΔΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑ.ΜΑΣ ΕΤΥΧΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΑΝ ΣΤΟΝ ΩΣ ΑΝΩ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. ΕΥΓΕΝΗΣ, ΜΕ ΜΟΡΦΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΧΑΡΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. ΤΙ ΒΛΑΧΟΣ ΤΙ ΝΤΟΠΙΟΣ ΤΙ ΠΟΝΤΙΟΣ. ΣΕ ΣΤΥΛ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ.ΑΞΙΖΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ φοβάμαι πως ο Σωτήρης είναι χωρίς "σωτηρία"!ακόμα και με κομματική εντολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΟΛΥ ΧΩΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΑ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο κ. Σωτήριος Βόσδου προαλείφεται για εκτελεστικός γραμματέας περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας. Αλήθειες, ανακρίβειες και υπερβολές.
    Αλήθειες
    1) Βολεύτηκε καθ’ ότι Βλάχος. Έχει μεγάλη δόση αλήθειας, αφού είναι γνωστό ότι το βλάχικο lobby της Φλώρινας ξέρει να ελίσσεται, δηλαδή να γλείφει, προκειμένου να αποκομίσει ίδιον όφελος. ΠΑΝΤΑ.
    2) Δεν έχει εκλεγεί ποτέ, σε καμία θέση, από κανένα λαό, πουθενά. Είναι απολύτως ακριβές. Εάν κάποιος ξέρει κάτι συγκεκριμένο ας μας το πει να το ερευνήσουμε.
    3) Δούλεψε σε πολλές θέσεις στις οποίες τοποθετήθηκε σαν κομματικό στέλεχος, δηλαδή παρατρεχάμενος, αρχής γενομένης από τον κ. Σωτήριο Κούβελα, πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πρώην Βουλευτή Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργό. Όμως ποτέ ως ιδιώτης.
    4) Αν έχει κάποια ειδική ικανότητα; Ναι! Έχει πτυχίο πολιτικού μηχανικού αλλά ισχύει μόνο το πρώτο, καθώς και πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία στο πολιτικό γλείψιμο.
    5) Ανήκει πράγματι στην κατηγορία των πολιτών που διορίζονται σε κυβερνητικές θέσεις.
    6) Αλίμονο στους αγωνιστές της παράταξης.
    7) Οι πραγματικοί Φλωρινιώτες γνωρίζουμε πολλά και πολύ καλά, γι’ αυτό μιλάμε. Ο κύριος που επικαλείται την ιδιότητα του πραγματικού Φλωρινιώτη πόσο Φλωρινιώτης είναι;
    8) Θέσεις σαν αυτή αποτελούσαν προνόμιο των Κοζανιτών. Μακάρι κάποιος Φλωρινιώτης να καταργήσει αυτό το προνόμιο. Κάποιος Φλωρινιώτης αλλά όχι πάλι αυτός ο Φλωρινιώτης. Υπάρχουν και άλλοι.
    Ανακρίβειες
    1) Οι Φλωρινιώτες χαιρόμαστε πάντα με τις επιτυχίες των συμπολιτών μας, αλλά όχι με τον ίδιο συμπολίτη.
    2) Δε μας χαλάει να βρίσκεται σε όποια θέση ο κ. Βόσδου ή κάποιος άλλος Φλωρινιώτης. Μας χαλάει να βρίσκεται σε κάθε θέση ο κ. Βόσδου. Μόνο αυτός είναι Φλωρινιώτης; Μόνο αυτός είναι άξιος; Δεν υπάρχουν άλλοι;
    Υπερβολές
    1) Ο κ. Λουκάς, ο κ. Σταυρίδης και άλλοι τρεις (3) κύριοι έγιναν αντιδήμαρχοι γιατί μπήκαν στη διαδικασία της εκλογής. Ο κ. Βόσδου σε ποια διαδικασία μπήκε;
    2) Πότε απέδειξε την ικανότητά του ο κ. Βόσδου; Τι το ξεχωριστό πέτυχε σαν περιφερειάρχης και δεν το ξέρουμε;
    Ρατσιστικά σχόλια
    1) Γιατί Γάλλος ο Βοσκόπουλος; Τι σχέση έχει με το ουράνιο τόξο; Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είσαι και εσύ βλάχος και διασπείρεις διχόνοια μεταξύ των μη βλάχων κατοίκων της Φλώρινας, όπως κάνουν πάντοτε οι βλάχοι. Εμείς οι παλιοί Φλωρινιώτες ξέρουμε καλά.
    2) Οι Σλάβοι που χωράνε; Δηλαδή όλοι οι ντόπιοι του Δήμου είναι Σλάβοι; Αυτή η άποψη ενισχύει την πάγια βλάχικη τακτική του «διαίρει και βασίλευε».
    3) Δεν ήταν Βλαχόφωνοι Έλληνες οι μεγαλύτεροι ευεργέτες της Ελλάδος, αλλά κάποιοι από τους ευεργέτες. Αλλά πως πλούτησαν; Όταν οι απλοί Έλληνες ξεσηκώθηκαν εναντίον των Τούρκων κατακτητών, οι Βλάχοι πλούτησαν κάνοντας συμφωνίες – ενίοτε καταδίδοντες τους αγωνιστές – με τους κατά τόπους Πασάδες, Μπέηδες, Αγάδες, κ.λ.π. Μετά την απελευθέρωση βρέθηκαν να κατέχουν τεράστια ακίνητη περιουσία, η οποία – βεβαίως – τους παραχωρήθηκε από το τουρκικό κράτος – το οποίο φαίνονταν ότι θα έχανε τον πόλεμο – για τις πρότερες υπηρεσίες τους.
    4) Το «Κράτος της Πίνδου», είναι κάτι που πραγματικά επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για δώσε μας ρε καλόπαιδο Γκρινιάρη και κάποιο στοιχείο ιστορικό για τον πλουτισμό των Βλάχων όταν οι απλοί πολίτες ξεσηκώθηκαν κ.λπ. κ.λπ.
    Το παραλήρημα της μπουρδολογίας σου αποτυπώνεται στο γεγονός ότι αφιέρωσες τόσες αράδες για να κατηγορήσεις έναν άνθρωπο που ανήκει στον ίδιο με εσένα χώρο. Συναγωνιστή σου. Που είμαι βέβαιος ότι τον έχεις γλύψει για να σου κάνει κάποια εκδούλευση.
    Για πες μας και για το άτομο σου κριτή των πάντων. Ποιων παπούτσια γυαλίζεις... και γλύφεις.
    Και ποιος είναι ο καθ΄ όλα άξιος δικός σου Φλωρινιώτης νεοδημοκράτης που θα έπρεπε να είναι στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα. Για δώσε μας ένα όνομα... αξίου... γιατί είσαι και του χώρου και γνωρίζεις από γλύφτες και μη γλύφτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. 10.10: ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΣΟΥ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ. Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟ Ή ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ Ή ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ - ΟΧΙ, ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ - ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΤΖΟΥ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΤΟΙΜΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ. ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ: ΝΑΙ, ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΓΛΥΦΤΕΣ ΙΑΙ ΜΗ ΓΛΥΦΤΕΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (1974)ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΩ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΤΟ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΛΟΥΣΤΡΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΤΙΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΞΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΑΝ ΕΣΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΝΟΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΜΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ. ΤΕΛΟΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ: ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ - ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ - ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΛΥΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΝ. ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΚΑΜΙΑ; ΜΗΠΩΣ Ο ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλά,.... κάθεστε και ασχολείστε με τον κ.Βόσδου όταν το "επίπεδο" των ανθρώπων που μας διοικεί είναι απόφοιτοι γυμνασίων-λυκείων ή και ΤΕΙ;;;; Θα μου πείται..
    καλά τι σχέση εχουν οι διοικητικές ικανότητες με το επίπεδο "ακαδημαϊκής κολτούρας"; Αφου "είναι λαοπρόβλητοι και τούς ψηφίζουν"!!!!!!!!!! εεε....αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις "το κριθάρι" από το "στάρι"!!!!!!!!!! Ασχολείσαι με τα "δρώμενα". Τελικά η Φλώρινα παίρνει ότι της αξίζει ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. χΑΑΑ ΡΕ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ... ΚΛΑΨΙΑΡΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ... ΤΙ ΕΓΙΝΕ... ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΡΡΙΞΕ... ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ..; ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙς ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΝΝΟΕΙΣ Ως ΕΤΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΞΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΑΘΕ ΛΙΓΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ....."ΚΡΙΤΡΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ" ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ .....ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς τον φίλο: 6.01: Το Κόμμα μου με έχει ρίξει πάρα πολλές φορές, όπως έχει κάνει με πάρα πολλά στελέχη του, αλλά όχι για τέτοιες θέσεις τις οποίες ποτέ δεν έχω διεκδικήσει, αφού όπως έχω γράψει "ανήκουν" σε γλύφτες σαν αυτούς που θαυμάζεις. Όσο για την άνεση με την οποία καταλήγεις σε συμπεράσματα, οφείλω να σε συγχαρώ. Τέτοια εξυπνάδα δεν έχω ξανασυναντήσει.
    Προς τον φίλο: 10.43: α) Δεν είμαι κριτής των πάντων αλλά κριτής των δημοσίων προσώπων, όπως θα έπρεπε να είσαι και εσύ. Κρίνω μόνον αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά, αυτούς που αποφασίζουν για μένα χωρίς εμένα. Στα δημοκρατικά πολιτεύματα, αυτό συμβαίνει. Τα δημόσια πρόσωπα κρίνονται, ενίοτε δε επικρίνονται κιόλας. Όποιος δεν αντέχει την κριτική - που πολλές φορές μπορεί να είναι και υπερβολική αλλά σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη - δεν μπορεί να ασχολείται με τα κοινά. Σε διαφορετική περίπτωση, αντιλαμβάνεται (;) αλλιώς τη δημοκρατία. β) Σε ευχαριστώ θερμά για την πρόθεσή σου να με μάθεις ορθογραφία, αλλά δεν θα πάρω. Είμαι διατεθιμένος να δεχθώ μαθήματα ορθογραφίας από πολλούς αλλά - θα σε απογοητεύσω - δυστυχώς δεν συγκαταλέγεσαι μεταξύ τους. γ) Όχι δεν είμαι σπουδαγμένος σαν εσένα. Και όποιες σπουδές έκανα, ΟΧΙ δεν τις έκανα στο εξωτερικό, γιατί τότε θα σε είχα γνωρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΡΟΣ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ
    Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Ή Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ..(ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ).ΕΣΥ ΠΟΥ "ΚΡΙΝΕΙΣ".... ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙ? ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ?
    ΤΟΥΣ "ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ"..... ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΟΥ ? Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ? ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ? Η ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ? ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.....ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΧΕΙΣ Ή ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΣΑΙ ?
    ΜΑΛΛΟΝ ΠΙΟ ΔΟΚΙΜΟ..ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΛΕΣ...."ΕΚΦΡΑΖΩ-ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ....ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ.......... ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ..." ΔΕΞΟΥ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ....ΚΑΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.