Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Έσπασε το ρόδι η γυναικεία ομάδα του Αίαντα Αμυνταίου

Το γυναικείο τμήμα του Αίαντα, αποτελούμενο εξ ολοκλήρου από παίκτριες υποδομών [5 κορασίδες (2000) και 5 παγκορασίδες (έως 2004)] και χωρίς καμία ενήλικη παίκτρια, επικράτησε στο ΔΑΚ Αμυνταίου της Ελιμείας με 44-32, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α Γυναικών της ΕΚΑΣΔΥΜ.

Σε αυτόν τον εντός έδρας αγώνα, η ομάδα του Αίαντα εμφανίστηκε δυνατή και με πολλές επιλογές σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Σημαντικό ρόλο στην νίκη έπαιξε και το βελτιωμένο ποσοστό ελεύθερων βολών (12/19).

Ο Αίαντας μπήκε δυνατά στον αγώνα όμως ένα νωχελικό 5λεπτο στο τέλος του ημιχρόνου, επέτρεψε στην αντίπαλη ομάδα να πλησιάσει στο σκορ. Επίσης μουδιασμένο ήταν και το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, καθώς στο πρώτο 5λεπτο έγιναν πολλά φάουλ εξαιτίας έλλειψης καλής ψυχολογίας, αυτό όμως δεν επηρέασε περισσότερο τις παίκτριες, αφού εμπόδισαν τις αντίπαλες να ξεφύγουν στο σκορ, έχοντας πάντα από την αρχή το προβάδισμα.

Δυναμικότερο και με καθαρότερο μυαλό ήταν το τελευταίο 10λεπτο του αγώνα αφού με ένα επί μέρους 17-11, κατόρθωσαν οι παίκτριες του Λ. Φωτιάδη να πάρουν το ροζ φύλλο με το τελικό 44-32, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον και αποδεικνύοντας έτσι για ακόμα μία φορά το πόσο έχει αλλάξει η ομάδα τον τελευταίο χρόνο με σκληρή δουλειά.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι ίδιες παίκτριες θα αποτελούν την ομάδα των νεανίδων του χρόνου και έτσι τα παιχνίδια αυτά απέναντι σε εμπειρότερες παίκτριες και δυναμικότερες ομάδες, όπως αυτές του γυναικείου πρωταθλήματος, τις βοηθάει αρκετά, συλλέγοντας μάλιστα και παραπάνω εμπειρίες!

Διαιτητές: Γλούφτσης-Κουφούδης

10λεπτα: 12-7, 18-17(ημχ), 27-21, 44-32

Αίαντας Αμυνταίου (Φωτιάδης Λ.): Μιχαηλίδου Ι. 10, Τεγοπούλου, Ζιούρη Α. 6, Μιχαηλίδου Ε. 12, Θωμαΐδου 6, Γεωργιάδου 4, Χατζή, Μάρκου Η., Σωματάκη 6, Ζιούρη Ου.

Ελίμεια: Καραθανάση 1, Τσιρέκα Π. 6, Τσιρέκα Δ., Βαξεβάνου 1, Τσιάγια, Ματιάκη, Γκογκομήτρου, Πλιάτσιου 2, Τσακμάκη 15, Παπαθανασίου 4, Φιλημέγκα 4

Ρεπορτάζ Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.