Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Λαχανικά και άλλα προϊόντα μοίρασαν στους οδηγούς οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκης (video)

Με το δικό τους τρόπο οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης ζήτησαν «συγνώμη» από τους διερχόμενους οδηγούς για την ταλαιπωρία τους από το κλείσιμο του σταθμού, αλλά και παράλληλα ζήτησαν τη στήριξη της κοινωνίας στον αγώνα τους.
Συγκεκριμένα, χθες Κυριακή, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, μοίρασαν σακούλες με λαχανικά και διάφορα αγροτικά προϊόντα, ενώ παράλληλα έδιναν και το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.



16 σχόλια:

  1. Κλείσιμο των δρόμων εκ'του ασφαλούς και ταλαιπωρία των οδηγών, ακόμα και όσων έχουν προβλήματα υγείας ή είναι ηλικιωμένοι. Αυτή είναι η ευαισθησία τους.
    Αυτοί που κάποτε κατηγορούσαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ όταν διέκοπταν αδικαιολόγητα το ρεύμα όταν απεργούσαν,τώρα για άλλη μια φορά ταλαιπωρούν με χειρότερο τρόπο τον κόσμο.
    Γι αυτό δεν θα έχουν ποτέ την πλειοψηφία του λαού μαζί τους αλλά απέναντι.
    Ο μόνο κλάδος που όταν κάνει κοινητοποιήσεις, δεν χάνει απολύτως τίποτα...και γι αυτό εξάλλου τις κάνει πάντα τέτοια εποχή...είπαμε εκ΄του ασφαλούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις καταλάβει ότι δεν έχουν μείνει πολλοί να αντιδράσουν σε όλα αυτά που πάνε να μας περάσουν?

      Διαγραφή
  2. Μπράβο!! Πολύ καλύτερο από το να τα πετάς στο δρόμο! Μαζί σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο, οχι σαν τους αλλους που πεταν ασβεστονερο αντι για γαλα, στους δρομους. Αλλα ρε παιδια ΦΤΑΝΕΙ. Δεν βλεπετε οτι ο κοσμος πια δεν σας παει αλλο με αυτη την κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε γίνεται αλλιώς. Όσο περισσότερο το τραβήξεις τώρα, τόσο λιγότερο θα χρειαστεί να το τραβήξεις μετά. Οι αγρότες πλέον είναι η μόνη ελπίδα.

      Διαγραφή
  4. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυβέρνηση δεν εκφράζει εμάς!!!

      Διαγραφή
    2. 250 ανέκαθεν μία μικρή όπως λές ομάδα εκφράζει πάντα το σύνολο των υπολοιπων στην Φλώρινα. Κι αυτό γιατί καλλιεργήθηκε επι χρόνια η τρομοκρατική νοοτροπία διαφόρων καθεστωτικής αντίληψης μηχανισμών του στυλ "μην μιλήσεις μην βγείς να διαμαρτυρηθείς μην απε΄ργήσεις γιατί στην έχω φυλαγμένη. Αυτό ισχύει παντού μα δυστυχώς στην μικρή μας κοινωνία είναι ΕΝΤΟΝΟ όχι μόνο στους αγρότες αλλα παντού. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια σε αρέσει δεν σε αρέσει 250 .Και μην γράφεις ότι ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ γιατί κατά βάθος γνωρίζεις το διαχρονικά σιωπηλό
      κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στην Φλώρινα .

      Διαγραφή
  5. 2:50 ραντισμένος είσαι;;; Τι είναι αυτά που λες;; Ολόκληρη η Ελλάδα έχει ξεσηκωθεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πρέπει κάποια στιγμή και οι αγρότες να καταθέσουν τεκμηριωμένες προτάσεις βιώσιμες για τον κλάδο τους. Αυτή η αρνητική καταγγελτική στάση και η ανένδοτη ανταρσία μακροπρόθεσμα δεν θα τους οφελήσει. Ας αναλογιστούν από τώρα μετα τις κινητοποιήσεις τα μπλόκα τις συμπαραστάσεις ή ¨συμπαραστάσεις" όταν θα τους ξεχάσουν οι πάντες και μείνουν μόνοι τι πρέπει να γίνει από τώρα . Μπράβο στους αγρότες μας επίσης που μοίρασαν τα προιόντα τους στους διερχομένους διότι έτσι έχουν την κοινωνία με το μέρος τους. Απορρίπτω κάθετα τις λογικές κοινωνικου
    αυτοματισμου ότι περνουσαν έτσι οι
    αγρότες οι
    άλλοι διαφορετικά,
    ότι οι αγρότες είναι οι παραγωγικοί οι άλλοι τεμπέληδες καλλιεργόντας ένα διαταξικό μίσος ανάμεσα σε ανθρώπους που ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον κ.οκ.

    αυτές οι επικίνδυνες "λογικές" διαμελίζουν τον κοινωνικό ιστό της τοπικής μας μικρής κοινωνίας μερικών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων

    αποπροσανατολίζουν, διχάζουν προκειμένου κάποιοι να επωφεληθούν πάντως όχι οι αγρότες η τα μικρομεσαια κοινωνικά στρώματα τα οποία συναποτελούν το 90 % των κατοίκων της Φλώρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Οι ευγενέστατοι προς τη βουλευτή και τον αντιπεριφερειάρχη αγροτοπατέρες, αφού επέδωσαν το ψήφισμα τους, συνέχισαν τον "αγώνα", κλείνοντας, εκ περιτροπής, δρόμους από όπου πρέπει να περάσουν οι συνάνθρωποι τους. Από κανενός το μυαλό δεν πέρασε η ιδέα να καταλάβουν και να αποκλείσουν την αντιπεριφέρεια ή τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ή να πράξουν κάτι παραπλήσιο, που να δείχνει ότι η μάχη τους είναι αντικυβερνητική(για "αντικαθεστωτική" ούτε λόγος).
    Ζούμε το Θέατρο του Παραλόγου. Οι αγωνιστολάγνοι καλούν τον κόσμο, με αφισάκια, να στηρίξει τα μπλόκα. Ποια μπλόκα; Μπλόκο στην κυβέρνηση και στους λοιπούς κομματικούς υπαλλήλους της κατοχής, πότε θα κάνουμε;
    Με ευκολία, μπορούμε να πούμε ότι και αυτή η "αγωνιστική" παράσταση θα τελειώσει, όπως πολλές άλλες και τα μέτρα και οι βάρβαροι θα περάσουν. Κάποιοι, αντί για Θερμοπύλες φυλλάττουν την κυβέρνηση.»

    http://www.ithacanet.gr/article/%CE%BC%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2 πραγματάκια θα γραψω γιατί μαλλον ξεφεύγουμε.
    1ον στον φιλο παραπανω που εγραψω οτι οι αγρότες πρεπει να δωσουν προτασεις κτλπ.
    Βεβαίως και θα δωσουν, ας πανε οι πολιτικοί να κανουν τις δουλειές των αγροτων και θα φτιαξουν αυτοι προτάσεις.οπως αυτο μπορει να γινει για καθε κλαδο, να σταματάει ο καθενας την δουλειά του και να παει ο πολιτικος α ή β στην θεση των εργαζομένων για να ειναι ελευθεροι αυτοι να φτιαξουν τις προτάσεις τους.
    2ον,Φλώρινα ειμαστε και θα μιλησω μονο για Φλώρινα και ειδικά για το μπλοκο της Νίκης.
    Που θα πατε ρε απο την Νικη; αποτι ξερω απο Νικη δεν πας Θεσσαλονίκη. Μπιτολα πας.
    Κατσε και σκεψου λοιπον ποιος βοηθαει περισσότερο την χωρα σου . Επειδή εσυ θελεις να επιμενεις να μην στηριζεις την τοπικη κοινωνία και σου το χαλανε οι αγρότες, φταινε οι αγρότες; οποτε το πρόβλημα του καθενος ειναι με ολη την κοινωνια.και εμενα δεν μου αρεσει η ακρίβεια! Γιαυτο κανω κατι για να την αλλαξω, με το να στηριζω τα Μπιτολα δεν αλλάζει. Αλλα μιλανε ατομα που δεν τους ενδιαφέρει η τοπικη κοινωνια, μιλαμε για το τι πρεπει να κανει η τοπικη κοινωνία χωρις να τους ενδιαφέρει. Κλασικος ελλην! Οποτε ουτε αυτα που γραφω θα τα διαβασει, εχει καταφερςι στο μυαλο του να βρει μια φευτοδικαιολογια για τα λαθη που εχει επιλεξει να κανει και πορεύεται με αυτο. Κρινει και κατακρίνει, αυτη ειναι η κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο φίλε πολύ είσαι ο μόνος σωστός!!! Πρέπει να στηρίξουμε τους αγρότες στον αγώνα τους μας αφορά άμεσα!!! ΑΓΡΟΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΨΩΜΙ, ΤΥΡΙ, ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ.... Στηρίζουμε τους Έλληνες αγρότες για να τρώνε τα παιδιά μας τοπικά και καθαρά προϊόντα κι όχι ραντισμένα με καρκίνο και μεταλλαγμένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αφου αμα δε πανε μια φορα τη μερα μπιτολα τρελαινονται.....τρελαινονται.......ψοφανε.......αρρωσταινουνε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...πέρασα από το μπλόκο στην Νίκη και παρατήρησα τα άδεια κτήρια και το αναψυκτήριο του παλιού τελωνείου που ρημάζουν στην κυριολεξία. Η πρώτη σκέψη που έκανα είναι ότι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εκθετήρια πώλησης ΜΟΝΟ τοπικών αγροτικών προϊόντων στους διερχόμενους τουρίστες .Φασόλια, πατάτες, πιπεριές,φρούτα,΄γάλα και άλλα προιόντα οι αγρότες θα μπορούν άνετα χωρίς μεσάζοντες να τα πουλάν και να μην περιμένουν τους χονδρέμπορους ή άλλους στο χωριό ή στο παζάρι της Τετάρτης να τα πουλήσουν και να έχουν ζεστό χρήμα κάθε μέρα. Το ερώτημα είναι γιατί μένουν αναξιοποίητα τα κτήρια του παλιού Τελωνείου ; Το άλλο ερώτημα είναι πότε θα ανοίξει η "κάθετος" από την Νίκη έως το Αρμένοχωρι και έίναι κλειστή η οδός μέχρι σήμερα; Οι καθύλην αρμόδιοι τι κάνουν;Μόνο ¨συμπαραστέκοντε στα λόγια ;;;; Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.