Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κάλεσμα για την αυριανή απεργία από τον Σύλλογο Εργαζομένων Π.Ε. Φλώρινας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το 2016 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται από την συγκυβέρνηση η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Παράλληλα συνεχίζεται το καθεστώς της επιτροπείας της χώρα μας από τους δανειστές και έτσι, μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ!
Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για το ασφαλιστικό αποτελούν ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέες λεηλασίες των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.
Το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις με πρώτο βήμα να διασφαλίσει αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (παλιών και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όλοι οι φορείς της Φλώρινας αγωνίζονται, διεκδικούν και απεργούν.
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να απουσιάσει από το πανφλωρινιώτικο προσκλητήριο.
Όλοι οι εργαζόμενοι, μαζί με τους φορείς, όλη η Φλώρινα, στέλνουμε από την εσχατιά της Ελλάδας το μήνυμα του αγώνα.
Όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι, αντιδράμε στα σχέδια της διάλυσης των οικογενειών μας, της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων μας και της ανατροπής των κατακτήσεων μας.

Όλοι και Όλες
στη Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016
και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας 11:00 π.μ.


Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

2 σχόλια:

  1. Αυτο είναι ανεκδοτο θα απεργείσουν οι τσιφούτηδες χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή λευτεριά και ξανά προς τη δόξα ( δανεικά) τραβά .Εννοείτε πως φταίνε οι κακοί, δηλαδή οι άλλοι. Ξανά μανά τα ίδια ,εδώ και 2.500 χρόνια (η δικτατορία των πολλών)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.