Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση στη Φλώρινα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δ.Σ.Ε. και αποκαλυπτήρια μνημείου από τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Το ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Φλώρινα, την Κυριακή 14 Φλεβάρη και ώρα 11.00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο όπου βρίσκεται ο κοινός τάφος των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας και θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου.
Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΔΣΕ, τους συγγενείς και τους απογόνους των μαχητών που έπεσαν, τραυματίστηκαν ή πήραν μέρος σε αυτή ή άλλες μάχες, να παρευρεθούν στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση. Καλεί τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να γνωρίσουν και να τιμήσουν τον κορυφαίο ταξικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του ΔΣΕ.
Στο χώρο του κοινού τάφου των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, που πέρασε στην ιδιοκτησία του ΚΚΕ το Σεπτέμβρη του 2009, στήθηκε μνημείο αντάξιο της θυσίας τους. Με τη σημαντική οικονομική συμβολή πολλών αγωνιστών του ΔΣΕ, των απογόνων τους, καθώς και φίλων του Κόμματος, έγινε δυνατό να διαμορφωθεί ο χώρος και να ανεγερθεί μνημείο που να αναδεικνύει και να τιμά τη μεγάλη θυσία των τιμημένων νεκρών μας.
Το μνημείο που δεσπόζει στο κέντρο του χώρου, είναι έργο του Μέμου Μακρή, του οποίου τα δικαιώματα παραχώρησε η κόρη του, Κλειώ Μακρή. Η κατασκευή και τοποθέτησή του έγινε με την καθοριστική συμβολή συντρόφων και φίλων του ΚΚΕ από την Ουγγαρία.
Κρατάμε στα χέρια μας γερά και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία με τα πιο μεγάλα και πανανθρώπινα ιδανικά για τα οποία έπεσαν. Για να βάλουμε τέλος στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στους πολέμους, τη φτώχεια. Για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

34 σχόλια:

  1. Πάρτε ρε τις γυναίκες σας να τις βγάλετε για ένα καφέ στο πεζόδρομο μέρα που είναι και αφήστε τα δσε και κκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένα μεγάλο μπράβο στο ΚΚΕ από έναν μη ψηφοφόρο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα κάνουν μνημόσυνο στους Ναουσαίους που πήραν βίαια μετά την επίθεση στη Ναουσα για να τους ρίξουν άπειρους στη μάχη της Φλώρινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο μύθος πλέον έπεσε με την δημοσίευση περίπου 700 ονομάτων νεκρών. Όπως και ο αντίστοιχος μύθος των σκοπιανών

      Διαγραφή
    2. 1:40 Μάλλον δεν είχες στο σόι σου νεκρούς από κομουνιστές γι αυτό είσαι τόσο άνετος...

      Διαγραφή
    3. Μετά την κατάληψη της Νάουσας για 4 ημέρες από τον ΔΣΕ, οι αντάρτες έκαναν πραγματικό παιδομάζωμα στην πόλη όταν την εγκατέλειψαν κι εκτός αυτού άφησαν την μισή πόλη κατεστραμμένη . Τα περισσότερα άτομα που στρατολογήθηκαν με την βια (στην πλειοψηφία τους) μιας και ήταν άπειρα πολεμικά.. και νεαρά κυρίως παιδιά σκοτώθηκαν στην πολύνεκρη μάχη της Φλώρινας. Ας γίνει ένα μνημείο να τιμηθούν οι νεκροί, γιατί μέχρι στιγμής ήταν απλά ένα χωράφι ! Αλλά τέτοια ιστορικά γεγονότα αποτελούν ντροπή αναμφίβολα για την χώρα μας !

      Διαγραφή
  4. ΚΑΙΡΌΣ ΉΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΈΤΟΙΟ. ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΈΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΏΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς θα ηρεμήσουν; Θα κάνουν κάποιες προσευχές για αυτούς; Θα θυμιατίσουν; Τι θα κάνουν;

      Διαγραφή
  5. Η Μαχη της Φλωρινας 12 φεβρουαρίου 1949, το όνειδος της πόλης,και της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας, απο την μια μεριά οι κομουνιστές του στάλιν που με το ζόρι επιστράτευσαν νεαρά παιδιά και κορίτσια απο τα χωριά και τα θυσίασαν στον βωμό της κομουνιστικής ουτοπικής ιδέας, και απο την άλλη ο Ελληνικός Στρατός, στελεχωμένος απο τους δοσίλογους και ρουφιάνους των ΝΑΖΙ,τους γερμανοτσολιάδες,που αντι να πάνε στην κτρεμάλα (όπως αυτοί έστειλαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες)χρησιμοποιήθηκαν απο τους άγγλους στρατηγούς κατά του κομουνιστικού κινδύνου , με αντάλαγμα την ελευθερία τους αλλά και την μετέπειτα αναρριχήση τους σε θέσης κλειδιά του νέου Ελληνικού κράτους, αυτοί έβαλαν στην πρώτη γραμμή τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδος και τα έρριξαν στην σφαγή!το αποτέλεσμα αδερφός να σκοτώνει αδερφό ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ για να κάνουν την δουλειά τους ο στάλιν και τσώρτσιλ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις τρικυμία στο κρανίο. Τα έχεις ισοπεδώσει όλα.

      Διαγραφή
    2. 2.22 τρικυμία δεν έχει αλλα ορθή σκεψη, που δεν μπορει το κρανίο σου να συλάβει λόγω κομματικού φανατισμού

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνεις τι λές, ή παίρνεις ληγμένα;

      Δοσίλογοι ποιοι;;; Ο "παππούς", ο Κορκάς, οι καταδρομείς και οι άλλοι που πολέμησαν στην Β.Αφρική και στην Ιταλία; (δεν θέλω να αναφέρω ονόματα συμπολιτών μας, για ευνόητους λόγους)

      Αν ψάχνεις δοσίλογους και συνεργάτες των Γερμανών, ψάξε τους στην Οχράνα του Κάλτσεφ, που κατόπιν μετακόμισαν χαλαρά στον ΔΣΕ μπας και δουν προκοπή εκεί.

      Έλεος πια με την ανοησία!

      Διαγραφή
    4. 3:30 Συνεχίζεις να έχεις τρικυμία στο κρανίο και να βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Δημοκρατικός στρατός είναι ο εθνικός που σε συνεργασία με όλο τον ελληνικό λαό έσωσε την Ελλάδα από τον ξενοκίνητο κομμουνισμό. ΌΛΑ Τ' άλλα είναι αερολογίες βαρεμένων .

      Διαγραφή
    5. το θεατράκι Γερμανοτσολιάδες vs Σταλινοτσολιάδες τελείωσε. Ένα έργο που έλαβε τέλος. "Συντρόφια" αν πάτε ξανά στην Μόσχα οι μπάμπουσκες με τις μπαλαλάικες δεν πουλάει πλέον το λενινιστικό παραμύθι. Μόνο σε κάτι Ελλαδίτσες και Φλωρινίτσες πουλάει πλέον σαν τις ξεχαρβαλωμένες τραγουδίστριες των σκυλάκιδων που όταν δεν πουλάν στην Αθήνα κάνουν περιοδίες στην επαρχία. Όλο αυτό το σκηνικό και μουχλα και ξεθωριασμένες αντιλήψεις θυμήζει.ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΓΙΝΑΤΕ ! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ;;; ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΌΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟς ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.

      "σΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ" ΓΊΝΑΤΕ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΕΙΔΟΣ ..ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


      γγ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ...ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ...Τ Ι Π Ο Τ Α ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ...ΝΤΑΖΒΙΝΤΑΝΙΑ ΖΒΑΡΝΟΥΝΤ

      Διαγραφή
  6. Πέρα από την πολιτική σημασία, ένα μνημείο του Μέμου Μακρή αυτών των διαστάσεων θα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών για την πόλη μας και καλλιτεχνικής αναφοράς για την Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την μούρλα και την κακογουστιά που δέρνει τη Σχολή Καλών Τεχνών, δεν αμφιβάλλω καθόλου!

      Διαγραφή
  7. Σε μια εκδήλωση καθαρά Ελληνική, Θα ήθελα να εκφράσω τον προβλήματισμό μου. Θεωρώ σίγουρο οτι θα συμμετέχουν στην εκδήλωση και απομεινάρια φυγάδων που ξέμειναν στη FYROM, αδιόρθωτοι μισέλληνες που ονειρεύονται ακόμα ναονομαστεί η βαλκανική χερσόνησος Μακεδονία. Οι διοργανωτές θα μπορεσουν να διασφαλίσουν οτι δεν θα ακουστούν ύμνοι και παιάνες του Gruevski???
    Να συγχαρω και γω όσους συνέβαλλαν στο έργο αυτό μετά από χρόνιες προσπάθειες και είμαι σίγουρος οτι όταν όταν ωριμάσουν οι συνθήκες θα γίνει και (επιτόπου) ένα τρισάγιο υπερ αναπαύσεως των ψυχών τους.
    Επίσης ένας μη ψηφοφόρος αριστερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι καλά που δεν τους υπόδειξες και τι χρώμα κάλτσες να φορέσουν.
      Επίσης ένας μη ψηφοφόρος δεξιο-αριστερός.

      Διαγραφή
  8. ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΣΑ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΒΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟ 1949

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη από τους νεκρούς τους συγγενείς και την πατρίδα; Τι ακριβώς γιορτάζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την μνήμη του νεκρού παππού μου που δε γνώρισε ούτε το παιδί του ανεγκέφαλε 6.39 και η γιαγιά μου με τέσσερα ορφανά χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος των ρουφιάνων, δοσίλογος και Γερμανοτσολιάδων

      Διαγραφή
    2. Και ο δικός μου παππούς ήταν στο βουνό το '46-'48, μάλιστα έκανε και εξορία, και μετά δεν ήθελε να τους βλέπει ούτε ζωγραφιστούς τους ΚΚΕδες με τις απατεωνιές τους.
      Και ο δικός σου το ίδιο θα έκανε αν ζούσε.

      Διαγραφή
  10. Για άλλη μία φορά επαναλαμβάνω ένα παλιότερο σχόλιό μου, μήπως και προβληματιστούν κάποιοι. Για να βγάλω από τον κόπο κάποιους (ίσως και από τη χρέωση), ας ξεκαθαρίσω πως ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι κατέχω την απόλυτη Αλήθεια. Άλλωστε, Αυτή, μάλλον δεν υπάρχει, με την έννοια ότι μάλλον δεν πρόκειται να γίνει απολύτως κατανοητή από εμάς, τους κοινούς θνητούς. Μην ψάχνεις τον Θεό (ή κάτι τέτοιο), έλεγαν ο Σωκράτης και κάποιοι άλλοι (κοντά και μακριά, τοπικά και χρονικά προς αυτόν). Αλλά ας μην μπλέκουμε με θεούς και δαίμονες και διεγείρουμε διάφορους.
    Και κάτι ακόμη. Εννοείται ότι ο καθένας γραφεί ό,τι θέλει. Το ζητούμενο είναι κατά πόσον ευσταθούν αυτά που γράφει. Πλέον είναι πανεύκολο για τον καθένα να βρει "στοιχεία". Το δύσκολο είναι να κρίνει βασιζόμενος σε άλλα "δεδομένα" κατά πόσον αληθεύουν αυτά τα "στοιχεία". Ίσως ακόμη πιο δύσκολο είναι να παραμείνει νηφάλιος, δηλαδή, να μη φτάσει σε σημείο όπου θα "τα ξέρει όλα", αλλά τελικά –και στην ουσία– να μην καταλαβαίνει τίποτε! Είναι κι αυτή μια μέθοδος αποπροσανατολισμού: η υπερπληροφόρηση, που στοχεύει στη σύγχυση.

    «Όπως σε κάθε σχετική ανάρτηση, διαφαίνεται από την πλευρά των σχολιαστών –με κάποιες εξαιρέσεις– μια σύγχυση και ένας αδικαιολόγητος φανατισμός, εξαιτίας των οποίων χάνεται η ουσία. Ποια είναι η ουσία; Πέρα από τις όποιες ανεπίσημες ή μυστικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των τότε ηγετών και των αντιπροσώπων των "τριών μεγάλων" (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, ΕΣΣΔ) είχαμε διασκέψεις και σχετικές συμφωνίες σε:
    Πλάκα
    Λίβανο
    Καζέρτα
    Μόσχα
    Γιάλτα
    Πότσνταμ
    Βάρκιζα
    Ίσως και κάπου αλλού.
    Όλα τα άλλα είναι κατάπτυστοι κτηνώδεις θεατρινισμοί. Θεατρινισμοί, οι οποίοι προφανώς αφορούν τις ηγεσίες εκατέρωθεν, που παρακολουθούσαν σταυροπόδι την τελετή αυτοκτονίας του ελληνικού λαού. Οι υπόλοιποι ούτε που κατάλαβαν τι έγινε... Δυστυχώς, τα γεγονότα δηλώνουν ότι η σφαγή των Ελλήνων επιδιώχθηκε και δίχως αμφιβολία προκλήθηκε συνειδητά. Ας ...είναι καλά ο πρώην μυστικοσύμβουλος του κατοχικού Πρωθυπουργού Τσολάκογλου και μετέπειτα Πρωθυπουργός τής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, ο Γεώργιος Παπανδρέου (πατέρας του Ανδρέα και παππούς του Γιωργάκη), ο κατοχικός Διοικητής της Αστυνομίας Πόλεων των Αθηνών και κατηγορηθείς ως συνεργάτης των κομμουνιστών, ο Άγγελος Έβερτ (πατέρας του Μιλτιάδη και παππούς της Αλεξίας), ο Ζαχαριάδης, ο Σιάντος, ο Ιωαννίδης και οι λοιποί προδότες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, όπως ο ευνοούμενος της βασιλικής οικογένειας, του Μεταξά και της Κατοχικής Κυβέρνησης, που τελικά το 1944 προσχώρησε στην "Κυβέρνηση του Βουνού" ως αντιπρόσωπος του Πειραιά στην εθνοσυνέλευση των Κορυσχάδων, διορίστηκε Γενικός Διοικητής Ρούμελης και εισήλθε "θριαμβευτής" στην απελευθερωμένη Λαμία, στο πλευρό του Άρη Βελουχιώτη(!!!), το μίασμα που άκουγε στο όνομα Γεώργιος Σημίτης (πατέρας του Κωνσταντίνου και του Σπυρίδωνα)...
    Περαστικά μας.»
    Διογένης

    ΥΓ
    Αδελφικά, με όλη μου την αγάπη, ευελπιστώντας τουλάχιστον να μη στραφείτε εναντίον μου: Διαβάστε και κάνα βιβλίο. Διαβάστε πχ την "Πυραμίδα 67", να καταλάβετε τι περίπου ήταν ο Εμφύλιος. Διαβάστε, πρώτοι εσείς οι κομμουνιστές, τον Χρόνη Μίσσιο, να δείτε (γι’ αρχή) τι θα πει ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραλίγο να το ξεχάσω:

      Μελιγαλάς 1944... Το μεγάλο "ταμπού" της μεταπολεμικής μας ιστορίας.
      Η αλήθεια για τη μεγαλύτερη και πιο αιματηρή προβοκάτσια, που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.
      Ποιους υπηρετούσαν πραγματικά οι δήθεν γερμανόφιλοι Δωσίλογοι και Ταγματασφαλίτες;
      http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2012/10/1944.html

      Τα ίδια, με προσθήκες για Χρυσή Αυγή:
      Οικογένεια Παπανδρέου... Όνομα βαρύ... σαν προδοσία...
      μια πραγματική κατάρα για τον ελληνισμό.
      Εμφύλιος, Χούντα και ...ΔΝΤ
      ήταν τα "δώρα" της στην Ελλάδα...
      ..."κερασμένα" όλα από τους Αμερικανούς.
      http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/11/papandreou-prodosia.html

      Ασφαλώς, αυτά που αναφέρονται στο τελευταίο κείμενο του Παναγιώτη Τραϊανού είναι τα "πταίσματα" της ΧΑ. Και λέγοντας "πταίσματα", δεν εννοώ τους "Ρουπακιάδες", τους πρώην ΚΝήτες. Η ΧΑ υπάρχει εδώ και τόσα χρόνια και ήταν σχεδόν άγνωστη στην πλειοψηφία του ελληνικού λάου. Τα "μεγάλα" ΜΜΕξαπάτησης την έβαλαν, εσχάτως, στα σπίτια μας και στη Βουλή. Το μισητό για εμάς Σύστημα, λοιπόν, μάς έβαλε μπροστά ένα ελεγχόμενο –και από χίλιες μεριές εκβιάσιμο– κόμμα, προκειμένου να καπελωθούν οι αγνοί πατριώτες και φυσικά εκείνοι που την ακολουθούν και την ψηφίζουν. Όπως ακριβώς έκανε παλιότερα με τον ανεκδιήγητο κλόουν Καρατζαφέρη. Ό,τι περίπου γινόταν μέχρι πρότινος με το ΚΚΕ. Τη θέση του ΚΚΕ έχει πάρει πλέον η ΧΑ, για άλλους λόγους και με άλλες προφάσεις. Μπορεί να κάνω και λάθος, αν και δεν το νομίζω.

      Καλή Λευτεριά!
      Διογένης

      Διαγραφή
  11. ν2000 ο Τρεντιμπόης απο το Φλώρινα13 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:15 μ.μ.

    Τελικά τα τελευταία έτη η Φλώρινα μετατράπηκε σε πεδίο εναλλακτικου τουρισμού. Είχαμε πολιτιστικό τουρισμό είχαμε αθλητικό τουρισμό είχαμε αγροτικό τουριστό είχαμε φεστιβαλικό τουρισμό είχαμε τουρισμό στα πανηγύρια είχαμε κουλτουροτουρισμό είχαμε προεκλογικό τουρισμό είχαμε μαθητικό τουρισμό είχαμε συνεδριακό τουρισμό είχαμε θρησκευτικό τουρισμό τελευταίως αποκτήσαμε και ΚΚΟΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Το κακό είναι ότι απ όλους αυτούς τουρίστας μόνο η σκόνη έμεινε από την διέλευση των. Και να πείς κάνουν τζίρο τα ξενοδοχεία τα πανδοχεία τα καφενεία τα ουζάδικα οι ταβέρνες και μένει κάτι στο τόπο πάει στα διαλα . Το πρωί έρχοντε το απογευματάκι την κοπανάνε. Επι του θέματος "άς αναπαυθούν αι ψυχαί τα μίση και τα πάθη"¨ αφήστε τα μίση και αρχίστε το γαμ...

    Χρόνια Πολλά σε όλους τους καψουρεμένους -νες Βαλεντίνους και γκομενίτσες σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ν2000 ο Τρεντιμπόης απο το Φλώρινα18 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:27 μ.μ.

      μου έκανε και "αφιέρωση" στο εξώφυλλο και η εφημερίδα ΗΧΩ ! Μιλάμε στην Φλώρινα ΣΣΣΣΣΣΣΣ δέν πέφτει στο χώμα τίποτες κάτω! Να να ναι καλά ο εκδότης!Τουρισμός γενικώς /.....

      Διαγραφή
  12. 70 χρόνια μετά, που ούτε καν ζούσατε εκείνη την εποχή και σχολιάζετε με βάση τι σας είπαν κάποιοι. Τέτοια νοημοσύνη! Και αναφέρομαι και στους μεν και στους δε. Όμως, επειδή η ιστορία γράφεται από τους νικητές, η Φλώρινα βίωσε και βιώνει τα αποτελέσματα εκείνων ακόμα των διχασμων. Η νέα γενιά αρνείται να μπει σε αυτή τη διχαστικη λογική. Προσωπικά, αντιμετωπίζω οπως όλοι γύρω μου, τόσα καθημερινά προβλήματα που λέξεις όπως υγεία, ευτυχία, κατανόηση, υποστήριξη, φιλία, οικογένεια, ανθρωπιά και φιλότιμο έχουν προτεραιότητα. Ξεκολληστε απο το 1945 και σηκωθείτε απο τον καναπέ για να βρούμε λύσεις. Έχουμε 2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνεις τι λες;;; Να καταργήσουμε και την ιστορία ,γιατί π.χ δεν ζήσαμε στο Βυζάντιο. Ο κομμουνισμός απέτυχε παταγωδώς. Μια μορφή φασισμού είναι και αυτός. ΣΤΑΛΙΝ - ΧΟΤΖΑ - ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ -ΧΟΝΕΚΕΡ Κ.Λ.Π Να μην ξεχάσω τον λαοφιλή ηγέτη της Β. ΚΟΡΕΑΣ........

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, η ιστορία εν προκειμένω έχει γραφτεί από τους ηττημένους, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν την ρεβάνς σε ιδεολογικό επίπεδο.

      Η νέα γενιά καλά κάνει (αν είναι έτσι) και δεν μπαίνει σε διχαστικές λογικές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνά τα όσα έγιναν τότε, το 1949. Όχι για να διχάζεται, αλλά για να διδάσκεται πώς να μην διχάζεται.

      Ελπίζω να έχεις όρεξη και υπομονή για αναδρομή στις ιστορικές πηγές και τη νοημοσύνη να διακρίνεις σε αυτές την αλήθεια από τη σκοπιμότητα και την προπαγάνδα.

      Καλή μελέτη.

      Διαγραφή
    3. 5,53 ενω σήμερα έχουμε τους καλούς δυτικούς που ρίχνουν βόμβες και σκοτώνουν παιδιά στην Συρία, πριν στην Σερβία,στο Ιράκ και αυτό που γίνεται στο Αιγαίο να πνίγονται μικρά παιδιά! χιλιες φορες χειρότεροι απο τσαουσέσκου και χόνεκερ

      Διαγραφή
    4. 11:13 H άποψη σου δεν είναι απαραίτητα σωστή. Η άποψη σου είναι δογματική και απόλυτη. Εσύ διαθέτεις τη νοημοσύνη να διακρίνεις την αλήθεια από την σκοπιμότητα;;; Η ιστορία έχει καταδικάσει όλα τα αντιδημοκρατικά- κομμουνιστικά καθεστώτα.

      Διαγραφή
    5. Αρε!!!!!1
      πολιτισμένη Φλώρινα!!!
      σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!
      εξαλλου πάντα το δηλώνης, δοθείσας ευκαιρίας !!!!
      ντροπή !!!
      αντί να τιμήσετε όλοι σας μια τέτοια εκδήλωση , την πετροβολείται , και όχι μόνο!!
      γιατί δεν έγινε καμιά ανακοίνωση από κανένα (ΜΜΕ)
      φοβάστε κάτι?
      μην ανησυχείτε καθόλου, τώρα ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι θα δείτε τι καλές εκπλήξεις σας περιμένουν!!

      Διαγραφή
  13. Ό,τι έγινε, έγινε. Όσοι άτυχοι έτυχε να πεθάνουν, αιωνεία τους η μνήμη. Αλλά, η αυτή η τελετή ανάμνησης είναι σαν η ΠΑΕ Λάρισας να θυμάται που πήγε στον τελικό τη δεκαετία του 80.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.