Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΟΕΕ: Κεφαλικός φόρος η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Την πλήρη αντίθεσή του στην κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες εκφράζει το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, τον οποίο χαρακτηρίζει ως κεφαλικό φόρο.
Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους προέδρους των εργοδοτικών φορέων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας κάνει λόγο για κοινωνικά άδικο μέτρο, αλλά κυρίως οικονομικά αναποτελεσματικό, που τελικά θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και σε απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το ΟΕΕ προτείνει την επανεξέταση του άρθρου 53 για τις εισφορές τόσο των αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών, όσο και των εργαζόμενων με μπλοκάκια, που εργάζονται ως μισθωτοί, αλλά ασφαλίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Επιπλέον, προτείνει τη διατήρηση του ΟΑΕΕ ως ταμείο κύριας ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.