Με μία καυστική δήλωση ο πρώην δήμαρχος Φλώρινας Στέφανος Παπαναστασίου επιτίθεται στο νυν δήμαρχο Γιάννη Βοσκόπουλο χαρακτηρίζοντας τον ως «λαθρεπιβάτη» της τηλεθέρμανσης, καθώς όπως εξήγησε ο ίδιος ως νομάρχης καθυστέρησε την έναρξη του έργου. Παράλληλα, αναφέρεται και στο θέμα της μείωσης της τιμής του νερού, τονίζοντας πως η αφαίρεση του ειδικού τέλους 80% έχει σχέση με σχετικό νόμο που προβλέπει ότι μετά 30 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΥΑΦ καταργείται και το ειδικό τέλος (1983 - 2013)».
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαναστασίου:
Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Η υπογραφή της παραπάνω σύμβασης είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή της. Είναι επιπλέον και ξεχωριστή ικανοποίηση για τις Δημοτικές Αρχές οι οποίες πρώτες το παρουσίασαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, το υπηρέτησαν με συνέπεια και το έφεραν εις πέρας.
Κατά την εκδήλωση της υπογραφής ακούσαμε και είδαμε πολλά. Πρωταγωνιστής ο κ. Δήμαρχος Φλώρινας, ο οποίος το μόνο που δεν είπε είναι ότι αυτός ανακάλυψε την Αμερική.
Προσπάθησα κατά καιρούς με δημόσιες παρεμβάσεις μου, να ενημερώνω για την πορεία της Τηλεθέρμανσης, αλλά και για άλλα έργα και επιλογές. Εκτιμώ ότι επιβάλλεται και τώρα να παρέμβω για τους ίδιους λόγους, αλλά και για το ότι ο λαός του Δήμου μας θα πρέπει να έχει στέρεη άποψη για τα πρόσωπα που τον εξέφρασαν και για τα πρόσωπα που τον εκφράζουν. Τούτο, υπηρετών την αλήθεια κάνω και με πολλή ειλικρίνεια.
Σύντομα, περιεκτικά και μέσα από το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Δημάρχου.
ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ξεκίνησε το 2005, το τρίτο έτος της πρώτης μας δημοτικής περιόδου (20003-2006). Με μια ιστορική, όπως αποδεικνύεται, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για λόγους βιωσιμότητας, διαχωρίσαμε την τηλεθέρμανση Φλώρινας από αυτή της Μελίτης. Παρούσα όλη η μελετητική ομάδα της ΑΝΚΟ.
Ακολούθησε ένα τεράστιο οδοιπορικό επίπονο, στο οποίο πολλές φορές ξεπεράσαμε αντοχές και δυνατότητες. Η ομάδα της ΔΕΥΑΦ, οι μελετητές της ΑΝΚΟ, Υπουργεία, αρχικά ΥΠΕΧΩΔΕ με υπουργό τον κ. Σουφλιά, ο οποίος ενέταξε αρχικά το έργο, Διαχειριστική Αρχή ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Εσωτερικών με τον υφυπουργό κ. Νάκο, το οποίο τμηματικά επιχορηγούσε τη μελέτη, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ρ.Α.Ε., Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ήταν η πρώτη και μόνη τηλεθέρμανση που ακολούθησε τη λεπτομερή ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Προϋπολογισμός του έργου 86.500.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Νοέμβριος 2008, έτος δεύτερο της δεύτερης δημοτικής μας περιόδου, παραλάβαμε τη μελέτη που κόστισε 1.600.000 ευρώ, σχεδόν όλη η δαπάνη από τις οριζόντιες δράσεις του ΘΗΣΕΑ του υπουργείου Εσωτερικών.
Το 2009 ακολούθησε ατομική πρόσκληση της διαχειριστικής αρχής του ΥΠΕΧΩΔΕ προς τη ΔΕΥΑΦ, στο περιεχόμενο της οποίας περιλαμβάνονταν ενδεικτικά οι πηγές από τις οποίες ο Δήμος και η ΔΕΥΑΦ δικαιολογούνταν να εξασφαλίσουν την ίδια συμμετοχή.
Ο Δήμος έκανε αιματηρές οικονομίες για να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για την ίδια συμμετοχή. Παράλληλα προκάλεσε συνεδρίαση της ΤΕΔΚ (παρουσία όλων των Δημάρχων) να ενισχυθεί ο Δήμος Φλώρινας από τον τοπικό πόρο, όπως ενισχύθηκε ο Δήμος Αμυνταίου για τον ίδιο σκοπό το 2000 με ένα δις δραχμές. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Επιπλέον με έγγραφη πρόσκληση προς τους Βουλευτές του Νομού (κκ. Κωνσταντινίδη και Λιάνη) και τον τότε Νομάρχη Φλώρινας κ. Βοσκόπουλο ζήτησε συνάντηση για το θέμα της τηλεθέρμανσης. Παρέστησαν οι κ. Κωνσταντινίδης και Βοσκόπουλος. Ο πρώην Νομάρχης και νυν Δήμαρχος, μετά από ελάχιστα λεπτά παρουσίας, απάντησε «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ». Τούτο, παρά το ότι διαχειριζόταν 50% του τοπικού πόρου του Νομού. Εξυπακούεται βέβαια ότι εξακολουθούσε να δαπανά για άλλες προτεραιότητες (σοβαρότερες κατ’ αυτόν).
Τον Αύγουστο του 2009, τρίτο έτος της δεύτερης δημοτικής μας περιόδου, υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα «Τηλεθέρμανση Φλώρινας», προϋπολογισμού 70.458.305,37 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Το φθινόπωρο του 2009 ακολούθησε πολιτική μεταβολή. Άλλαξε το υπουργείο ως προς την αρμοδιότητα της τηλεθέρμανσης από ΥΠΕΧΩΔΕ σε Ανάπτυξης, άλλαξαν και τα πρόσωπα στη Διαχειριστική.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν συναντήσεις (πάντοτε με δική μου συμμετοχή) στελεχών της ΔΕΥΑΦ, των μελετητών του έργου και των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής. Θέματα αιχμής η μελέτη κόστους - οφέλους και οι πηγές από τις οποίες εξασφάλιζε ο Δήμος την ίδια συμμετοχή. Τούτο γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προς την οποία είχε αποσταλεί ο φάκελος της τηλεθέρμανσης διαφωνούσε ως προς αυτά.
Ο Δήμος είχε εξοικονομήσει 4.000.000 ευρώ. Τον Ιούνιο του 2010 παύει η ισχύς του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» από το οποίο ο Δήμος είχε δεσμεύσει 400.000 ευρώ. Περίπου τον ίδιο μήνα, επίσης, έληγε η δυνατότητα να δεσμεύει για την τηλεθέρμανση τον τοπικό πόρο που του αναλογούσε και, προκειμένου να τον χάσει, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποδοχή της από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, το ποσό μεταφέρθηκε για την εκτέλεση έργου στο δευτερεύον δίκτυο της πόλης. Το έργο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ περίπου το εκτέλεσε ο νυν Δήμαρχος Φλώρινας.
Η προσπάθεια της ΔΕΥΑΦ συνεχίστηκε με την ίδια ένταση για τη μελέτη κόστους - οφέλους και για τις πηγές εξασφάλισης της ιδίας συμμετοχής. Μόνον έτσι, ο δανεισμός για να συμπληρωθεί το ποσό της ιδίας συμμετοχής θα ήταν διαχειρίσιμος από το Δήμο (παρά το ότι δεν είχε δάνειο ο Δήμος).
Καθοριστικό, λοιπόν, για το ότι δεν ξεκίνησε το έργο ήταν η κάθετη άρνηση του πρώην Νομάρχη και νυν Δημάρχου Φλώρινας να συνδράμει το έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας από τον τοπικό πόρο του Νομού του οποίου το 50% διαχειριζόταν.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή άφησε στην παρούσα 3.200.000 ευρώ για την τηλεθέρμανση. Καμία σχέση με αυτά το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Μπορούσαμε να τα είχαμε δαπανήσει και τη ματαίωση του έργου να την αποδίδαμε αλλού. Αυτό δεν κάνει ο κ. Δήμαρχος;
Πολεμήσαμε μέχρι τέλος για το έργο και το κρατήσαμε δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην επόμενη Δημοτική Αρχή να το συνεχίσει.
Ο κ. Δήμαρχος μπήκε στο όχημα της τηλεθέρμανσης χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Τυπικός λαθρεπιβάτης. Αντί να ασχοληθεί αμέσως με αυτή έσυρε το έργο με σκοπό να δημιουργήσει χάσμα χρόνου από τον αγώνα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Το ίδιο έκανε και με τη γέφυρα του Αρμενοχωρίου. Πολιτική απολίτικη και επικίνδυνη.
Ξεκίνησε από το αμίμητο «Η ΔΕΗ θα την κάνει» και κατέληξε στην πρακτική αριθμητική: Τόσα μας αναλογούν από τον πόρο του διευρυμένου Δήμου, τόσα θα μας δώσει η περιφέρεια από τον τοπικό πόρο που της αναλογεί, τόσο δάνεια θα πάρουμε, πότε «Ζήτω εμείς!», στη φωτιά οι προηγούμενοι.
Θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις παραπλανητικές αναφέρεται σε ανύπαρκτο ποσό του «ΘΗΣΕΑ» 3.000.000 ευρώ για την τηλεθέρμανση Φλώρινας, που η κατάργησή του το συμπαρέσυρε και έπαψε να υπάρχει για το έργο. Το μόνο αναγεγραμμένο ποσό στο πρόγραμμα από το ΘΗΣΕΑ ήταν 400.000 ευρώ περίπου.
Γεννάται, όμως, το ερώτημα: γιατί δεν ανέφερε ποτέ τι ποσά ο Δήμος αξιοποίησε από το ΘΗΣΕΑ; Δε γνωρίζει τη μελέτη της τηλεθέρμανσης, τα πέντε δίκτυα των Δημοτικών Διαμερισμάτων, τη δεξαμενή των 2000κμ της Φλώρινας, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, τους εξοπλισμούς του Δήμου και της ΔΕΥΑΦ, τις μελέτες που μετατράπηκαν ή μετατρέπονται σε έργα (Μοναστηρίου, Μακεδονομάχων, Ευρυδίκης κλπ).
Δεν τον έχουμε ακούσει να αναφέρεται:
α) στο τοπικό ρυμοτομικό του πρώην στρατοπέδου Τάγαρη, που είχαμε υποβάλει για έλεγχο και υπογραφή αρμοδίως.
β) Στην οργανωμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη που παρέλαβε με 3500 βιβλία και σε πλήρη λειτουργία (Υπάρχει ή όχι; Λειτουργεί ή όχι;)
Δεν τον έχουμε ακούσει να αναφέρεται στη συνδρομή του ως Νομάρχης σε μελέτη ή έργο του Δήμου στο διάστημα της νομαρχιακής του θητείας.
Ευχή και στόχος όλων είναι η ολοκλήρωση του έργου και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία. Ο δρόμος του είναι μακρύς και δύσκολος, δύσκολος για το έργο. Απομένουν από τα 12 υποέργα τα έντεκα υπόλοιπα να φτάσουν στο στάδιο της δημοπράτησης για το Δήμο και για τη ΔΕΥΑΦ. Απαιτείται σοβαρότητα, μεθοδικότητα και αποστασιοποίηση από το θέμα των εκλογών. Όλοι μας θα είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια.
Ο κ. Δήμαρχος «ευκαιρίας δοθείσης» ξεπέρασε το λόγο της πρόσκλησης (υπογραφή της σύμβασης) και προχώρησε και σε απολογισμό. Αναφερόμενος στη μείωση του νερού και είπε ότι ήταν προεκλογική δέσμευση. Ως τέτοια εξαγγελία τη χαρακτηρίζουμε ότι δεν εγνώριζε το θέμα του κόστους του νερού. Η αφαίρεση του ειδικού τέλους 80% στο τρίτο έτος μόνο για τη Φλώρινα έχει σχέση με σχετικό νόμο που προβλέπει ότι από τους καταναλωτές μετά 30 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΥΑΦ καταργείται το ειδικό τέλος. Για τους Φλωρινιώτες, που η ΔΕΥΑΦ ιδρύθηκε το 1983, το ειδικό τέλος καταργείται το 2013.
Οι άλλοι Δήμοι από την επόμενη της λειτουργίας του υπέγραψαν προγραμματικές συμβάσεις με τις ΔΕΥΑ για το θέμα του νερού και ενέταξαν τους συγχωνευθέντες Δήμους υπό την ευθύνη των ΔΕΥΑ (διαχείριση νερού, πηγές κλπ).
Το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ως Νομάρχης δεν το υπηρέτησε ο νυν Δήμαρχος. Ως Δήμαρχος δε θέλησε να μελετήσει πώς και πόσο αξιοποίησε το πρόγραμμα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τα ποσά που δικαιούνταν κάθε Δήμος από το πρόγραμμα καθορίζονταν με κριτήρια. Η ροή του προγράμματος καθορίζονταν κεντρικά.
Κλείνοντας, έχουμε να πούμε ότι οι καιροί για τους ασχολούμενους με τα κοινά είναι ιδιαίτερα σκληροί και η κοινωνία αυστηρότατη. Δε φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο τυχαία. Φτάσαμε από την αλαζονεία, την ιδιοκτησιακή αντίληψη, την έλλειψη σεβασμού προς την κοινή περιουσία.
Επιβάλλεται η φρόνηση, το μέτρο, η αναγνώριση του έργου των προκατόχων, και της αρχής της συνέχειας.
Στέφανος Χ. Παπαναστασίου
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαναστασίου:
Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Η υπογραφή της παραπάνω σύμβασης είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή της. Είναι επιπλέον και ξεχωριστή ικανοποίηση για τις Δημοτικές Αρχές οι οποίες πρώτες το παρουσίασαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, το υπηρέτησαν με συνέπεια και το έφεραν εις πέρας.
Κατά την εκδήλωση της υπογραφής ακούσαμε και είδαμε πολλά. Πρωταγωνιστής ο κ. Δήμαρχος Φλώρινας, ο οποίος το μόνο που δεν είπε είναι ότι αυτός ανακάλυψε την Αμερική.
Προσπάθησα κατά καιρούς με δημόσιες παρεμβάσεις μου, να ενημερώνω για την πορεία της Τηλεθέρμανσης, αλλά και για άλλα έργα και επιλογές. Εκτιμώ ότι επιβάλλεται και τώρα να παρέμβω για τους ίδιους λόγους, αλλά και για το ότι ο λαός του Δήμου μας θα πρέπει να έχει στέρεη άποψη για τα πρόσωπα που τον εξέφρασαν και για τα πρόσωπα που τον εκφράζουν. Τούτο, υπηρετών την αλήθεια κάνω και με πολλή ειλικρίνεια.
Σύντομα, περιεκτικά και μέσα από το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Δημάρχου.
ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ξεκίνησε το 2005, το τρίτο έτος της πρώτης μας δημοτικής περιόδου (20003-2006). Με μια ιστορική, όπως αποδεικνύεται, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για λόγους βιωσιμότητας, διαχωρίσαμε την τηλεθέρμανση Φλώρινας από αυτή της Μελίτης. Παρούσα όλη η μελετητική ομάδα της ΑΝΚΟ.
Ακολούθησε ένα τεράστιο οδοιπορικό επίπονο, στο οποίο πολλές φορές ξεπεράσαμε αντοχές και δυνατότητες. Η ομάδα της ΔΕΥΑΦ, οι μελετητές της ΑΝΚΟ, Υπουργεία, αρχικά ΥΠΕΧΩΔΕ με υπουργό τον κ. Σουφλιά, ο οποίος ενέταξε αρχικά το έργο, Διαχειριστική Αρχή ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Εσωτερικών με τον υφυπουργό κ. Νάκο, το οποίο τμηματικά επιχορηγούσε τη μελέτη, Υπουργείο Ανάπτυξης, Ρ.Α.Ε., Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ήταν η πρώτη και μόνη τηλεθέρμανση που ακολούθησε τη λεπτομερή ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Προϋπολογισμός του έργου 86.500.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Νοέμβριος 2008, έτος δεύτερο της δεύτερης δημοτικής μας περιόδου, παραλάβαμε τη μελέτη που κόστισε 1.600.000 ευρώ, σχεδόν όλη η δαπάνη από τις οριζόντιες δράσεις του ΘΗΣΕΑ του υπουργείου Εσωτερικών.
Το 2009 ακολούθησε ατομική πρόσκληση της διαχειριστικής αρχής του ΥΠΕΧΩΔΕ προς τη ΔΕΥΑΦ, στο περιεχόμενο της οποίας περιλαμβάνονταν ενδεικτικά οι πηγές από τις οποίες ο Δήμος και η ΔΕΥΑΦ δικαιολογούνταν να εξασφαλίσουν την ίδια συμμετοχή.
Ο Δήμος έκανε αιματηρές οικονομίες για να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για την ίδια συμμετοχή. Παράλληλα προκάλεσε συνεδρίαση της ΤΕΔΚ (παρουσία όλων των Δημάρχων) να ενισχυθεί ο Δήμος Φλώρινας από τον τοπικό πόρο, όπως ενισχύθηκε ο Δήμος Αμυνταίου για τον ίδιο σκοπό το 2000 με ένα δις δραχμές. Δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Επιπλέον με έγγραφη πρόσκληση προς τους Βουλευτές του Νομού (κκ. Κωνσταντινίδη και Λιάνη) και τον τότε Νομάρχη Φλώρινας κ. Βοσκόπουλο ζήτησε συνάντηση για το θέμα της τηλεθέρμανσης. Παρέστησαν οι κ. Κωνσταντινίδης και Βοσκόπουλος. Ο πρώην Νομάρχης και νυν Δήμαρχος, μετά από ελάχιστα λεπτά παρουσίας, απάντησε «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ». Τούτο, παρά το ότι διαχειριζόταν 50% του τοπικού πόρου του Νομού. Εξυπακούεται βέβαια ότι εξακολουθούσε να δαπανά για άλλες προτεραιότητες (σοβαρότερες κατ’ αυτόν).
Τον Αύγουστο του 2009, τρίτο έτος της δεύτερης δημοτικής μας περιόδου, υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα «Τηλεθέρμανση Φλώρινας», προϋπολογισμού 70.458.305,37 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Το φθινόπωρο του 2009 ακολούθησε πολιτική μεταβολή. Άλλαξε το υπουργείο ως προς την αρμοδιότητα της τηλεθέρμανσης από ΥΠΕΧΩΔΕ σε Ανάπτυξης, άλλαξαν και τα πρόσωπα στη Διαχειριστική.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν συναντήσεις (πάντοτε με δική μου συμμετοχή) στελεχών της ΔΕΥΑΦ, των μελετητών του έργου και των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής. Θέματα αιχμής η μελέτη κόστους - οφέλους και οι πηγές από τις οποίες εξασφάλιζε ο Δήμος την ίδια συμμετοχή. Τούτο γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προς την οποία είχε αποσταλεί ο φάκελος της τηλεθέρμανσης διαφωνούσε ως προς αυτά.
Ο Δήμος είχε εξοικονομήσει 4.000.000 ευρώ. Τον Ιούνιο του 2010 παύει η ισχύς του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» από το οποίο ο Δήμος είχε δεσμεύσει 400.000 ευρώ. Περίπου τον ίδιο μήνα, επίσης, έληγε η δυνατότητα να δεσμεύει για την τηλεθέρμανση τον τοπικό πόρο που του αναλογούσε και, προκειμένου να τον χάσει, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποδοχή της από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, το ποσό μεταφέρθηκε για την εκτέλεση έργου στο δευτερεύον δίκτυο της πόλης. Το έργο προϋπολογισμού 350.000 ευρώ περίπου το εκτέλεσε ο νυν Δήμαρχος Φλώρινας.
Η προσπάθεια της ΔΕΥΑΦ συνεχίστηκε με την ίδια ένταση για τη μελέτη κόστους - οφέλους και για τις πηγές εξασφάλισης της ιδίας συμμετοχής. Μόνον έτσι, ο δανεισμός για να συμπληρωθεί το ποσό της ιδίας συμμετοχής θα ήταν διαχειρίσιμος από το Δήμο (παρά το ότι δεν είχε δάνειο ο Δήμος).
Καθοριστικό, λοιπόν, για το ότι δεν ξεκίνησε το έργο ήταν η κάθετη άρνηση του πρώην Νομάρχη και νυν Δημάρχου Φλώρινας να συνδράμει το έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας από τον τοπικό πόρο του Νομού του οποίου το 50% διαχειριζόταν.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή άφησε στην παρούσα 3.200.000 ευρώ για την τηλεθέρμανση. Καμία σχέση με αυτά το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Μπορούσαμε να τα είχαμε δαπανήσει και τη ματαίωση του έργου να την αποδίδαμε αλλού. Αυτό δεν κάνει ο κ. Δήμαρχος;
Πολεμήσαμε μέχρι τέλος για το έργο και το κρατήσαμε δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην επόμενη Δημοτική Αρχή να το συνεχίσει.
Ο κ. Δήμαρχος μπήκε στο όχημα της τηλεθέρμανσης χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Τυπικός λαθρεπιβάτης. Αντί να ασχοληθεί αμέσως με αυτή έσυρε το έργο με σκοπό να δημιουργήσει χάσμα χρόνου από τον αγώνα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Το ίδιο έκανε και με τη γέφυρα του Αρμενοχωρίου. Πολιτική απολίτικη και επικίνδυνη.
Ξεκίνησε από το αμίμητο «Η ΔΕΗ θα την κάνει» και κατέληξε στην πρακτική αριθμητική: Τόσα μας αναλογούν από τον πόρο του διευρυμένου Δήμου, τόσα θα μας δώσει η περιφέρεια από τον τοπικό πόρο που της αναλογεί, τόσο δάνεια θα πάρουμε, πότε «Ζήτω εμείς!», στη φωτιά οι προηγούμενοι.
Θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις παραπλανητικές αναφέρεται σε ανύπαρκτο ποσό του «ΘΗΣΕΑ» 3.000.000 ευρώ για την τηλεθέρμανση Φλώρινας, που η κατάργησή του το συμπαρέσυρε και έπαψε να υπάρχει για το έργο. Το μόνο αναγεγραμμένο ποσό στο πρόγραμμα από το ΘΗΣΕΑ ήταν 400.000 ευρώ περίπου.
Γεννάται, όμως, το ερώτημα: γιατί δεν ανέφερε ποτέ τι ποσά ο Δήμος αξιοποίησε από το ΘΗΣΕΑ; Δε γνωρίζει τη μελέτη της τηλεθέρμανσης, τα πέντε δίκτυα των Δημοτικών Διαμερισμάτων, τη δεξαμενή των 2000κμ της Φλώρινας, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, τους εξοπλισμούς του Δήμου και της ΔΕΥΑΦ, τις μελέτες που μετατράπηκαν ή μετατρέπονται σε έργα (Μοναστηρίου, Μακεδονομάχων, Ευρυδίκης κλπ).
Δεν τον έχουμε ακούσει να αναφέρεται:
α) στο τοπικό ρυμοτομικό του πρώην στρατοπέδου Τάγαρη, που είχαμε υποβάλει για έλεγχο και υπογραφή αρμοδίως.
β) Στην οργανωμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη που παρέλαβε με 3500 βιβλία και σε πλήρη λειτουργία (Υπάρχει ή όχι; Λειτουργεί ή όχι;)
Δεν τον έχουμε ακούσει να αναφέρεται στη συνδρομή του ως Νομάρχης σε μελέτη ή έργο του Δήμου στο διάστημα της νομαρχιακής του θητείας.
Ευχή και στόχος όλων είναι η ολοκλήρωση του έργου και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία. Ο δρόμος του είναι μακρύς και δύσκολος, δύσκολος για το έργο. Απομένουν από τα 12 υποέργα τα έντεκα υπόλοιπα να φτάσουν στο στάδιο της δημοπράτησης για το Δήμο και για τη ΔΕΥΑΦ. Απαιτείται σοβαρότητα, μεθοδικότητα και αποστασιοποίηση από το θέμα των εκλογών. Όλοι μας θα είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια.
Ο κ. Δήμαρχος «ευκαιρίας δοθείσης» ξεπέρασε το λόγο της πρόσκλησης (υπογραφή της σύμβασης) και προχώρησε και σε απολογισμό. Αναφερόμενος στη μείωση του νερού και είπε ότι ήταν προεκλογική δέσμευση. Ως τέτοια εξαγγελία τη χαρακτηρίζουμε ότι δεν εγνώριζε το θέμα του κόστους του νερού. Η αφαίρεση του ειδικού τέλους 80% στο τρίτο έτος μόνο για τη Φλώρινα έχει σχέση με σχετικό νόμο που προβλέπει ότι από τους καταναλωτές μετά 30 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΥΑΦ καταργείται το ειδικό τέλος. Για τους Φλωρινιώτες, που η ΔΕΥΑΦ ιδρύθηκε το 1983, το ειδικό τέλος καταργείται το 2013.
Οι άλλοι Δήμοι από την επόμενη της λειτουργίας του υπέγραψαν προγραμματικές συμβάσεις με τις ΔΕΥΑ για το θέμα του νερού και ενέταξαν τους συγχωνευθέντες Δήμους υπό την ευθύνη των ΔΕΥΑ (διαχείριση νερού, πηγές κλπ).
Το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ως Νομάρχης δεν το υπηρέτησε ο νυν Δήμαρχος. Ως Δήμαρχος δε θέλησε να μελετήσει πώς και πόσο αξιοποίησε το πρόγραμμα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τα ποσά που δικαιούνταν κάθε Δήμος από το πρόγραμμα καθορίζονταν με κριτήρια. Η ροή του προγράμματος καθορίζονταν κεντρικά.
Κλείνοντας, έχουμε να πούμε ότι οι καιροί για τους ασχολούμενους με τα κοινά είναι ιδιαίτερα σκληροί και η κοινωνία αυστηρότατη. Δε φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο τυχαία. Φτάσαμε από την αλαζονεία, την ιδιοκτησιακή αντίληψη, την έλλειψη σεβασμού προς την κοινή περιουσία.
Επιβάλλεται η φρόνηση, το μέτρο, η αναγνώριση του έργου των προκατόχων, και της αρχής της συνέχειας.
Στέφανος Χ. Παπαναστασίου
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΧΩΣΕΣ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΧΕΦΡΩΝ ΚΑΙ ΣΟΦΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΗΣΕ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑ!ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΑ ΕΣΥ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ!!!!!!!!!!!!! ΣΕ ΠΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΦΙΛΕ,ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ!
ΔιαγραφήΑν μη τι άλλο, ο κ. Παπαναστασίου διακρίθηκε για την ευπρέπεια του, το ήθος, την αξιοπρέπεια, τη χρηστή και διάφανη διοίκηση. Δαιμονισμένα έντιμος ως το σημείο να κατηγορείται ως σχολαστικός και γραφειοκράτης. Όπως επίσης και όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι. Εντιμότατοι και καθαροί. Αυτό αν θέλετε είναι ένα κριτήριο και συνάμα μέτρο σύγκρισης για την επιλογή του Δημάρχου τον επόμενο Μάιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν ο τωρινός Δήμαρχος ή άλλος υποψήφιος πληροί τα κριτήρια αυτά θα το δείξει η κάλπη. Οι πολίτες ξέρουν, δοκίμασαν, είδαν και θα επιλέξουν με υπευθύνοτητα. Σε εποχές απόλυτης αμφισβήτησης του πολιτικών δρώμενων η διαφάνεια και η εντιμότητα έχουν τον πρώτο λόγο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών κυρίως για τα νέα παιδιά, χωρίς διακρίσεις και ευνοούμενους.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ 56 ΨΗΦΩΝ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ ΜΥΛΩΝΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ ΤΙΜΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕ ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ!ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ...ΠΟΣΟ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ!!!
ΔιαγραφήΑΝ δεν κάνω λάθος ο κ.Παπαναστασίου δεν ήταν αυτός που υπερδιπλασίασε την τιμή του νερού; Γιατί τώρα παριστάνει τον τιμητή; Άρα μάλλον πρόκειται για εσωκομματικές έριδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΗ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,Η ΔΕΥΑΦ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Π.Χ. ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΦΟΡΕΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΑΞΙΔΙΚΗ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΕΡΟΥ,ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ,ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ...
ΔιαγραφήΑκριβώς επειδή είμαι από χωριό, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι του νομού, καθόλου δε μου αρέσει η ιδέα να πληρώνω εγώ το νερό για χρυσάφι για να έχει όπως λες τηλεθέρμανση η πόλη. Και μάλιστα σε ένα δίκτυο που η ΔΕΥΑΦ ιδιοποιήθηκε (για να μην πω "σφετερίστηκε") ενώ έχει κατασκευαστεί με τον ιδρώτα των πατεράδων μας.
ΔιαγραφήΚαι φυσικά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Γιατί σύντομα όλα αυτά θα χαριστούν σε καμιά "SUEZ-Hellas", και τότε είναι που θα πούμε το νερό νεράκι.
ΓΙΑ ΜΠΑΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ!ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ,ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ,ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ...ΓΙΑ ΤΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΜΙΛΑΣ?ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΙΟΝ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ?ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ?
ΔιαγραφήΆσε ρε συ με τα κεφαλαία να γράψει και κανένας άλλος εδώ. Σε καταλάβαμε, μόνο φωτογραφία σου που δεν ανάρτησες στα σχόλια.
Διαγραφή11:46 Με λίγα λόγια τα είπες όλα.
ΔιαγραφήΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Ή ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΠΑΣΙΕΝΤΖΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ?
ΔιαγραφήΟ ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕΛΙΤΗΣ, ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ! Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ !! ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΩΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΣΚΑΒΑΝ ΤΟ ΛΑΚΟ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ!ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ!ΣΤΑ ΟΡΗ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΒΟΥΝΑ...
ΔιαγραφήΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ Η ΝΔ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ...
ΔιαγραφήΚαι αυτός και πολλοί άλλοι.
ΔιαγραφήΠολιτικά παιχνίδια δηλαδή. Κλαίει ο πρώην που παίρνει την δόξα ο νυν! Κάποιος που να νοιάζεται για να το καλό των κατοίκων??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?
ΔιαγραφήΔιαφωνεις?
Διαγραφήοχι φιλοι μου δεν μας φταιει κανεις...εμεις προδιαγραφουμε το μελλον μας, με τη μιζερια μας. τη ρουφιανια μας ...για το καταντημα μας, ευθυνη εχουμε ολοι μας !...κι εγω ! ολοι θελουν να σωσουν τον τοπο μας μα ολοι κι εμεις τους εκλεγουμε ...ή μηπως κανω λαθος? Αυτος ο τοπος παντα σωτηρες ....ειχε! την καταντια μας ομως κανενας δε θελει να δει...ερχεται η ωρα που ολοι οι ΣΩΤΗΡΕΣ της Τοπικης Αυτοδιοιηκησης θα διεκδικησουν την ψηφο μας...ομως παλι σαν κοτοπουλακια θα παρουμε λιγακι απο το σουσαμι που θα μας πεταξουν για να τσιμπησουμε! Αυτοι ειμαστε φιλοι μου ....αυτο μας αξιζει! κι αυτο θα παρουμε !Καληνυχτα για παντα! ...γιατι τελικα το σκοταδι μας αξιζει σ αυτον τον ερημο τοπο που παντα θα κοιμαται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. αναλαμβανω την ευθυνη κι εγω!..ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!
ΕΝΟΧΟΣ
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΣ!ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!ΕΣΥ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ..ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟΥΣ?
ΔιαγραφήΗ κυρία Αβραμοπούλου της ΔΕΥΑΦ γιατί κοφεύει στα περί μείωσης τιμολογίου του νερού από το Βοσκόπουλο και δεν ενημερώνει ευθαρσώς τους κατοίκους της πόλης για την κατάργηση του ειδικού τέλους;;;Αληθεύει ότι το αρνήθηκε ως γεγονός αυτό;;;Με τους παχυλότατους μισθούς που παίρνει τόσα χρόνια επιτέλους ας τολμήσει να πει την αλήθεια!Το χρωστά στην κοινωνία της πόλης που τόσα χρόνια την απομυζούσαν λες και οι βρύσες μας έβγαζαν coca-colla!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτέφανε, κανείς δεν σε είπε λαμόγιο, απατεώνα ή κακό δάσκαλο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά για δήμαρχος δεν έκανες!
ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ,ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ..ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ?
ΔιαγραφήΤα "άρα" δικά σου, η ψήφος δικιά μου!
ΔιαγραφήΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΣΑΓΑΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΤΑ (Α)ΧΡΙΣ(ΤΩ)ΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΕΛΑΪΔΑΝΕ ΟΛΟΙ. ΑΛΛΑ Η ΑΝΟΙΞΗ ΠΕΡΑΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΜΟΝΙΜΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ. ΤΩΡΑ ΓΛΥΦΕΙΣ-ΞΕΓΛΥΦΕΙΣ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΛΟΙΦΕΙΣ. (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝ ΦΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΔΙΑ).
ΔιαγραφήΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΝΤΛΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ?ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΜΟΛΑΕΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ,ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ Ή ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΜΑΣ...
ΔιαγραφήΤο λοιπόν δηλαδή ο λόγος που το έργο σύρθηκε με κίνδυνο (κατά τα λεγόμενα Βοσκόπουλου) να απενταχθεί,ήταν ότι δεν συνέδραμε ο ίδιος τον πόρο που διαχειριζόταν παλαιότερα,αλλιώς θα είχε ξεκινήσει...Τι άλλο να περιμένει κανείς μετά από τόσα και τόσα που έχει κάνει ο κ.Βοσκόπουλος?Είναι αναγκαίο λοιπόν να μαυριστεί αυτός και οι όμοιοί του...
ΑπάντησηΔιαγραφή