Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Καταγγελία του Εργοταξιακού Σωματείου Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας

Το Σωματείο με την επωνυμία «Εργοταξιακό Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας» εμφανίστηκε την Τρίτη 5/1/2016 ενώπιον της κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας και προέβη στην παρακάτω Διαμαρτυρία – Καταγγελία.
Σημειώνουμε ότι αποτέλεσμα αυτής της προβληματικής σχέσης μεταξύ των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας – Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ ΑΕ είναι οι απολύσεις ακόμα 9 συναδέλφων μας.
Καταγγέλλουμε όλες τις πλευρές και απαιτούμε από ΟΛΟΥΣ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016


Ως σωματείο εργαζομένων και σεβόμενοι τον θεσμικό μας ρόλο, θεωρούμε σκόπιμο να καταγγείλουμε ορισμένες μεθοδεύσεις από πλευράς ΔΕΗ σχετικά με την τροφοδότηση του ΑΗΣ Μελίτης.
Από την 16/12/2015 έχει διακοπεί η τροφοδότηση του παραπάνω ατμοηλεκτρικού σταθμού με λιγνίτη από το ορυχείο Αχλάδας με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι της περιοχής μας να χάσουν τη δουλειά του παραμονές Χριστουγέννων και το ήδη μεγάλο ποσοστό ανεργίας που πλήττει το νομό να εκτοξευθεί στα ύψη.
Διαπιστώνουμε για τη λειτουργία του σταθμού η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει να φέρνει με φορτηγά λιγνίτη από ένα ορυχείο της στο Αμύνταιο και από ένα άλλο ιδιωτικό ορυχείο κοντά στα Σέρβια Κοζάνης, μέσω του οδικού δικτύου της Φλώρινας που επιβαρύνεται έτσι άσκοπα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών.
Όποιο και να είναι το θέμα που έχει ανακύψει μεταξύ της ΔΕΗ και της εταιρείας που λειτουργεί το Ορυχείο Αχλάδας είναι απαράδεκτο για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να μην έχει βρει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και έχει οδηγήσει στην ανεργία τόσο κόσμο τις γιορτινές αυτές ημέρες.
Θα έπρεπε πρωταρχικό μέλημα της ΔΕΗ, να είναι η δημιουργία και όχι η κατάργηση θέσεων εργασίας στο νομό μας. Είναι υποχρέωση των διοικούντων της ΔΕΗ να βρουν άμεσα λύση. Έχουν κάνει κάτι για να μη φθάσει η κατάσταση στο σημείο που έχει φτάσει και αν ναι τι; Έχουν σκοπό να κάνουν κάτι και αν ναι τι;
Μετά τη Βεύη και το Κλειδί που όλο ανοίγουν και είναι χρόνια κλειστά, σειρά έχει και το μόνο ορυχείο που λειτουργεί στο νομό μας η Αχλάδα; Αντί ο νομός να σφύζει από μεταλλευτική δραστηριότητα και επενδύσεις με δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας, αντίθετα μαραζώνει από τα υψηλότερα στην Ελλάδα ποσοστά ανεργίας που είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης μας.
Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι ο λιγνίτης από το ιδιωτικό ορυχείο των Σερβίων – Κοζάνης είναι, σύμφωνα με εισήγηση και την απόφαση στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, κατά 20% ακριβότερος από τον λιγνίτη του ορυχείου Αχλάδας και επίσης όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ (Συνοπτική Παρουσίαση Παραγωγικών και Οικονομικών Μεγεθών Εκμετάλλευσης 2015) ο λιγνίτης του ορυχείου Αμυνταίου κατά 40% ακριβότερος.
Άρα ο λιγνίτης που προκύπτει μετά την ανάμειξη (30% από το ορυχείο Σερβίων και 70% από το ορυχείο Αμυνταίου) και καίει ο ΑΗΣ Μελίτης είναι κατά 34% ακριβότερος από τον λιγνίτη του ορυχείου της Αχλάδας.
Αυτό σημαίνει αυτομάτως την αύξηση του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μοιραία την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση του ελληνικού λαού.

Διοικούντες της ΔΕΗ κάντε επιτέλους κάτι τόσο για τη μείωση του κόστους της KWH όσο και για την τοπική κοινωνία της Φλώρινας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

13 σχόλια:

 1. ΤΡΕΧΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΛΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΖΕΙΤΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η καταγγελία σας βλέπω ότι είναι μόνο για την ΔΕΗ . Δεν γράφετε ποιος και με ποιου υπαιτιότητα σταματήσαν να παραδίδουν κάρβουνο στην ΔΕΗ (Το οποίο καλά το γνωρίζεται). Το προσωπικό δεν είναι της ΔΕΗ αλλά του ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ και οι απολύσεις έγιναν μόνο από την περιοχή Φλώρινας και όχι από Πρέβεζα, Αρτα και από την υπόλοιπη Ελλάδα , κατά προτεραιότητα . Όσο για την τιμή της προμήθειας όποιος πάει στη Αχλάδα και δει τα βουνά που κατεβάζουν θα καταλάβει πολλά .Συγχαρητήρια πάντως που βάλατε την υπογραφή σας σε έντυπο της εταιρείας σας. Καλά θα είναι να ασχολείστε με τους εργαζόμενους σας και όχι με τις συμβάσεις της ΔΕΗ η οποία αναγκάστηκε φαντάζομαι να την κάνει διότι θα έσβηνε Ο ΑΗΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σας πείραξε που κουβαλάνε απο Κοζανη και δεν σας πείραξε που εκεί δουλεύει όλοι η κοζανη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν καταλαβα,η κοινοπραξια πουλα και η ΔΕΗ πληρωνει,αν το τιμημα ειναι ακριβο,δεν αγοραζει,πουλημενο συνδικατο συους εργοδοτες,πιεστε αυτους να μειωσουν τις απαιτησεις τους και να πουλουν καρβουνο και οχι χωμα,φυανει δε θα πληρωνει ο Ελληνικος λαος τα χωματα του Ροζα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τα χώματα αυτά δεν είναι κανενός Ρόζα ή Μπόμπολα .ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

   Διαγραφή
 5. Μήπως πρέπει η Μελίτηνα ξαναγίνει Δήμος και να φύγει από τον Καλλικράτη ;;; Να γίνει ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ για να έχει εκπροσώπηση στα κέντρα λήψεων σοβαρών αποφάσεων για το Μέλλον του;;; Με αυτά που ακούμε που συμβαίνουν στην Αχλάδα και με αυτούς που βλέπουμε να ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ στην Φλώρινα ίσως θα ήταν μία καλή λύση. Δυστυχώς η Αχλάδα δεν είναι οι Σκουριές Χαλκιδικής και κατάντησε αποικία του κάθε Μπόμπολα και κάθε τοπικού εργολάβου΄.Αυτός ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ που αγγίζει τα όρια του φασισμού και η Περιφρόνηση από τους "εργολάβους " και η υπομονή των κατοίκων της Αχλάδας πρέπει να μπέι στο ρεκόρ Γκίνες! ¨Όμως "πίσω έχει η Αχλάδα την ουρά .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όσο για την σημερινή Κυβέρνηση ....Ξέρει να ρίχνει 1 εκ πρόστιμα στο Ελντοραλντο των Σκουριών Χαλκιδικής αλλα στο ελντοράλντο του Μπόμπηλα με τα εδώ συνεταιράκια του δεν τολμάει να τα αγγίξει για αυτά τα ΑΙΣΧΗ που συμβαίνουν στην Αχλάδα.¨Να μην μιλήσουμε για κείνους στην ΔΕΗ που κάθε κυβέρνηση τους έχουν στα ώπα ώπα για να μαζεύουν ψηφοφόρους και να κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στα Αμύνταια ....

  Αυτά κυρίες και κύριοι συμβαίνουν με την ένοχη ανοχή όλων σας στην Φλώρινα και ειδικά στην Αχλάδα

  σε ένα Κράτος Μπορδντέλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
   ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΊΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ,
   ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΣΤΗΡΊΖΑΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ? Η ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ? ΠΩΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ (ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ)
   ΤΟΥ ΑΚΤΩΡ ΤΕΡΝΑ ,
   ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΊΤΕ ΘΑ ΕΡΘΗ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ
   ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

   Διαγραφή
 7. Αφού με βάση τα μνημόνια (υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις) το μερίδιο της ΔΕΗ (και των συναφών και σχετιζόμενων επιχειρήσεων) θα μειωθεί από το 94% που είναι σήμερα στο 60%, δηλ ο τζιρος θα πέσει κατά 35% περίπου. Ξέρετε καμία επιχείρηση που να χάνει το 1/3 του τζίρου της και να προβαίνει σε προσλήψεις? Σαν να λέμε, υπάλληλος που του κόβουν 35% το μισθό και περιμένουμε να αυξήσει την κατανάλωση του?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Να φυγει η κοινοπραξια , και μετα καθαρος αερας, προβατακια, γελαδια ,θα πιζουμε το γαλα ,θα καλλιεργουμε πιπεριες και ντοματες. Απογονοι τσομπαναρεων ειμαστε και γρηγορα θα προσαρμοστουμε.Το σανό που θα τρωμε θα φτασει για ολους ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ρε Μακη ! Εκτος απο κοντος εισαι και κακος.
  Οταν χαιρεσαι για το κακο του αλλου ,λεγεσαι υπανθρωπος.Παρ΄ολα αυτα εγω θα σου ευχηθω περαστικα ,ξερω απο που πηγαζει ο φθονος που δειχνεις για τον Ακτωρα και οσους εργαζονται στα λιγν. Αχλαδας . Οπου νάναι θα εκπλαγεις απο τις εξελιξεις και θα κοιτας απο μακρια. Οι Ακτωρ Τερνα αποτελουν το υγειες κομματι που απομεινε απο τις Ελληνικες κατασκευαστικες εταιριες και απασχολουν χιλιαδες εργαζομενους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν υποθέσουμε ότι δεν μας δουλεύεις, μάλλον δεν πας καλά εσύ! Περαστικά σου. Οι εργαζόμενοι είναι οι προφάσεις εν πλείστες αμαρτίαις, που επικαλούνται τέτοιου είδους επιχειρήσεις, αλλά και οι κυβερνώντες που τους χαϊδεύουν τ’ αυτιά, προκειμένου να μας καταδυναστεύουν από κοινού προς ίδιον όφελος. Τώρα, τι σχέση έχουν αυτές οι "υγιείς" και συνεχώς ακμάζουσες εταιρείες με τους κυβερνώντες, μετά την επίσκεψη στον γιατρό, μπορείς να το διαπιστώσεις και από το σπίτι σου. Και πάλι περαστικά, αν...
   Διογένης

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.