Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Διορία τριών ημερών στα λιγνιτωρυχεία από κατοίκους της Αχλάδας για επιστροφή των εργαζομένων

Την Κυριακή 29-11-2015 το απόγευμα στο ”Κέντρο Νεότητας" της Τ.Κ. Αχλάδας πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων. Το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η απόλυση και διαθεσιμότητα των εργαζόμενων Αχλαδιωτών.
Ο χώρος ήταν κατάμεστος και ο διάλογος ουσιώδες, με τον κύριο λόγο να παίρνουν οι νεότεροι. Μετά την δίωρη συνέλευση, κάτοικοι μαζί και εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα την πρόταση (προς την κοινοπραξία) για την επιστροφή των εργαζομένων εντός τριών ημερών στην εργασία τους, τονίζοντας τους πως αν δεν εισακουστεί η απόφαση που πάρθηκε σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο, την επιτροπή αγώνα και το σύλλογο πληττομένων και αγνοηθεί μετά το πέρας των 3 ημερών θα προβούν σε κλείσιμο του ορυχείου με την συμμετοχή όλων των κατοίκων της Τ.Κ. Αχλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες Δευτέρα 30/11/2015 κανένας εργαζόμενος δεν πήγε στον χώρο εργασίας για δουλειά και μαζί με πλήθος κατοίκων βρέθηκαν στο σημείο της νέας γέφυρας (η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ) στην είσοδο του χωριού ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Ενώ τόνισαν πως βρίσκονται σε ''ετοιμότητα'' για νέες ενδεχόμενες κινητοποιήσεις, από την Πέμπτη 04/12/2015 σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ευνοϊκές εξελίξεις για τους εργαζόμενους. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και ομόφωνη από τους κάτοικους του χωριού.

10 σχόλια:

  1. Με την ενοτητα κανεις πετυχαινει κατι προκειμενου να μην υπαρχουν απολυσεις!! Μακαρι να υπαρξει αισιο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ουσιώδης - Του ουσιώδη - Τον ουσιώδη -Ουσιώδη
    Η ουσιώδης - Της ουσιώδους - Την ουσιώδη - Ουσιώδη
    Το ουσιώδες - Του ουσιώδους - Το ουσιώδες - Ουσιώδες

    Αρα: ο Ουσιώδ-ΕΣ διαλογος
    Μας έχουν πονέσει τα μάτια από την Παρα-Μόρφωσή σας εκεί στην Αχλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ισχύς εν τη ενώσει!!! Μην τους αφήνετε να κάνουν ο,τι θέλουν τρίξτε τους τα δόντια. Κανείς Αχλαδιώτης χωρίς δουλειά και κυρίως στο ίδιο του το χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εκτος απο αχλαδιοτες ειναι και μελητιοτες και απο τα γυρω χωρια,τη θα γηνη με αυτους??? μονο την παρτυ σας κοιτατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δουριοι ποιοι είναι τελικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοιτα φιλαρακι 3:19 οι αχλαδιωτες ειναι αχλαδιωτες πρεπει ν φυγουν τελευταιοι απο το ορυχειο.τ μας νοιαζει αν τ σωματειο αποτελειται κ απο μελιτιωτες, νεοχωριτες, αμμοχωρητες κλπ. Οι αχλαδιωτες ν γυρησουν στην δουλεια κ ας διωξουν αλλους απο αλλα χωρια....γιαυτο να μεταφερουμε ολοι τα εκλογικα μας δικαιωματα στην αχλαδα ετσι κ θα εννωθουμε παλι ( 1 διαδηλωση) και θα φυγουμε ολοι μαζι απο τ ορυχειο αλλα στ τελος.
    Ερε συναδελφικη αλληλεγγυη!!!!!! 2 διαφορετικες συγκεντρωσεις διαμαρτυριας.Ντροπη! Αυριο ν δουμε πανο κ φωτιες κ απο τα υπολοιπα χωρια....ολοι μαζι για την παρτη μας! ΖΗΤΩ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. oloi kolotoumpes k pou kanan agona na bgaloun 5 axladiotes sto somatio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. sthn axlada fetos ta xristougenna hr8an noritera!!!!!! anapsame idi tis fwties. opou gefura kai fwtia!!!! kai o kosmos mazemenos se parees leei ta kalanta.....ti uperoxi atmosfaira....giortini... Ti sou kanei to pneuma twn xristougennwn telika.... xaxaxaxa!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.