Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Βράβευση επιτυχόντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και προβολή της νέας ταινίας - ντοκιμαντέρ του δήμου Αμυνταίου

Σε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε ο δήμος Αμυνταίου, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, πραγματοποιήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου η βράβευση των 107 μαθητών του δήμου, που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις 2015.
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για έναν τόσο μικρό και απομακρυσμένο δήμο μια επιτυχία τέτοιας έκτασης, αλλά και πόσο ελπιδοφόρα είναι για το μέλλον της περιοχής μας.
Ο κος δήμαρχος επεσήμανε ότι η επιτυχία των μαθητών είναι προϊόν κοπιαστικών προσπαθειών, σκληρής δουλειάς και αυταπάρνησης, απένειμε τα εύσημα στους καθηγητές αλλά και στους γονείς των επιτυχόντων, οι οποίοι με τη συνεχή ηθική και οικονομική στήριξη των προσπαθειών των παιδιών, διευκόλυναν το δρόμο τους προς τη γνώση και την επιτυχία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του νομού Σέλτσας Κων/νος του ΣΥΡΙΖΑ και Αντωνιάδης Ιωάννης της ΝΔ, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κος Μπίρος Στέφανος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου κος Μωϋσιάδης Κωνσταντίνος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αμυνταίου κος Τρυφωνόπουλος Γεώργιος, οι οποίοι συνεχάρησαν τους μαθητές και απένειμαν τα αναμνηστικά δώρα του δήμου Αμυνταίου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Αμυνταίου.
Η ιδιαίτερα πνευματική βραδιά ολοκληρώθηκε με την πρώτη προβολή της ταινίας του Χρήστου Σκούρα «Αμύνταιο, η πολιτεία των λιμνών», παραγωγής του δήμου Αμυνταίου, στην οποία αποτυπώνεται η ιστορική, οικονομική αλλά και την πολιτιστική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής μέσα στου αιώνες, μέσα από ένα μαγευτικό ταξίδι γεμάτο από τα συναισθήματα που προκαλούν οι φωτογραφίες αλλά και οι αναμνήσεις που αναπόφευκτα αναδύονται.
Ο δήμος Αμυνταίου αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση και ευελπιστεί να είναι στην ευχάριστη θέση την επόμενη χρονιά να βραβεύσει υπερδιπλάσιους επιτυχόντες μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.