Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Έρχεται χιονιάς!

Μετά τον ανοιξιάτικο καιρό των Χριστουγέννων, η Πρωτοχρονιά αναμένεται να έρθει με πολικό ψύχος και χιόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.
Ο μαλακός καιρός αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που έρχεται, οπότε και ένα ψυχρό κύμα από τη Σιβηρία θα εισβάλει στα Βαλκάνια που θα επηρεάσει και τη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Τετάρτη προς την Πέμπτη, ο υδράργυρος θα πέσει έως και 15 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από την Πέμπτη και μετά αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της χώρας, πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και πλέον μένει τις επόμενες ημέρες να φανεί αν τα χιόνια θα πέσουν και σε πιο πεδινές περιοχές.

Την Τετάρτη, χιόνια θα πέσουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 έως 7 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 έως 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία πέσει, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Πρωτοχρονιά, προβλέπονται στα δυτικά παροδικές νεφώσεις και στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στη Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους. Χιόνα θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

10 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με τις δικές μου προγνώσεις και παρατηρήσεις των καιρικών φαινομένων στο βουνό /../


    Ζήσαμε φθινοπωρινό κλίμα σε καμία περίπτωση "ανοιξιάτικο" ( τα λουλουδια δεν ανθίσαν ούτε φυλλοβόλησαν τα δένδρα) μέχρι σήμερα.Ο χειμώνας αρχίζει με χιόνια την πρωτοχρονιά και θα τελειώσει με βροχές το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου αρχές Ιουλίου όπου θα έρθουν ανυπόφοροι καύσωνες και ξηρασίες. . Έτσι τέλος Ιουνίου θα μπούμε κατευθείαν στο καλοκαίρι . Η άνοιξη δεν υπάρχει πλέον σαν εποχή στην Φλώρινα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ιανουαριο,φεβρουαριο και μαρτιο εχεις καμια προβλεψη βουνισιε;θα ειναι δυσκολοι μηνες;ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά ηρεμήστε... Δεν πρόκειται να χιονίσει...Χριστούγεννα χωρίς χιόνι= πρωτοχρονιά χωρίς χιόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 0,74 χωρίς επίδομα

    Ζέστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 0.69 εχεις μεινει πίσω ,το καρτελ ας ειναι καλα

      Διαγραφή
  5. επιτελους χιονι κακοκαιρια ποσο καιρο το περιμεναμε αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.