Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

«Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων» από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας (video)

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα ξεχασμένα παιχνίδια των Χριστουγέννων» παρουσίασε το παιδικό τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας.
Η παράσταση βασίστηκε στη διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού σε θεατρικό έργο και αποτελεί καλλιτεχνικό καρπό της συνεργασίας του παιδικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης με το Δημοτικό Ωδείο Φλώρινας. Οι θεατρικοί διάλογοι εναλλάσσονται με την ζωντανή μουσική επί σκηνής, σε μια απόπειρα έρευνας της συνομιλίας μεταξύ των δύο Τεχνών, ενώ οι εικόνες που θα προβάλλονται επάνω στο πανί, προχωρούν την έρευνα αυτού του εγχειρήματος ακόμη παραπέρα, εισάγοντας στο παιχνίδι της συνομιλίας αυτής και τις εικαστικές Τέχνες και ιδιαίτερα τα πολυμέσα. Θέατρο, μουσική και εικαστικά, εμπλέκονται, σε μια γλυκόπικρη συνεύρευση, που ανθίζει με φόντο το χριστουγεννιάτικο παραμύθι.
Την μουσική έγραψε ο μουσικός Δημήτρης Θαβώρης, με την καθοδήγηση του διευθυντή του Ωδείου, Βασίλη Κίτσου, που είχε την γενικότερη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά του παιδικού τμήματος του θεατρικού εργαστηρίου της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας και μαθητές του Ωδείου που ερμήνευσαν ζωντανά την μουσική που γράφτηκε για την παράσταση, την οποία σκηνοθέτησε η διδάσκουσα του εν λόγω τμήματος, η εικαστικός και θεατρολόγος, Δήμητρα Ξενάκη.



Συντελεστές της παράστασης:
Έπαιξαν οι (με την σειρά εμφάνισης): Δημήτρης Μάργαρης, Αναστασία Ζυγομάνη, Δέσποινα Τριανταφύλλου, Ευδοκία Αλεξανδρίδη, Γεωργία Καραστέργιου, Γωγώ Κετσετζή, Χρήστος Τσιλεμάνης, Παυλίνα Τσιλεμάνη, Εμμέλεια Παπαπούλια, Διονύσης Δημητρόπουλος, Αμαλία Λάζου, Ίριδα Λάζου, Χρήστος Μάργαρης, Βιργινία Τώνα, Αναστάσης Ιωαννίδης.
Έπαιξαν οι μουσικοί:
Φωνή: Μαρία Βλαχοπούλου και Μαρία Κατσετζή της τάξης της κυρίας Α.Μ. Διδασκάλου
Κιθάρα: Βασίλης Καλαιτζίδης της τάξης του κυρίου Β. Καραμπέτσου
Βιολί: Ζωή Μαντουλίδου της τάξης του κυρίου Γ. Ζαχαρούδη

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κίτσος
Σύνθεση μουσικής: Δημήτρης Θαβώρης
Επιμέλεια σκηνικών – κοστουμιών: Δήμητρα Ξενάκη
Επιμέλεια και δημιουργία εικόνων: Δανάη Κουρτίδου
Φωτισμοί και ήχος: Σταύρος Γεωργούλας
Προβολή εικόνων: Βασίλης Δόντσιος
Βοηθός σκηνοθέτη - συνεμψυχώτρια: Πηνελόπη Βασιλειάδου
Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Δήμητρα Ξενάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.