Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Σεμινάριο της ΟΕΦΕ στη Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους φροντιστών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη το ετήσιο Σεμινάριο Διδακτικής της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.
Οι εισηγήσεις αναφέρονταν σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα. Ειδικότερα για τους Φιλολόγους, ακούσαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την προσπέλαση λεξικογραφικών προβλημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας, για το Άγνωστο κείμενο και τη μεθοδολογία προσέγγισης και μετάφρασής του από τους μαθητές, για τη διδασκαλία της Έκθεσης μέσω της συστηματικής άσκησης και εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε "βάθος" και όχι με τα "εγκληματικά" έτοιμα σχεδιαγράμματα που είναι καθολικά απορριπτέα, για την αδήριτη αναγκαιότητα συστηματικής επεξεργασίας των ιστορικών "πηγών" μέσα στην τάξη και τέλος για την απόλυτη αναγκαιότητα διδασκαλίας της Λατινικής Γλώσσας με μια "άλλη ματιά" που θα καταδείξει τη σημασία του μαθήματος.
Αναμφίλεκτα, η συμμετοχή μας στο Σεμινάριο αυτό (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά)μας πρόσφερε πολύτιμες εμπειρίες και επιβεβαίωσε με τον πλέον περίτρανο τρόπο τη δουλειά που γίνεται στο φροντιστήριό μας που αισίως κλείνει φέτος τα 18 χρόνια προσφοράς στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης μας. Και του Χρόνου!!!!!

Λάζαρος Σαββίδης
http://www.thewritikoflw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.