Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για παράνομη αλιεία στη Μικρή Πρέσπα

Το μεσημέρι της Δευτέρας στη λίμνη Μικρή Πρέσπα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πλωτής Αστυνόμευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συνέλαβαν τέσσερις (4) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, (33, 19, 33 και 39 χρονών), για παράνομη αλιεία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι κατελήφθησαν στη λίμνη Μικρή Πρέσπα να αλιεύουν χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα σε προγενέστερο χρόνο την ίδια ημέρα είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της Ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Σε βάρος ενός 33χρονου εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας για παράνομη αλιεία.

Κατασχέθηκαν:
• έξι (6) ξύλινες βάρκες
• μία (1) εξωλέμβια μηχανή και
• τρία (3) δίχτυα εκατόν πενήντα (150) μέτρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

8 σχόλια:

  1. Οι συνοριοφυλακες τι κάνουν;Έπρεπε να ανέβουν αστυνομικοί της ασφάλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συνοριοφύλακες θα πάνε εκεί πού έχει αντικείμενο.Κάποτε ήταν τα αλβανικά σύνορα τώρα είναι τα νησιά. Ή frontex θα κάνει τη δουλειά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήστε τον κόσμο να φάει κάνα ψάρι,να ταισει την οικογένεια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαει ψαρι ναι.Αλλα και κλεψει διχτια κλεψει βαρκα κλεψει σπιτι κλεψει ζωα κτλ. για οσους γνωριζουν τα τοπικα δρομενα. Ας γινει κατι στη αλβανοκρατουμενη αυτη περιοχη γιατι ετσι ειναι δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε... δεν κάναν πολύ καιρό μόνο 25 χρόνια να τους σταματήσουν ,αφου κατέκλεψαν βάρκες μηχανές δύχτια παραγάδια είχαν και Ελληνες πελάτες να πουλούν τα ψάρια που έλεβαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι πρεσπιωτες ειναι αγιοι

      Διαγραφή
    2. Οι Πρεσπιώτες αγόραζαν τα κλεμένα ψάρια απο τους Αλβανούς και τα μεταπουλούσαν στην τριπλάσια τιμή κατά τα αλλά φταίγαν οι Αλβανοί .

      Διαγραφή
  6. Ρατσιστη δεν με λες αλλα κατι με ενοχλει με αυτους τους τυπους,ακομα περησσοτερο ενοχλει το καραπου.....ιο καποιων υπευθηνων που τους αφηνουν να τρυγηρνουν σαν τη αδηκη καταρα μεσα στην πολη και στα χωρια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.