Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Κατακύρωση διαγωνισμού για την αναβάθμιση των σχολείων του δήμου Πρεσπών

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρεσπών με ομόφωνη απόφασή της επικύρωσε τα πρακτικά της επιτροπής διαγωνισμού για ανάθεση του έργου «Αναβάθμιση σχολικών κτηρίων Λαιμού - Αγίου Γερμανού», κατακύρωσε το διαγωνισμό και ανακήρυξε ανάδοχο του έργου την κοινοπραξία ΑΤΡΑΠΟΣ ΑΤΕ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΤΕ με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 54,79%. Το έργο, προϋπολογισμού 640.000€, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στο ανοιχτό διαγωνισμό συμμετείχαν 15 υποψήφιοι (αυτόνομες εταιρείες ή κοινοπραξίες) που προσέφεραν εκπτώσεις από 32% έως 54,79% ενώ καμία ένσταση δεν υποβλήθηκε στο προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα.

Η απόφαση της επιτροπής έχει ήδη αποσταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας για έλεγχο νομιμότητας μετά τον οποίο ο Δήμος θα είναι σε θέση να υπογράψει σύμβαση με τον μειοδότη του διαγωνισμού.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού για το έργο αναβάθμισης των τριών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών και δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα έργο ύψιστης προτεραιότητας για την δημοτική αρχή και την κοινωνία των Πρεσπών μια και τα σχολεία είχαν να συντηρηθούν πάρα πολλά χρόνια και είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας ανταποκρίθηκε άμεσα και πλήρως στο αίτημά μας για την αναβάθμισή τους. Τώρα, εργαζόμαστε με στόχο να γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου πριν από τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και οι εργασίες να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της επόμενης.»

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν επισκευή ή αλλαγή των περιφράξεων διαμόρφωση εξωτερικών χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων, επισκευές σε δάπεδα και τοιχοποιία, εγκατάσταση δικτύων κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ευάγγελος Καραγιάννης, τηλ. 238535322

Δείτε το πρακτικό της οικονομικής επιτροπής με τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.