Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Ανασύσταση της Αγίας Τραπέζης στον Άγιο Γεώργιο

Του Νίκου Κωνσταντινίδη στην Romfea.gr

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Φλώρινας, η Ακολουθία ανασύστασης της Αγίας Τραπέζης.

Η Ακολουθία πραγματοποιήθηκε από τους Σεβ. Μητροπολίτες Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιουστίνος, ο οποίος επικέντρωσε την ομιλία του στο θέμα της ενότητας της εκκλησίας στο πρόσωπο του επισκόπου.

Επίσης αναφέρθηκε στην τάξη που πρέπει να τηρεί ο καθένας στην εκκλησία σεβόμενος τον ανώτερό του, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «όποιος πράττει το αντίθετοo, πράττει το θέλημα του σατανά».

Ακολούθησε μία σύντομη ιστορική αναφορά, του προϊσταμένου του Ναού π. Αναστασίου, για τον Ναό και τον ρόλο που διαδραμάτισε από το 1835 στην περιοχή, ενώ στη συνέχεια Αρχιερείς, Κλήρος και λαός μετέβησαν εξωτερικά της κόγχης του Αγίου Βήματος όπου επανατοποθέτησαν σε σεπτή θήκη λείψανα Αρχιερέων, Ιερέων και Ιερομονάχων, τα οποία βρέθηκαν κατά την ανακαίνιση του προαυλίου χώρου, και έψαλαν επιμνημόσυνη δέηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος πιστών έσπευσαν στο Ναό για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία αλλά και να προσκυνήσουν απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, το οποίο προσκόμισε ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Τέλος ο κ. Ιουστίνος σε ανάμνηση της επισκέψεώς του, δώρισε στο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου έναν σταυρό ευλογίας.

Δείτε πολλές φωτογραφίες, πατώντας εδώ.

4 σχόλια:

  1. "επικέντρωσε την ομιλία του στο θέμα της ενότητας της εκκλησίας στο πρόσωπο του επισκόπου"

    Λύκος λύκο δεν τρώει!

    ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίδιο έπραττε κι αυτός όταν ήταν πρωτοσύγγελος στην ΙΜ Φλωρίνης και με τον εαυτό του ως παράδειγμα, υποδεικνύει στο ποίμνιο πως πρέπει να τηρείται η ΄΄ιεραρχία΄΄ στους κόλπους της εκκλησίας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να ρωτήσω τον Σεβασμιότατο, ποια η σκοπιμότητα της αναφοράς του στο ιστορικό της χειροτονίας του Σεβ. Μητρ. Φλωρίνης, και συγκεκριμένα στο ότι ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπης κατ΄εντολή του αειμνήστου και μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ΄΄δάνεισε΄΄ χρήματα σε ένα ΄΄φτωχόπαιδο΄΄για να κάνει το τραπέζι της εκλογής του, ώστε να μην υστερήσει απο τους υπόλοιπους. Γιατί ήταν απαραίτητο να γίνει και ποια η ΄΄αγαθοεργία΄΄που επιτελέστηκε και τελικά ποιοι παρευρέθηκαν σε εκείνο το τραπέζι, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος και οι γνωστοί ΄΄άγνωστοι΄΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης μια που αναφερόμαστε στο παρελθόν, θα ήθελα να ρωτήσω τον Σεβ. Μητρ. Ν. Κρηνης και Καλαμαριάς. Απο την ημέρα που έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη μέχρι και την ημέρα που εξελέγη Μητρ. Φλωρίνης ο π. Θεόκλητος που βρίσκονταν, γιατί η ΄΄εξαφάνισή΄΄του απο την Ι.Μ. Φλωρίνης ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.