Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η ζωή και τα έργα του Αυγουστίνου Καντιώτη (video)

Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και η Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης πραγματοποιούν εκδήλωση για τη ζωή και τα έργα του μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη, με την πρώτη προβολή δύο εξαιρετικών ντοκιμαντέρ.
Το πρώτο, με τον τίτλο «Φωνή βοώντος» αφορά τη ζωή του Γέροντα από τη γέννηση μέχρι τη χειροτονία του σε επίσκοπό και το δεύτερο, με τον τίτλο «Σκοπόν δέδωκά σε», από την ενθρόνιση μέχρι την κοίμησή του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Μία μέρα αργότερα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την ίδια ώρα, στην αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Πτολεμαίδας.

Δείτε το trailer





35 σχόλια:

  1. Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΦΡΩΝ , ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. 8:39 Μια χαρά τα έλεγε ο Καντιώτης. Σκοταδισμός και παραφροσύνη είναι αυτά που συμβαίνουν τώρα γύρο μας!

      Διαγραφή
    3. 8:39 αν δαγκάσεις τη γλώσσα σου θα δηλητηριασθείς.

      Διαγραφή
  2. Το καζίνο ήταν το μεγαλύτερο έργο του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι!!!!!!!
      Και δεν ξερουμε τι να κανουμε τα κερδη μας...

      Διαγραφή
  3. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΑΦΟΡΗΣΗ?
    Ο ΑΓΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους ο Γέροντας θα Τιμηθεί στην Φλώρινα. Αν και κατά βάθος δεν είχε τέτοιες αξιώσεις. Με ένα ράσο μπήκε στην εκκλησία με το ίδιο ράσο μας τελείωσε το πατερικό του έργο στην Φλώρινα που τόσα προσέφερε και προσέφερε όχι με λόγια αλλα με πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επιτέλους και μια αξιόλογη εκδήλωση από τη μητρόπολη! (η εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας ήταν μια απογοήτευση, σκέτη αποτυχἰα!!! ένα κοσμικότατο, άγευστο, κουλτουριάρικο και ρομαντικό θέατρο...και μη χειρότερα επιτέλους!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ!...Η σημερινή εκδήλωση για τα παιδιά("Μια βόλτα με τον Αίσωπο") ήταν εξαιρετική!Και αν η ζωή και η μάχη με τον καρκίνο μιας ορθόδοξης χριστιανής, μητέρας, ιεραποστόλου στην Αλβανία είναι "κοσμικότατο, άγευστο, κουλτουριάρικο και ρομαντικό θέατρο" μάλλον πρέπει να ξαναδείς το έργο ή να διαβάσεις το βιβλίο...Συγχαρητήρια σε όλους! Πιστεύω ότι και η εκδήλωση για το Γέροντα Αυγουστίνο,του οποίου η ζωή και το έργο ήταν τεράστια ευλογία για τη Φλώρινα,θα είναι το ίδιο επιτυχημένη!...

      Διαγραφή
    2. 3.01 Πες τα, πες τα, πες!!!

      ΟΛΟ ΑΗΔΙΕΣ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!
      ΑΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΑ, ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ!!!

      ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

      (γράψτε ρε παιδιά και κάτι χριστιανικό, με υψηλά νοήματα, καθάριο, ιδανικό... έχουμε βαρεθεί τις σαπιομοντέρνες νεοϊδεολογίες σας!!!!που ξεφτίζουν και ξεφτιλίζουν κι εσάς κι εμάς...)

      Διαγραφή
    3. 10:43 αν δεν σ΄ αρέσει σπίτι. ..

      Διαγραφή
  6. Das Erste: "Ελλάδα μια φτωχή χώρα με ....πλούσια Εκκλησία"
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσύ δεν έχεις καλό λόγο για κανένα. Πολύ καιρό είσαι έτσι;;;;;

      Διαγραφή
    2. Τον Τελειωμένο Schapiro θα ήθελα να τον έβλεπα να τρέχει άνευ ενδυμάτων υποδημάτων και εσωρούχων σε μία πόλη της...Συρίας. Εκεί θα βρεί τον "παράδεισο" του!Θα τον στολίσουν με το βραβείο του πλούτου από τα βλήματα οπλοπολυβόλων

      Διαγραφή
  7. Συγχαρητήρια στην μητρόπολη και στο μοναστήρι του Αγιου Αυγουστινου για αυτη τους την κίνηση. Έπρεπε να γίνει μια ταινια αφιερωμένη στη ζωη του Καντιώτη, αν και ο ίδιος δεν ήθελε τα μεγαλεία και τις δόξες. Παρόλα αυτα ειναι μια πολυ καλη κίνηση. Μακαρι να προβληθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δουμε ομως την ζωη του απο νεαρης ηλικιας,οταν ηταν στην Αμερικη στα κοινοβια στο Τεξας...

      Διαγραφή
    2. Έλα να μας τα πεις εσύ 7:25. Με αποδείξεις όμως...
      Αλλοιώς ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ!!!

      Διαγραφή
  8. Επίκαιρος και διαχρονικός ο Λόγος του Μεγάλου και Αγίου(πραγματικά) Γέροντος + Αυγουστίνου Καντιώτη. Η Φλώρινα στάθηκε τυχερή που είχε στις τάξεις της Αυτόν το σεπτό Ποιμενάρχη. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιερέας από τα δυτικά προάστια είναι από τους πρώτους που έλαβε κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα ως ύποπτος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς, μέσω στης λίστας Μπόργιανς, βρέθηκαν κάτοχος 450 χιλ. ευρώ στη UBS Ζυρίχης.
    Σύμφωνα με “Το Εθνος” της Κυριακής όταν ενημερώθηκε ότι θα κινηθούν από τον οικονομικό εισαγγελέα διαδικασίες εις βάρος τους για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος χρήματος, σάστισε και τρομοκρατήθηκε και είπε στις αρχές ότι επρόκειτο για τις οικονομίες μιας ζωής, από φιλοδωρήματα σε βαφτίσια, γάμους και κηδείες.
    Μετανοείτε αδερφοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κάποιους θρησκόληπτους κοινώς άμυαλους μπορείς να δώσεις απάντηση: έγινε θαύμα και ο παπάς γέμισε λεφτά! Το δύσκολο είναι τι κάνεις με αυτούς που σκέφτονται...

      Διαγραφή
  10. Ότι και να γράψετε η εκκλησία και το έργο του Καντιωτη δεν σβήνουν.
    Το προσπάθησαν πολλοί πριν από εσάς. Την προσφορά και την αγάπη του πατρός Αυγουστίνου προς τον συνάνθρωπο την μαρτυρούν ακόμα και οι πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάζοντας τα σχόλια εδώ μέσα ο Πνευματικός Πατέρας μας ο Αυγουστίνος Καντιώτης λησμόνησε ή μάλλον δεν ήθελε να κατασκευάσει έναν ιερό ναό Εξορκισμών σε ερημική τοποθεσία για όλους τους Αχάριστους, τους Άπληστους, τους δεδηλωμένα Άθεους, τους Μασωνόπληκτους, τους τους Υλιστές ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ που σνυπάρχουν ανάμεσα μας και μάλιστα "νουθετούν" τους υπολοίπους. Ισως γιατί γνώριζε όλους αυτούς ανέμενε την Μετάνοια τους ( σίγουρα θα το μετανιώσουν τις τελευταίες στιγμές σαν ψοφήσει το τομάρι τους ) Το Φώς Του το βαπτίζουν Σκότος και το ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΕΙΑΣ τους "φώς" Την τύφλα τους έχουν ...Άς ευχηθούμε να τους ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ παραδειγματικά ο ΘΕΟΣ ..ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. etsi mpravo tora milises san gnisio tekno tou Theou kai kalos xristianos san to didaskalo sou kantioti...prepi na eisai poli kalos anthropos....!!!

      Y.G 1
      "για όλους τους Αχάριστους, τους Άπληστους, τους δεδηλωμένα Άθεους, τους Μασωνόπληκτους, τους τους Υλιστές ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ" "σαν ψοφήσει το τομάρι τους" "Την τύφλα τους έχουν" "Άς ευχηθούμε να τους ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ παραδειγματικά ο ΘΕΟΣ ..ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ"
      Y.G 2
      eutixos tha mas timorisi o Theos kai oxi kati san tou logou sou....

      Διαγραφή
  12. EYTIXOS FILE MOU KAI ADERFE DEN SVINONTE TA "ERGA" TOU KANTIOTI GIA NA THIMOMASTE OLOI PIOS EINAI YPAITIOS TIS KATANTIAS KAI TIS OPISTHODROMIAS AUTOU TOU TOPOU!!!
    AIONIA TOU H MNIMI....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι πολιτικοί σου άρχοντες, που ΕΣΥ εκλέγεις, είναι οι δημιουργοέ της εξελιξης και της εξωστρέφειας αυτού του τόπου. Αιωνία η μνήμη του γέροντα θα είναι σίγουρα... Η δική σου μνήμη όμως, μάλλον έχει κενά... Πολλά κενά...
      Πιο τραγικό σχόλιο πεθαίνεις!!

      Διαγραφή
  13. Διαβάζοντας μερικά σχόλια καταλαβαίνεις αμέσως το ποιόν των σημερινών χριστιανών:με το ένα χέρι κάνουν το σταυρό τους και με το άλλο ταυτόχρονα σε κλέβουν και σε δέρνουν. Απόλυτος μεσαίωνας.Καμία σχέση με το διαφωτισμό των δυτικών κοινωνιών της ανεκτικότητας και της ανεξιθρησκείας. Σαγηνεύονται με πρότυπα κοινωνιών,όπως το Ιράν,όπου "δυναμικοί" θρησκευτικοί ηγέτες (χομεινήδες,μουλάδες) μπερδεύουν τη θρησκεία με την πολιτική και αλίμονο στην κοινωνία που την πάνε όλο και πιο πίσω.
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο και στους λαούς που με τους υποτακτικούς ηγέτες του αποδέχονται τους κανόνες άλλων δογμάτων ως συμβατών με τις αρχές που αναφέρεις αλλά συγχρόνως απορρίπτουν κανόνες, στο κάτω κάτω ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ του χριστιανικού δόγματος. Πάντως η γνώση επί παντός δεν είναι αποκλειστικό σου δικαίωμα. Συνήθως είναι σύμπτωμα αμάθειας ή για να το εκφέρω ευγενέστερα ημιμάθειας.Και μια απορία: πού παραπέμπει το ψευδώνυμό σου;

      Διαγραφή
    2. Schapiro είσαι λάθος. 1ον γιατί δε σε πειράζει ότι κλέβουν και δέρνουν, αλλά το ότι δεν έχουμε ανεξιθρησκία. Και 2ον μην ξεχνάς ότι όταν έρχονται εδώ μουσουλμάνοι που είναι φανατικοί και πολλαπλασιάζονται ενώ εμείς αφανιζόμαστε, όποιος προωθεί τα περί αθεΐας και ανεξιθρησκία ή ανόητος είναι ή έχει κακούς σκοπούς..
      Δες λίγο αυτό το βίντεο ανεξαρτήτων ιδεολογίας και συναισθηματισμούς και θα καταλάβεις τι θέλω να πω:
      http://www.breitbart.com/london/2015/11/11/watch-anti-migrant-video-going-viral-across-europe/

      Διαγραφή
    3. Το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους
      https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

      Διαγραφή
  14. Ναι 7:07 αλίμονο στους υποτακτικούς (θρησκευτικούς και πολιτικούς) ηγέτες μας που σκύβουν το κεφάλι στον Σόιμπλε και στη Μέρκελ οι οποίοι ζηλεύουν την ορθοδοξία μας και όλες τις λεβεντοψεκαΖμένες καταστάσεις μας!!!
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από πού συνάγεται το συμπέρασμα ότι αναφέρομαι στα ελληνικά πολιτικά πράγματα; Γιατί, εσκεμμένα, διαστρεβλώσεις τα γραφόμενα μου; Σε ποιο σημείο υπάρχει ο προσδιορισμός ορθοδοξία; Αν δεν είσαι σε θέση να αντιληφθεις κάποιες έννοιες αστο μην το κουραζεις για να πέσω στο δικό σου, παρά τη θέλησή μου, επίπεδο. Ο 7.07

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκτός από τα video που αναφέρονται στη ζωή των αγίων πατέρων, έχουμε και τα video των αγίων πατέρων που αναφέρονται στη ζωή ή μάλλον στο θάνατο απλών ανθρώπων, όπως τον ιερέα πάτερ Νικόλαο που τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο από την κηδεία του πατέρα της Πάολας (γνωστής τραγουδίστριας). Οχι μόνο τα τράβηξε, τα ανέβασε και στο λογαριασμό του στο facebook (από τα οποία τα κατέβασε μετά γιατί, όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος τον έκραξε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και γιατί να οναμάζονται πατέρες (αυτοαποκαλούνται υπερφίαλα και οι ίδιοι "πατέρες") όταν "μην αποκαλέσετε κανέναν πατέρα σας πάνω στη γη, γιατί ένας είναι ο Πατέρας σας, ο Ουράνιος", Ματθαίος 23-9. Αυτοί είναι απλά κρατικοί υπάλληλοι και μερικοί από αυτούς καταντούν εθνικιστές ευλογώντας τα γραφεία των μαχαιροβγαλτών της "σποράς των ηττημένων του ΄45"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.