Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Για μία ακόμα φορά, μία ακόμα «πρωτιά» εις βάρος των Νεφροπαθών Φλώρινας!

Το διατροφικό επίδομα που δικαιούνται οι νεφροπαθείς, «το έφαγε» ο χρόνος!
Ενώ σε όλη την Ελλάδα δεν παρατηρείται καμία καθυστέρηση, στη Φλώρινα καθυστερεί.
Από το Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα, δύο μήνες τώρα και οδεύουμε προς τον τρίτο μήνα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Φλώρινα δεν έχουν καμία πειστική δικαιολογία.
Η δνση Υγείας ρίχνει το βάρος στην Οικονομική υπηρεσία, και το αποτέλεσμα μηδέν!
Οι νεφροπαθείς, είναι μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα από κάθε άποψη. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, το διατροφικό επίδομα καλύπτει βασικές ανάγκες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους!
Αναρωτιόμαστε!
1. Αυτό το αγνοεί η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας στη Φλώρινα;
2. Είναι θέμα κακής οργάνωσης στις υπηρεσίες της Φλώρινας, η πληρωμή του επιδόματος;
3. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπίρος μπορεί να μας δώσει μία πειστική απάντηση;
Σήμερα βρισκόμαστε στη πολύ δύσκολη θέση να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα!
Εκτός από το θέμα της υγείας μας για το οποίο δίνουμε μία καθημερινή μάχη σε ένα μηχάνημα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θέμα επιβίωσης από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις!
Δεν ξέρουμε πλέον σε τι να ελπίζουμε. Στην κοινωνική ευαισθησία του κρατικού μηχανισμού ή στην οργάνωση των υπηρεσιών;

Η Πρόεδρος
Μερόπη Φωστηροπούλου
Το Δ.Σ

5 σχόλια:

 1. Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φλώρινας με έδρα την Φλώρινα στηρίζει το δίκαιο αίτημα των νεφροπαθών Φλώρινας και καλεί όλους τους αρμόδιους να δώσουν άμεση λύση στο δίκαιο αίτημά τους, και να φροντίσουν να μην υπάρξει άλλη φορά καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων.
  Για το ΔΣ
  Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
  Αντωνιάδης Βασίλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΙΣΤΩΣΑΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ.
  ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.
  ΕΙΜΑΙ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ 18 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΥΡΟ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΥΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί το επίδομα δεν μπορεί να δοθεί από το νοσοκομείο και το δίνει η περιφέρεια; Ένα κονδύλιο στο λογαριασμο του νοσοκομείου θα απαλάξει τους νεφροπαθείς από την ταλαιπωρία ανέβα κατέβα στην περιφέρεια. Μερόπη ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ είμαι σίγουρος ότι τώρα που άνοιξες το θέμα θα ευαισθητοποιηθούν κάποιοι και θα λάβετε άμεσα το επίδομα που το ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μη λέτε ότι θέλετε, αυτά είναι προνοιακά επιδόματα και υπόκεινται σε άλλο φορέα κοινωνικής πολιτικής, το νοσοκομείο είναι αρμόδιο να παρέχει υπηρεσίες υγείας

   Διαγραφή
  2. το νοσοκομείο είναι να φροντίζει τους ασθενείς του και στην προκειμένη μόνο ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ υφίσταντε οι νεφροπαθείς από τις καρεκλοκένταυρες διαδικασίες και τα λογιστικά λάθη σας . 3 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ Ο Κ.ΜΠΙΡΟΣ ΌΤΙ ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΚΆΠΟΙΩΝ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ. Αν είναι όμως να πληρώσουν λχ το ΕΝΦΙΑ τους όλες οι διαδικασίες γίνοντε σε πέντε λεπτά . Γι αυτό σαν κράτος πάμε κατά διαόλου. Γεμίσαμε τον τόπο φορείς και αποτέλεσμα;;; 3 μήνες απλήρωτοι οι νεφροπαθείς.

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.