Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Τρεις νέοι λύκοι στο Καταφύγιο του Αρκτούρου

Η παρέα στο Καταφύγιο μεγάλωσε με την άφιξη τριών λύκων από τη Σερβία. Πρόκειται για δύο θηλυκούς και έναν αρσενικό λύκο που ζούσαν σε χώρο φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων στο Pancevo, περιοχή πολύ κοντά στο Βελιγράδι.
Οι τρεις λύκοι, ένας λευκός, ένας μαύρος και ένας γκρι ζούσαν μαζί ως αγέλη για αρκετά χρόνια. Οι δύο θηλυκές είναι πρώην αιχμάλωτες. Η λευκή λύκαινα είναι 10 περίπου ετών και γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου. Η μαύρη, 8 ετών, κατασχέθηκε από ιδιώτη. Τέλος, ο αρσενικός λύκος είναι περίπου 10 ετών και φιλοξενούνταν από πολύ μικρή ηλικία στο καταφύγιο. Είχε βρεθεί τραυματισμένος με σπασμένο πόδι, πιθανότατα σε τροχαίο ατύχημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μεταφορά των λύκων ζήτησαν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του καταφυγίου σκύλων και το υπουργείο Περιβάλλοντος της Σερβίας, επειδή αδυνατούσαν να τους εξασφαλίσουν ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης. Επέλεξαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, καθώς το Καταφύγιο των Λύκων που διατηρεί στις Αγραπιδιές Φλώρινας αποτελεί πρότυπο πανευρωπαϊκά.
Η ένταξή τους στο Καταφύγιο θα γίνει σταδιακά τις προσεχείς εβδομάδες προκειμένου να προσαρμοστούν στο καινούριο τους περιβάλλον.
Το Καταφύγιο των Λύκων λειτουργεί όλο το χρόνο κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες από τις 10 έως τις 16.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.