Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Και νέες επιχειρήσεις στη λίστα του «καφέ σε αναμονή»

Νέες επιχειρήσεις της Φλώρινας προστέθηκαν στον κατάλογο αυτών που συμμετέχουν στο κίνημα του «καφέ σε αναμονή».

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις:

Brown Coffee, Αρριανού 1 και Στ. Δραγούμη γωνία, Φλώρινα

Εστιατόριο «Ο Κώστας», Καστρισιανάκη και Αν. Σούλα 2, Φλώρινα

Σουβλακερί «Ο Λούκουλος», Κύκλος Φλώρινας

Δασικά προϊόντα «Ελευθεράκης», Τέρμα Δ. Παπαθανασίου, Φλώρινα

Υπενθυμίζουμε και τις προηγούμενες επιχειρήσεις, που είναι:

Ιχθυοπωλείο «8 Μποφόρ», Δημοτική Αγορά

Wine Bar «Αέροινο», Πλατεία Μαραθώνος (Βογατσικού - Γρεβενών)

Οπωρολαχανικά Θωμάς Ε. Χάτζιος, Δημοτικής Αγοράς 1, Φλώρινα.

Café Οδός Ονείρων, Λ. Κων. Καραμανλή 67, Φλώρινα.

Φλωριναία Γη, Ν. Φωκά 15, Θεσσαλονίκη.

Καφέ - μεζεδοπωλείο «Γκιώνης», Αβέρωφ 36, Φλώρινα.

Αφοί Καράντζα, Εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων, Μ. Αλεξάνδρου 33, Φλώρινα

Καφεκοπτείο Μουντούσης, Ν. Χάσου 45, Φλώρινα

11 σχόλια:

  1. Τι ακριβώς γίνεται με αυτή την αναμονή ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πας να πάρεις ένα καφέ, για παράδειγμα, και πληρώνεις κι ένα δεύτερο. Ο καταστηματάρχης κόβει κανονικά την απόδειξη και για το 2ο καφέ, κρατά την απόδειξη και αναγράφει στον πίνακα αναμονής την "προσφορά". Κάποιος που θέλει να πιει έναν καφέ αλλά δεν έχει λεφτά για να τον πληρώσει μπορεί να μπει στο μαγαζί και να το πάρει δωρεάν. Έτσι μπορούν οι άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απολαμβάνουν κάποια αγαθά που τους παρέχουν άλλοι. Το θεωρώ πολύ καλό, έξυπνο κι αποδοτικό αρκεί να εφαρμόζεται σωστά. Είναι ένας είδος κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. Μπράβο στους επιχειρηματίες που συμμετέχουν.

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι, το "μπράβο" στους επιχειρηματίες.τι κάνανε;πάω εγώ και πληρώνω ένα δεύτερο καφέ για παράδειγμα το μαγαζί τι προσφερε;να σας πω εγώ.ΤΙΠΟΤΑ!!!!Όσον αφορά την επιχείρηση κοσμημάτων να πάω να πάρω για μένα και να πληρώσω ΤΙ για αναμονή:ρολόι,χρυσό,αλυσίδες!!!ΤΙ πέστε μου γιατί θα τρελαθούμε!!!!Να μην σας κουράζω ,λοιπόν,από φλωρινα είμαστε όλοι και λίγο πολύ ξέρουμε ποιοι έχουν ανάγκη να τους βοηθήσουμε,είναι ο διπλανός,ο γείτονας, ο φίλος μας, ο συγγενής

      Διαγραφή
    3. Σωστός ο 4.42!

      αλλά να ρωτήσω εγώ το άλλο... αν υπάρχει κάποιο προιόν σε αναμονή ο καταστηματάρχης υποχρεώνετε να το δώσει σε όποιον το ζητήσει;

      Διαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Ο 4.42.Η ΙΔΕΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΝΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ.ΟΧΙ ΓΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ Κ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σε αυτούς που τα πληρώνουν όχι στις επιχειρήσεις. Όσο για το κίνημα αυτό στην Φλώρινα είναι τελείως ανούσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το περίμενα ότι οι μαγαζάτορες της Φλώρινας δεν θα έκαναν και δεν θα προσφεραν απόλυτος τίποτα. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολη σωστος ο 4 42 τι πραβο στους επηχηριματιες θα μας τρελανουν αφτη κερδιζουν σην ενα ποσο απο τα αναμονη αν ειναι μπραβο σαυτος να δινουν δορεαν καφε ρολογια ψαρια κ α το πραβο ειναι στους πολητες αλλα ξερουμε πιος εχη αναγκη λιγο πολη πολη στη φλωρινα τα τροφιμα λιπουν σε οικογενειες οχι ο καφες και το ποτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή ένα κι ένα κάνουν δύο:
    Τα πολλά "μπράβο" πηγαίνουν σε αυτόν που πληρώνει.
    Εφόσον το προϊόν σε αναμονή πληρώνεται στο έπακρο, οι επιχειρηματίες μόνον κερδισμένοι βγαίνουν από αυτήν την υπόθεση. Καλό θα ήταν τα προϊόντα σε αναμονή να έχουν κάποια (ίσως προκαθορισμένη, αναλόγως του είδους) "υποχρεωτική έκπτωση", ούτως ώστε να υπάρχει ένα ακόμη "κίνητρο" γι’ αυτόν που πληρώνει.
    Χωρίς έκπτωση, το μόνο πρόδηλο που προσφέρουν οι επιχειρηματίες –και στην προκειμένη περίπτωση υποχρεωτικά– είναι ο ΦΠΑ... Κι εδώ θέλει λίγη προσοχή, σχετικά με την "υποχρεωτική έκπτωση".
    Προσφέρουν και κάτι ακόμη: Θα αντικαταστήσουν το προϊόν που πούλησαν με ένα νέο, το οποίο όμως θα παραχθεί από κάποιον, θα το διακινήσει κάποιος άλλος κλπ.
    Εν πάση περιπτώσει, αξίζει και στους επιχειρηματίες ένα μικρό "μπράβο", καθότι προθυμοποιούνται να συμμετάσχουν ως μεσάζοντες. Έτσι, κοινοποιούν ότι στο κατάστημά τους ενδεχομένως υπάρχει κάτι που "περιμένει" αποδέκτη, ενώ συγχρόνως διευκολύνουν τις εκατέρωθεν πλευρές.
    Όσον αφορά τα είδη πολυτελείας, υπάρχουν, φίλε μου άγνωστε, και κάποιοι που έχουν υποχρέωση να δωρίσουν και τέτοια και δυσκολεύονται, αλλά πρέπει... Αρραβώνες, γάμοι, βαπτίσεις, επέτειοι κλπ. Έτσι δεν είναι;
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς μέσα από τη φαγωμάρα μας τείνει να χαθεί το νόημα αυτής της κίνησης.
    Για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να συμβάλει μπορεί εύκολα να διαπιστώσει πως όλα τα προϊόντα σε αναμονή δίνονται σε τιμές κόστους.
    Αλίμονο εάν κάποιο κατάστημα προσπαθεί να αποσπάσει κέρδη από μια τέτοια κίνηση.
    Οπότε , από το να χανόμαστε στη μετάφραση , ας βγούμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω κάποια πράγματα, όχι για να απολογηθώ (τα ανώνυμα ειρωνικά και κακοπροαίρετα σχόλια με αφήνουν παγερά αδιάφορο), αλλά για να εξηγηθώ προς τους καλοπροαίρετους, σχετικά με τη συμμετοχή μου στην αξιέπαινη πρωτοβουλία :

    1. ΣΤΗΡΙΖΩ μια προσπάθεια σημαίνει ότι συμμετέχω σε αυτή με κάθε τρόπο για να δείξω ότι την εγκρίνω, προσπαθώ να τη διαδώσω και τελικά μέσα από την εξάπλωσή της και την ευρεία αποδοχή της να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, κινητοποιώντας αυτούς που πραγματικά μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερα από εμένα.
    Ασφαλώς και δεν περίμενα από κανέναν να έρθει να αγοράσει κάτι από ένα κατάστημα ειδών πολυτελείας (ή τουλάχιστον όχι ειδών πρώτης ανάγκης) και να προσφέρει κάτι για αναμονή. Παρ' όλα αυτά πολλοί με ρώτησαν πως μπορούν να συμμετέχουν στην κίνηση και έναν βλέπω ήδη να το έχει δηλώσει.
    Εξάλλου, εκαττομμύρια άνθρωποι είναι υποστηρικτές της κίνησης για τη δωρεά ανθρώπινων οργάνων, ή της κίνησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και συμμετέχουν φορώντας απλά μια κονκάρδα ή ένα μπλουζάκι. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΤΡΑΕΙ.

    2. Με ανάρτησή, από την προσωπική μου σελιδα στο facebook από τις 7/01/2016
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1269919339691394&set=a.104876226195717.10241.100000200194705&type=3&theater
    δήλωσα δημόσια ότι συμμετέχω στην πρωτοβουλία προσφέροντας ΕΚΠΤΩΣΗ (30%), όπως συμβαίνει και στην αρχική ιδέα,
    http://www.shedia.gr/suspendedcoffee/
    (εκ των υστέρων έμαθα ότι η προτεινόμενη έκπτωση είναι 35%) προτείνοντας να την υιοθετήσουν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες (δυστυχώς δεν είδα κανένα να το υιοθετεί).
    Είναι προκλητικό να διαλαλείς ότι συμμετέχεις σε φιλανθρωπικές ενέργειες κάνοντας απλώς τον μεσάζοντα, χωρίς να βάζεις τον "οβολό" σου σε αυτές. Δίκαια τα αρνητικά σχόλια προς τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

    3. Με λύπη μου δισπιστώνω ότι είμαστε πολύ ανώριμοι και ανέτοιμοι σαν (τοπική) κοινωνία για ευγενικές χειρονομίες αλληλεγγύης. Αντί να αγκαλιάσουμε όλοι κινήσεις που θα ανακουφίσουν συμπολίτες μας σε καιρούς που πραγματικά έχουν την ανάγκη μας, καχύποπτα ψάχνουμε να βρούμε το λόγο για τον οποίο προσφέρει κάποιος κάτι ή συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία.

    4. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ, ΠΑΡΑ ΑΘΩΟΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΣ.

    Καράντζας Λάζαρος του Νικολάου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.