Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Κυνηγούσε αγριογούρουνα συστηματικά και παράνομα μέσα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στη Φλώρινα

Μετά από πολύωρη αναμονή και περιπολίες θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (Κ.Ο.ΜΑ.Θ.) συνέλαβαν το βράδυ του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου τον κυνηγό «αρχηγό της παρέας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, που εξοντώνει κατ’ εξακολούθηση ζώα κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας εντός των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Σκοπού - Παπαδιάς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Οι θηροφύλακες (της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. και των Κ.Σ. Αμυνταίου και Φλώρινας) αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν και βρήκαν τον κυνηγό ο οποίο είχε ήδη σκοτώσει ένα αγριογούρουνο στην περιοχή του Σκοπού Φλώρινας.
«Για την αναφερόμενη παρέα υπήρχαν πληροφορίες ότι λυμαίνονταν την περιοχή σε βάρος των νόμιμων κυνηγών ασκώντας παράνομη θήρα, συχνά εντός των ορίων του Κ.Α.Ζ. Σημειώνεται ότι στον συλληφθέντα κυνηγό (αρχηγό της παρέας) είχε υποβληθεί πρόσφατα μήνυση για άσκηση θήρας εντός του Κ.Α.Ζ. και του είχε ανακληθεί η άδεια θήρας από την δασική αρχή.
Κατασχέθηκε το παρανόμως θηρευμένο ζώο και υποβλήθηκε μήνυση για σωρεία παραβάσεων του δασικού κώδικα, καθώς και για απείθεια δεδομένου ότι αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο με το οποίο παράνομα ασκούσε θήρα. Πέραν των παραβάσεων του νόμου περί θήρας δεδομένου ότι στερούνταν της σχετικής άδειας θήρας η υποβληθείσα σε βάρος του μήνυση κοινοποιήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας απ’ όπου εκδόθηκε η άδεια κατοχής του κυνηγετικού του όπλου για δικές του ενέργειες σχετικά με την παράνομη οπλοφορία και την ανάκληση της άδειας κατοχής του κυνηγετικού όπλου» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
O δράστης θα δικαστεί όταν οριστεί δικάσιμος εξήγησε στο www.zoosos.gr o διευθυντής της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος.

Πηγή: zoosos.gr

5 σχόλια:

  1. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος. Οι -υπεράριθμοι- "προστάτες του πολίτη" της περιοχής, κάνουν τα στραβά μάτια σε τέτοιες περιπτώσεις αφού τα τρώνε παρέα με τους λαθροθήρες. Το μόνο που κοιτάζουν είναι πως θα καταστρέψουν τη ζωή ανθρώπων που μπορεί να κάνουν χρήση -και όχι εμπόριο- μιας ουσίας που πλέον είναι νόμιμη σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Ο μεσαίωνας που ζούμε στην αφρικάνικη δημοκρατία της Φλώρινας γίνεται όλο και βαθύτερος με την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΥΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ << ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥΣ >> ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nα εφαρμοσθεί ο νόμος και να τιμωρηθούν αυστηρά όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ta ksena kentra toy xrimatodotoyn Kai katastrefoyn oti ypaexei oloi I parea ntropi toys auto to kanoyn toylaxiston 20 xronia ARA toys kaliptan Ta exoyn katastrepsi ola

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.