Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ρεσιτάλ κιθάρας του Φώτη Κουτσοθόδωρου

Σήμερα Σάββατο 05-12-2015 και ώρα 19:30 στις αίθουσες του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης του Κώστα Κοντογιάννη θα δοθεί ρεσιτάλ κιθάρας του Φώτη Κουτσοθόδωρου. Θα ερμηνευθεί μεταξύ άλλων και το έργο του γιού του ζωγράφου συνθέτη και κιθαριστή Δημήτρη Κοντογιάννη πρώτου δασκάλου του Φώτη Κουτσοθόδωρου.

Πρόγραμμα

Fernando Sor Gran Solo op.14
Vicente Asencio Collectici intim
Giulio Regondi Introduction et Caprice

Διάλειμμα

Δημήτρης Κοντογιάννης Sonata Miguel Liobet Variations on a theme by Sor, op.15

Στο πλαίσιο ενός συνολικότερου αφιερώματος στην κιθάρα που οργανώνει στο τρέχον χρονικό διάστημα το Ωδείο Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05 - 12 - 2015 και ώρα 18:30 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, έκθεση Χειροποίητων Εγχόρδων Οργάνων του Φλωρινιώτη καθηγητή κιθάρας Βαγγέλη Καραμπέτσου. Παράλληλα και με αφορμή την έκθεση ο καθηγητής Βαγγέλης Καραμπέτσος θα μιλήσει σχετικά με την κατασκευή, την χρήση και τις ακουστικές δυνατότητες των Χειροποίητων Εγχόρδων οργάνων.


Ευγενική υπστήριξη:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Φώτης Κουτσοθόδωρος
Γεννήθηκε στη Λαμία και πήρε το δίπλωμά του από το Δημοτικό Ωδείο της πόλης στην τάξη κιθάρας του Δ. Κοντογιάννη το 1992. Συνέχισε τις σπουδές του στα μεταπτυχιακά τμήματα του Ωδείου Αθηνών με καθηγητή τον Κώστα Κοτσιώλη απ’ όπου αποφοίτησε το 1995. Από το 1997 έως το 2000 φοίτησε στο Concervatorio Superior της Μαδρίτης και στο Concervatorio Superior της Κόρδοβας στην Ισπανία κοντά στους Μ.Jimenez και M. Barbera αντίστοιχα καθώς και στην Ακαδημία ¨Robert Schumann¨ του Ντίσελντορφ στη Γερμανία κοντά στο κιθαριστή Joaquin Clerch.
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου ‘Μozarteum’ του Salzburg της Αυστρίας με Βakkalaureat και Μagister Diplom της τάξης του M. Seidel(κιθάρα) και J. Huebsher (τμήμα παλιάς μουσικής) αποσπώντας παράλληλα, μετά από εισήγηση του πανεπιστήμιου, το βραβείο του καλύτερου απόφοιτου της χρονιάς (Wurdigungpreis) από το υπουργείο τεχνών και επιστήμων της Αυστρίας. Η διάκριση δόθηκε για πρώτη φορά σε κιθαριστή από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα κοντά στους S. Fontaneli (μαέστρος της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής Μozarteum) L. Browuer, E. Fisk και M. Barrueco.
Από τα πρώιμα ακόμα μουσικά του βήματα λάμβανε μέρος σε πανελληνίους και διεθνείς διαγωνισμούς σε όλο το κόσμο αποσπώντας διακρίσεις όπως:
− 1ο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (1993)
− 3ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό “A.Segovia” ,Linares( Ισπανία 1997)
− 2ο βραβείο στo Διεθνή Διαγωνισμό “Paco Santiago Marin”, Granada (Ισπανία 1999)
− 2ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό “Alhambra”, Alkoy (Ισπανία 2000)
− 1ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό“Sinaia” (Ρουμανία 2001)
− 1ο βραβείο στo Διαγωνισμό Κιθάρας “Αρχάνες” (Κρήτη 2001)
− 1ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό “Walkersheim” (Γερμανία 2001)
− Βραβείο “J.Rodrigo” στον Διεθνή Διαγωνισμό “Michelle Pittaluga” , Allesandria (Ιταλία 2001)
− 3ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό “Α.Segovia”, Ηerradura ( Iσπανία 2002)
− 1ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό “Forum Guitarre” , Βιέννη & Ειδικό βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία των έργων του J.Rodrigo (Αυστρία, 2002)
− 2ο βραβείο στο διαγωνισμό “Leo Brower” , La Habana (Κούβα, 2004)
Οι επιτυχίες του καθώς και συνεργασίες του σε έργα μουσικής δωματίου, του προσέφεραν μια έντονη συναυλιακή δραστηριότητα μιας και έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει συμπράξει στην πρώτη πανελλήνια εκτέλεση των έργων ¨Madrigal” και “Concierto Andaluz” του Joaquin Rodrigo με την Κ.Ο.Α. Το 2002 μετείχε στην εκπαιδευτική παράγωγη του Μ.Μ.Θ. ‘Η Ιστορία της Κιθάρας’ ενώ το 2006 ήταν προσκεκλημένος του πανεπιστήμιου “Bogazizi” της Κωνσταντινούπολης για συναυλία αφιερωμένη στην ελληνοτουρκική φιλία συμπράττοντας με το Duo ‘Terci-Korad’.
Έχει διδάξει και δώσει ρεσιτάλ σε φεστιβάλ όπως: Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και Νάξου, Κύκλο Κιθάρας Μ.Μ.Α., Μικρό Φεστιβάλ Άγιου Στεφάνου, στα Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας και Πάτρας και σε Διεθνή Συμπόσια στο εξωτερικό όπως Iserlohn, Esterghom, Tijuana, Bratislava, Mikulov, Il de Re , Pomferada, Vienna, Laufen, Gran Canaria. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 1ο συνέδριο κιθάρας χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα υπό την αιγίδα του Πανεπιστήμιου “Bilkent”.
Σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνει την εκτέλεση του ρεπερτορίου της κιθάρας σε όργανα μπαρόκ και κλασσικορομαντικης περιόδου με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα του πρώιμου ρομαντισμού.
Η εκπαιδευτική του δραστηριότητα εκτός από πολυετή συνεργασία με μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης της Λαμίας και της Καβάλας περιλαμβάνει διδασκαλία σε διοργανώσεις με αντικείμενο τη κιθάρα και τη μουσική δωματίου ενώ μαθητές του έχουν βραβευτεί κατ΄επανάληψη σε σημαντικούς διαγωνισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.