Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Παιχνίδια με την πλειοψηφία στη (νέα) ΑΝΦΛΩ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το νομαρχιακό συμβούλιο Φλώρινας για τελευταία (;) φορά. Τα θέματα μόλις δύο, ωστόσο το ένα από αυτά προκαλεί πολλά ερωτήματα. 
Συγκεκριμένα ο τίτλος του θέματος είναι: "Δωρεάν παραχώρηση ποσοστού 20,00 % μετοχών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φλώρινας που κατέχει στην «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. (ΑΝΦΛΩ)», στο Δήμο Κάτω Κλεινών και παροχή πληρεξουσιότητας στον Νομάρχη Φλώρινας για τη διενέργεια μεταβίβασης κυριότητας αυτών (μετοχών) από την ανωτέρω Ν.Α. στον Δήμο Κάτω Κλεινών".
Προσέξτε λοιπόν τι ακριβώς παίζεται: μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου η νομαρχία κατέχει ποσοστό 20.07%, ο δήμος Μελίτης 15.97%, ο δήμος Φλώρινας 10.98%, ο δήμος Περάσματος 6.48% και ο δήμος Κάτω Κλεινών 4% στην ΑΝΦΛΩ.
Από την 1η Ιανουαρίου δε θα υπάρχει ούτε νομαρχία, ούτε δήμος Κάτω Κλεινών, και έτσι θα αλλάξει και η μετοχική σύνθεση της ΑΝΦΛΩ, αφού θα υπάρξουν οι γνωστές αλλαγές στους ΟΤΑ. Το ποσοστό της νομαρχίας θα πρέπει λογικά να μεταφερθεί στην Περιφέρεια και των δήμων που καταργούνται στους δήμους που προκύπτουν. Με αυτό το δεδομένο όμως, ο νέος δήμος Φλώρινας θα έχει ποσοστό περίπου 36-37%. Με τη μεταβίβαση όμως των μετοχών από τη νομαρχία στο δήμο Κάτω Κλεινών (κατά συνέπεια δηλαδή στο νέο δήμο Φλώρινας) το ποσοστό αυτό θα ανέβει στο 56-57%. Άρα, ο νέος δήμος Φλώρινας θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην ΑΝΦΛΩ, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. 
Ουσιαστικά δηλαδή ο σημερινός νομάρχης και αυριανός δήμαρχος Φλώρινας προικοδοτεί τον ίδιο του τον εαυτό - και μάλιστα με "απευθείας ανάθεση" -  με την απόλυτη κυριαρχία και στη νέα εποχή της ΑΝΦΛΩ.

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΦΟΥ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ (ΠΛΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΕΞΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΛΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΗΛΙΑΔΗ. ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ? Ή ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ? ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΥΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ Ή ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΌΜΕΝΟΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μεγάλη ειρωνία είναι ότι ο νομάρχης με αυτή του τη κίνηση, κατεξευτελίζει τον ουσιαστικά διάδοχό του κ. Ηλιάδη, μέσω του δικού του φορέα (Δήμου Κ. Κλεινών). Με δεδομένο ότι από τις 7 Οκτώβρη και μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας των αιρετών αρχών, θεωρούνται παράνομες όλες οι αποφάσεις που δεν εξυπηραιτούν κατεπείγουσες ανάγκες, είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Κ. Κλεινών δεν θα μπορέσει να πάρει την σχετική απόφαση αποδοχής της δωρεάς και θα παραπεμφθεί το θέμα στον νέο Δήμο, δηλαδή στον κ. Βοσκόπουλο (για πολλοστή φορά θα έχουμε ξανά το φαινόμενο κυριολεκτικά :Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει). Βέβαια θα μου πείτε το ασυμβίβαστο στην λήψη της σχετικής απόφασης υφίσταται μόνο για τον Δήμο και δεν αφορά την Νομαρχία; Από ότι φαίνεται ο νομάρχης μας, είναι, η τέλος πάντων έτσι νομίζει, υπεράνω των νόμων. Όσο για το αν έχουν τσίπα ο Ηλιάδης και οι σημερινοί Αντινομάρχες και προσεχώς περιφερειακοί σύμβουλοι, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πίδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειχα μιά ελπ'ιδα να με διαψεύσουν αλλά.....πιστοποίησαν ότι είναι όλοι τους ανθρωπάκια!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.