Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου


Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του διευρυμένου Δήμου Αμυνταίου, την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.
Τον ειδικό αγιασμό των νέων τοπικών αρχών τέλεσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, ενώ παραβρέθηκαν ο νυν νομάρχης και αυριανός δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ο νυν δήμαρχος Κ. Κλεινών και πρόεδρος ΤΕΔΚ Φλώρινας και αυριανός αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Ηλιάδης, οι δήμαρχοι των Καποδιστριακών δήμων που συναποτελούν τον ενιαίο δήμο Αμυνταίου, περιφερειακοί σύμβουλοι και πολίτες που πραγματικά γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο.
Στο σύντομο χαιρετισμό του στους παραβρισκόμενους ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής είναι ένα ξεκίνημα! Ξεκίνημα για το νέο δήμο Αμυνταίου, που αποτελεί τη συνένωση έξι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τους γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ξεκίνημα και για τη νέα δημοτική αρχή, που καλείται να λύσει τα οργανωτικά ζητήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή του Καλλικράτη και ταυτοχρόνως να αξιοποιήσει τις αναπτυξιακές προοπτικές του λεκανοπεδίου Αμυνταίου.
Όλα αυτά στο μέσο μίας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Είναι σίγουρο πως η οικονομική συγκυρία θα δυσκολέψει το έργο μας, όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του δήμου Αμυνταίου. Όλοι μαζί ξεκινούμε τη μεγάλη προσπάθεια για τη νέα πορεία του τόπου. Καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευτούν μαζί μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια προσβλέπουμε σε κάθε βοήθεια: σε νέες ιδέες από τους συμπολίτες μας, στην εθελοντική προσφορά των συνδημοτών μας, στη μέγιστη απόδοση των υπαλλήλων του δήμου, σε εποικοδομητική κριτική από την αντιπολίτευση, στην όρεξη για δουλειά και προσφορά όλων των εκλεγμένων στελεχών. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο.
Σε αυτό το νέο ξεκίνημα για το λεκανοπέδιο του Αμυνταίου δεν περισσεύει κανείς. Σας καλώ όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία καλύτερη προοπτική για τον τόπο μας.
Εγώ από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φέρω σε πέρας το δύσκολο έργου που μας ανέθεσαν οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου».
Η τελετή ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με τις υπογραφές των νεοεκλεγμένων δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και μελών των συμβουλίων της δημοτικής και των τοπικών κοινοτήτων στο ειδικό πρακτικό ορκωμοσίας. Ακολούθησε μικρή δεξίωση με λιτό μπουφέ, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να δώσουν τις ευχές τους για μία δημιουργική δημοτική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.