Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Αυτό είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ «ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ»

 
Πριν από δύο εβδομάδες σας είχαμε παρουσιάσει τη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας, ερμηνεύοντας απλά και μόνο τον εκλογικό νόμο. Το πρωτοδικείο Φλώρινας προχώρησε τελικά στην ανάρτηση των ονομάτων, επιβεβαιώνοντας ακριβώς τα όσα είχαμε γράψει. Έτσι, τα 33 μέλη του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας είναι τα εξής (κατά συνδυασμό και εκλογική περιφέρεια):

1) Από το συνδυασμό του Γιάννη Βοσκόπουλου "Αναπτυξιακή Πορεία":
Εκλογική Περιφέρεια Φλώρινας
Μπέλτσος Αθανάσιος, Σαπουντζής Γρηγόριος, Ρίζου Ζαχαρούλα, Ρασάικος Τραϊανός, Αριστείδου Αριστείδης, Καραγκιοζίδης Θεοδόσιος, Αργυρόπουλος Γεώργιος, Κρομμύδας Σπυρίδων, Ζαέκης Αντώνιος, Ουλιάρης Θεόδωρος, Ανθόπουλος Πέτρος, Σίπκας Αντώνιος
Εκλογική Περιφέρεια Μελίτης
Λουκάς Δημήτριος, Μπαρδάκας Χρήστος, Ευαγγέλου Νικόλαος
Εκλογική Περιφέρεια Περάσματος
Σταυρίδης Ευάγγελος, Μαβίδης Παναγιώτης
Εκλογική Περιφέρεια Κ. Κλεινών
Αλεξιάδης Νικόλαος, Καρακόλης Μιχαήλ, Λαζαρίδου Αντιγόνη

2) Από το συνδυασμό του Αιμίλιου Ασπρίδη "Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας":
Εκλογική Περιφέρεια Φλώρινας
Τσιώκας Μιχαήλ, Στάιος Ευάγγελος
Εκλογική Περιφέρεια Μελίτης
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Αιμίλιος Ασπρίδης και οι Τσακμάκης Κωνσταντίνος και Καρυπίδης Νικόλαος
Εκλογική Περιφέρεια Περάσματος
Ακριτίδης Αλέξανδρος, Απιδόπουλος Γεώργιος
Εκλογική Περιφέρεια Κ. Κλεινών
Κωτσαλίδου Ευδοξία

3) Από το συνδυασμό της Όλγας Μούσιου Μυλωνά "Φλώρινα - Ισχυρός Δήμος":
Εκλογική Περιφέρεια Φλώρινας
Η επικεφαλής του συνδυασμού Όλγα Μούσιου - Μυλωνά και ο Γεώργιος Σαχινίδης
Εκλογική Περιφέρεια Μελίτης
Πετκάνης Τραϊανός
Εκλογική Περιφέρεια Περάσματος
Σταύρου Γεώργιος

4) Από το συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας" εκλέγεται ο επικεφαλής του συνδυασμού Βασίλης Καραντζίδης, που καταλαμβάνει την έδρα από την εκλογική περιφέρεια Φλώρινας.

*** Οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης καταλαμβάνουν την έδρα τους από τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ο συνδυασμός τους είχε το μεγαλύτερο ποσοστό.

Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας

Στη δημοτική κοινότητα Φλώρινας εκλέγονται:
1) Από το συνδυασμό του Γιάννη Βοσκόπουλου "Αναπτυξιακή Πορεία":
Ρόζας Κωνσταντίνος, Φερεντίνος Φαίδων, Τσουμήτα Μαρία, Τσιώτας Αρίσταρχος, Ηλιάδης Γεώργιος, Μικρόπουλος Κωνσταντίνος και Στεργίου – Τσαλαγιώργου Ειρήνη.

2) Από το συνδυασμό του Αιμίλιου Ασπρίδη "Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας":
Κωτσοπούλου Ελισάβετ, Ζευγώλη Σοφία και Μαύρου Ιλιάνα

3) Από το συνδυασμό της Όλγας Μούσιου Μυλωνά "Φλώρινα - Ισχυρός Δήμος":
Γρατσουνίδης Κωνσταντίνος

11 σχόλια:

  1. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥ Florine@.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αραγε ποιον θα βγαλουν πρόεδρο στην δημοτική κοινότητα Φλώρινας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.ΠΟΙΟΝ Η ΠΟΙΑ ΑΡΑΓΕ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τις έδρες και πώς κατανέμονται είχα αναρτήσει στο fcbook σχετικό γράφημα από 17 Νοεμβρίου εδώ: http://users1.sch.gr/spipap/images/katanomi_edrwn.jpg

    Μάλιστα είχα γράψει και τα ονόματα αυτών που εκλέγονται σύμφωνα με τη σειρά εκλογής που είχε δώσει η Νομαρχία εδώ: http://www.florina.gr/images/stories/ekloges/dimotikes-perifereiakes/2010/sygkentrotikaypopsifionFlwrinas.pdf

    Τώρα αν έχουμε ανατροπές ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες αυτό είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης αναγραφής ψήφων από μεριάς Νομαρχίας.

    Πάντως ο αριθμός των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια όπως τον υπολόγισα (ερμηνεύοντας απλώς τον νόμο όπως λέει και η Νέα Φλώρινα) είναι ορθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε πολύ σωστά κάνεις και μας αναφέρεις τα παραπάνω. Είσαι από τους λίγους που ερμήνευσαν σωστά τον εκλογικό νόμο και προχώρησαν στη δημοσίευση των σωστών ονομάτων και όχι στην αυθαίρετη και χωρίς καμία λογική παρουσίαση του (δήθεν) δημοτικού συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΓ: Να αναφέρουμε ωστόσο πως ο συνολικός αριθμός των εδρών που θα καταλάμβανε ο κάθε συνδυασμός (ανάλογα με τη σειρά εκλογής) ήταν γνωστός από την αρχή. Το ερώτημα ήταν πως θα κατανέμονταν αυτές οι έδρες ανά εκλογική περιφέρεια. Και σε αυτό το σημείο υπήρξαν πολλές αυθαίρετες ερμηνείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να προσθέσω δε στα παραπάνω ότι ο νόμος σαφώς όριζε ότι η κατανομή των εδρών γίνεται με βάση το αποτέλεσμα που πήραν οι σχηματισμοί από την πρώτη Κυριακή.

    Έτσι όποιος είχε διαβάσει τον νόμο ήξερε από την πρώτη Κυριακή πόσες ακριβώς έδρες θα έπαιρνε ο κάθε συνδυασμός και πού (σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα) και στις δυο περιπτώσεις είτε έβγαινε ο Βοσκόπουλος είτε ο Ασπρίδης.

    Αυτά ως συνέχεια των παραπάνω.
    Δυστυχώς πλην ορισμένων εφημερίδων ο τύπος της Φλώρινας χρησιμοποιώντας αδιασταύρωτες πληροφορίες και "φήμες" - χωρίς καν να μπει στον κόπο απλών μαθηματικών πράξεων ανακοίνωσε με πρωτοσέλιδους τίτλους ονόματα και συσχετισμούς δημοτικών συμβουλίων.

    Και επειδή επωνύμως είχα δημοσιεύσει τους υπολογισμούς μου στο fcbook... ευχαριστώ για το βήμα.

    Παπαχαρίσης Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κ. Παπαχαρίση, σας ευχαριστούμε και εμείς για τη συμμετοχή σας στο blog μας. Κάθε σχόλιο ή παρέμβασή σας θα είναι ευπρόσδεκτη. Και όσον αφορά αυτά που λέτε παραπάνω, θα συμφωνήσουμε και εμείς απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειμαι ο ιδιος που στις 25 Νοεμβριου οταν αναρτησατε την εκτιμηση σας για την συνθεση του νεου Δημοτικου Συμβουλιου Φλωρινας σας ειχα συγχαρει για την σωστη ερμηνεια του εκλογικου νομου. Επειδη η αναρτηση αυτη υπαρχει ακομη οποιος θελει μπορει να την αντιπαραβαλει με την ανακηρυξη του πρωτοδικειου για να διαπιστωσει οτι ειναι πανομοιωτυπη. Τα λεω αυτα γιατι πιστευω οτι πρεπει να επιβραβευεται η σωστη δουλεια. Επισης η ιδια αντιπαραβολη θα πρεπει να γινει και με την αντιστοιχη αναρτηση του μπλογκ Florine@ για να διαπιστωθει η προχειροτητα με την οποια αντιμετωπιστηκε το σοβαρο αυτο θεμα που ενδιαφερει πολυ κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TO FLORINE@ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΙΑΣΤΗΚΕ. ΦΑΝΗΚΕ Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ, ΚΡΙΜΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο τσαρτσιταλίδης τί θέση πήρε του εκλεγμένου κομπαρσου ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.