Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Απολογισμός από το Γιώργο Κίρκο


Ως ο τελευταίος Γενικός Γραμματέας, από τους συνολικά 14 διατελέσαντες, o Γιώργος Κίρκος προχώρησε στον απολογισμό της ετήσιας θητείας του λίγες μόνο μέρες πριν αποχωρήσει από τη θέση αυτή.
«Σε όλη την προηγούμενη χρονιά, η προσπάθειά μας επικεντρώθηκε πρώτα και κύρια στην όσο το δυνατό καλύτερη επικοινωνία και επαφή με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας, με τους εκπροσώπους της κοινωνίας που είναι οι αιρετοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης με τους εκπροσώπους του λαού στη Βουλή των Ελλήνων. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί την ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα έχει μοναδικές δυνατότητες ανάπτυξης τόσο στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, όσο και στον τριτογενή» είπε αρχικά.
Ο κ. Κίρκος πρόσθεσε πως «με αδρές γραμμές θα μπορούσα να αναφερθώ στη γεωργία, την κτηνοτροφία, την εξόρυξη μεταλλευμάτων, τη μεταποίηση γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων όπως είναι τα τυροκομικά είδη ή τη συσκευασία και διάθεση των ξακουστών οσπρίων της Πρέσπας, της Καστοριάς και του Βοΐου. Αναμφισβήτητα υπάρχουν μικρές και μεγάλες μεταποιητικές μονάδες στον κλάδο των τροφίμων και όχι μόνο, που έχουν την έδρα τους στην περιοχή, ενώ σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών, πρέπει να πω ότι στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στους τέσσερις νομούς, έχουν εγκατασταθεί υψηλής ποιότητας τουριστικές μονάδες που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες όλο το χρόνο. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το εμπόριο, ενώ σε συνδυασμό με την άρση της γεωγραφικής απομόνωσης που πλέον είναι γεγονός, το μέλλον αποτελεί πρόκληση κατάκτησης, από υγιείς και ανήσυχες δυνάμεις». Κατόπιν ο Γενικός Γραμματέας έκανε εκτενή αναφορά σε τομείς όπως το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Συνοχής, ο Αναπτυξιακός Νόμος, οι Κοινωνικές Δομές, το πρόγραμμα «Πίνδος», το ΕΠΑΔΥΜ, ο «Θησέας», οι Τεχνικές Υπηρεσίες, η Γεωργική Ανάπτυξη κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.