Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ετσι κερδίζεται το "στοίχημα" της ανάπτυξης

Και να θες να αγιάσεις τελικά δε σ’ αφήνουν. Το νομαρχιακό συμβούλιο Φλώρινας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (και μάλιστα στις 3 το μεσημέρι!), σε μια από τις τελευταίες του συνεδριάσεις ως όργανο. Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν 24 θέματα προς συζήτηση και ασφαλώς θα πιστεύετε πως κάποια από αυτά θα είναι και άκρως σημαντικά, καθώς παρατηρούνται γύρω μας σημαντικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς.
Σας γελάσανε όμως. Από τα 24 θέματα που θα συζητηθούν, τα είκοσι (20) είναι απευθείας αναθέσεις έργων. Τα γνωστά «15άρια» δηλαδή. Μερικά από αυτά τα «15άρια» αφορούν σε «κατασκευή δύο κιόσκι και διαμόρφωση χώρου στο Τ.Δ. Αρμενοχωρίου», «αμμοχαλικόστρωση αγροτικού δρόμου μεταξύ των Τ.Δ. Τριποτάμου - Ιτιάς», «Κατασκευή περίφραξης στο Δ.Σ. του Τ.Δ. Φανού», «αμμοχαλικόστρωση αγροτικών δρόμων στο Τ.Δ. Αμμοχωρίου», «περίφραξη και διαμόρφωση γηπέδου Τ.Δ. Αγ. Παρασκευής», «κλεκτρολογικές εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας και στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου», «συντήρηση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Τ.Δ. Κέλλης», «κατασκευή ενός κιόσκι και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου παλιού υδραγωγείου στο Τ.Δ. Κολχικής» και άλλα τέτοια ωραία.
Έργα δηλαδή ζωτικής σημασίας για την περιοχή που θα πρέπει να γίνουν άμεσα (εξ’ ου και οι απευθείας αναθέσεις) προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο.
Είπαμε, το νομαρχιακό συμβούλιο μπορεί να μη συζητά με την ίδια σοβαρότητα ανούσια θέματα όπως π.χ. η ενέργεια, αλλά στα πραγματικά σημαντικά (όπως οι απευθείας αναθέσεις) του δίνει και καταλαβαίνει.
Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πόσες ακόμα συνεδριάσεις θα υπάρξουν και πόσα έργα θα δοθούν με «15άρια».

6 σχόλια:

  1. Αφού ενώ έχει ΧΑΣΕΙ την πλειοψηφία στο νομαρχικό ο Βοσκόπουλος και εξακολουθεί να περνάει 15αρια με ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ-ΣΤΗΡΙΞΗ της αντιπολιτευσης είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Γιατί απουσιάζουν διαρκώς σύμβουλοι της αντιπολιτευσης και επιτρεπουν στον Βοσκόπουλο να κανει ότι θέλει με σχετική πλειοψηφία? Θα καταλογιστούν ευθύνες απο τα οργανα του ΠΑΣΟΚ επιτέλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει χάσει καμία πλειοψηφία στο νομαρχιακό.
    Οι μόνοι σύμβουλοι του που δεν ψηφίζουν είναι ο Κωνσταντινόπουλος, και καμια φορά τώρα τελευταία ο Ψαλλίδας. Από τους άλλους, αν και διαφωνούν αρκετοί ΟΛΟΙ υπερψηφίζουν, της κ. Παυλίδου συμπεριλαμβανόμενης της οποίας ο άνδρας μίλησε ανοιχτά για διεφθαρμένους λοποδύτες του "πρώην" κόμματος του..

    Αρκετά απο αυτά τα έργα πάντως έχουν ξαναγίνει/ξαναπεράσει απο νομαρχιακό.. μήπως η αντιπολίτευση πρέπει να το ψάξει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΚΠΛΗΣΕΣΤΕ. Ο ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ, ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ), ΟΠΩΣ Η ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΗ ΟΛΓΙΤΣΑ ΜΑΣ, Ο ΦΕΡΕΛΠΙΣ ΝΕΑΝΙΑΣ ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ,ΣΕ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΟΜΠΙ, ΟΠΩΣ Ο ΤΣΟΤΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΓΑΛΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΥΓΝΟΜΟΝΟΥΝ ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΠΟΥ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΑ "ΕΡΓΑ" ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΟΙ "ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ"!!!ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ,ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΤΟΣΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ,ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ!!!ΚΥΡΙΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ..ΚΑΤΑΡΧΗΝ 3 Η ΩΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΤΟΜΑ....ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΤΟΥΤΟ,ΣΑΣ ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ "ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ" ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Ανώνυμο 10:55

    Τι να ψαξει η αντιπολιτευση. Τα θέματα που λες είναι αυτά που δεν ψηφισε ο Ψαλίδας (τις μέρες που αν δεν απουσίαζαν καποιοι της αντιπολιτευσης δεν θα είχε περάσει κανένα 15αρι). Αλλα όταν λείπει καποιος του Βοσκόπουλου "τυχαίνει" να λειπει και κάποιος από την αντιπολίτευση ωστε να μην υπάρχει "προβλημα"

    11 έχει πια ο Βοσκοπουλος και 9 η Αντιπολιτευση μαζι με τον Κωσταντινόπουλο. Μπαλαντερ ο Ψαλίδας. Οπότε αν απουσιάζει ένας του Βοσκόπουλου δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία, και αν λείψουν 2 θεωρητικά θα είχαμε πανηγύρια (αλλά "τυχαίνει" να μην είναι παροντες και οι 8 του Στρατάκη...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1 Δεκεμβρίου 2010 11:53 μ.μ.
    "KΥΡΙΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ..ΚΑΤΑΡΧΗΝ 3 Η ΩΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΤΟΜΑ..."

    E OXI KAI NΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΥΠΝΑΚΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΕ! 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΙΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΜΠΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ!

    ΝΑ 'ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Ε? Η ΩΡΑ?

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ...ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ, ΜΗΠΩΣ ΔΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.