Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές του βουλευτή Γιώργου Λιάνη

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες και όπου γης Φλωρινιώτες,
Το φως των ημερών, ιλαρό φως, δεν είναι ως φαίνεται ικανό να σβήσει το σκοτάδι μέσα στο οποίο έχει τυλιχτεί ένα μεγάλο μέρος  της χώρας και των Ελλήνων.
Για πρώτη φορά τέτοιες Άγιες μέρες οι Έλληνες κρατούν κάτω από τη μασχάλη τους το τυλιχτάρι της αγωνίας. Ξέροντας πως αυτό αγγίζει και την πολύπαθη και υψηλόφρονη Φλώρινα απευθύνομαι σε όλους σας με αισθήματα βαθιάς αγάπης, αλληλεγγύης και της αρμόζουσας ταπεινότητας.
Φοβάμαι ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει όλοι σε τι κατάσταση είναι η χώρα και φοβάμαι ότι εμείς που έχουμε την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση, οι πολιτικοί κυρίως, το έχουμε συνειδητοποιήσει λιγότερο από όλους…
Έλαχε τις τελευταίες μέρες, την τελευταία περίοδο της πολύχρονης κοινοβουλευτικής μου θητείας, μιας θητείας την οποία την χρωστώ αποκλειστικά και μόνο στη Φλώρινα και στον απαράμιλλο λαό της, να συμβαίνουν τα χείριστα, τα οποία απαιτούν από όλους μας το ανάλογο ήθος για να αντιμετωπιστούν.
Για μένα για να θυμηθώ τον Ρωμανό τον Μελωδό η Φλώρινα «φως φορεί, φως πέμπει, φως έστι». Ο,τι και να έκανα πήγαζε από αυτή τη γνώση.
Θέλω λοιπόν χωρίς να έχω να προτείνω μια άμεση λύση για το πως θα αντιμετωπιστούν τα δεινά της χώρας, να λιγοστέψω τουλάχιστον όσο μπορώ τα βάρη της πατρίδας μου και είναι πολλά και δυσβάσταχτα. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η Φλώρινα να είναι ενωμένη. Να έχει σύμπνοια και να ηνιοχεύει στα σύνορα με τον τρόπο που οι Βυζαντινοί Ακρίτες ηνιόχευαν στα σύνορα του Ελληνισμού.
Προσπάθησα και νομίζω ως έναν βαθμό πέτυχα την ενότητα της Φλώρινας που δεν έχει να κάνει διόλου με τις όποιες περιστασιακές κριτικές, τα όποια γεγονότα και τα όποια πρόσωπα αναμείχθηκαν σ’ αυτά τα γεγονότα. «Όσοι Λευκοφόροι τη διάνοια» θα εννοήσουν αυτά που λέω  και θα τα εκλάβουν ως μια απλή αλήθεια. Κι  αυτό είναι το σημαντικότερο.
Με όλες μου τις δυνάμεις προσπαθώ και θα προσπαθήσω για το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος αυτής της τριετίας να κάνω γνωστά στην Ελλάδα τα δεινά που καθιστούν τα σύνορα μας σχεδόν ανοχύρωτα.
Αλλοίμονο αν η Ελλάδα δεν δείξει ευαισθησία για τα σύνορά της.
Τα προβλήματα έχουν γίνει γνωστά, οι λύσεις είναι δύσκολες. Χρέος μου να υπενθυμίζω τα προβλήματα, να προτείνω λύσεις και να αγωνίζομαι μαζί με τον λαό της Φλώρινας για την τελική έξοδο από τα φοβερά αδιέξοδα που μας περιβάλλουν. Αυτό πράττω και υπόσχομαι ότι θα το πράττω με όσες δυνάμεις μου απομένουν.
Συγχωρέστε μου το γεγονός ότι μίλησα λίγο διαφορετικά σ’ αυτό το γιορτινό μήνυμα αλλά θα ήταν υποκρισία να δίνω ευχές μέσα στο αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε.
Ο τρόπος που πολιτεύτηκα όσο κι αν ενοχλεί ορισμένους είναι αποδεκτός στην Ελλάδα και νομίζω ότι είναι ένας τρόπος αντάξιος της περιοχής που με εκλέγει. Δεν έχω να πω περισσότερα. Το μόνο που θέλω είναι στην υπέροχη αυτή γη, ανάμεσα σε αυτά τα χιονόδοξα βουνά κι εδώ που αρχίζει η Ελλάδα να κρατήσουμε αυτό που πάντα αναζητούσαμε σαν το χρυσόμαλλο δέρας οι Έλληνες. Την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Εύχομαι λοιπόν σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα, Υγεία και Προκοπή στα παιδιά μας.
Εύχομαι καλή χρονιά, και αυτή η χρονιά να σημάνει και το  τέλος αυτής της χωρίς προηγούμενο δοκιμασίας που περνάμε όλοι μας.
Θα προσπαθήσω αντλώντας από την Παράδοση μας και από την ιστορία της Φλώρινας να είμαι αντάξιος αυτών των δύσκολων ωρών και να πράξω στο ακέραιο το καθήκον μου.
Θα παραμένω όχι μόνο κατά την ιθαγένεια και κατά την φαντασία Έλλην αλλά και κατά την ιθαγένεια και κατά την φαντασία Φλωρινιώτης.

4 σχόλια:

  1. ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ21 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:00 μ.μ.

    Να έχει σύμπνοια και να ΗΝΙΟΧΕΥΕΙ στα σύνορα με τον τρόπο που οι ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ηνιόχευαν στα σύνορα του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.....Το μόνο που θέλω είναι στην υπέροχη αυτή γη, ανάμεσα σε αυτά τα χιονόδοξα ΒΟΥΝΑ κι εδώ που αρχίζει η ΕΛΛΑΔΑ να κρατήσουμε αυτό που πάντα αναζητούσαμε σαν το ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Την ανθρώπινη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

    .....ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ........."Λ.Ο.Κ. ΒΟΥΝΙΣΙΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΙΑΝΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΚΑΛΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ 2011 ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ 1.40.ΕΚΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΞΙΑ ΣΟΥ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντευχόμεθα ολοθέρμως, όπως η ενσάρκωση του Λόγου φωτίση την βιοτή όλων ημών, και το νέο έτος φέρει ευμερία και χαμόγελο.

    Πλην στο εξής οι ευχές των βουλευτών μας δεν είναι στα λόγια τους, αλλά στις πράξεις τους, και στην στάση τους.
    Τα αντιλαϊκά και αντεθνικά νομοσχέδια, περνούν το ένα μετά το άλλο.
    Δεν θέλουμε ευχές, αλλά φιλολαϊκή και πατριωτική στάση στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΡΕ ΛΙΑΝΗ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΗΣΕΙΣ!!! ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΒΡΟΝΤΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΤΑ ΒΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ!!!
    ΤΕΛΟΣ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ "ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΣ". ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ!!! ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΔΕΙΡΟΥΝ, ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΦΤΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!!!
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.
    ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΠΟΤΕ. ΠΟΤΕ?
    ΟΤΑΝ ΕΚΟΒΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΒΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ!
    ΟΤΑΝ ΥΠΟΣΧΟΣΟΥΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!!!
    ΟΤΑΝ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΖΑΝΤΑ ΣΟΥ!
    ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΣ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ, ΠΟΥ Ο ΕΡΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΤΟΛΗ!
    ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕΣ 11.000 ΨΗΦΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο "ΥΠΟΠΤΟΣ" ΤΣΩΤΣΚΟΣ!
    ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΣ!
    ΤΕΛΟΣ,ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΑΣΠΡΙΔΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΓΗΚΕ Ο "ΔΙΑΔΟΧΟΣ"!
    ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΧΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΙΣΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΛΙΑΝΗ!!! ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΙΛΟΣ!!!
    ΠΕΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ?
    ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΙΝΕΙ!
    ΤΟ ΤΕΙ ΚΛΕΙΝΕΙ!
    ΕΓΝΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!
    ΟΣΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!
    ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 1,50 ΕΥΡΩ!
    ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΙΑΝΗ!!!!!!!!!!!!ΟΥΤΕ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣΚΟΤΑΔΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ, ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΑ ή Ο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΙΑΝΗ, ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΧΕΣ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΕΝΝΕΤΕΙΡΑ ΣΟΥ, ΦΛΩΡΙΝΑ!!!
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Ο ΤΑΚΟΣ Ο ΜΑΚΡΗΣ ΕΦΥΓΕ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ. ΕΣΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΜΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Η "ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.