Τις πρώτες δύο διεθνείς διακρίσεις χάρισε στη Σχολή Καλών Τεχνών το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας. Συγκεκριμένα οι φοιτητές Αικατερίνη Κωστακάκη, Αικατερίνη Λαμπροπούλου, Ειρήνη Μώρου και Γεώργιος Τρικκαλιώτης διακρίθηκαν στο Διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό της Διεθνούς Εκθέσεως Σκηνογραφίας PQ 12 Prague Quadrennial of Performance Design and Space. H διάκριση αυτή εξασφαλίζει στους φοιτητές τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια (workshops) της διοργάνωσης με τίτλο Six Acts και ερευνητικό πεδίο τη Σκηνογραφία σε μη θεατρικούς χώρους (site specific Scenography/Performance) μέσα σε ομάδα διεθνών φοιτητών και υπό την επίβλεψη σημαντικών καλλιτεχνών της Σκηνογραφίας και του Θεάτρου, στην Πράγα τον ερχόμενο Ιούνιο. Η Διεθνής Έκθεση Σκηνογραφίας της Πράγας αποτελεί το σημαντικότερο διεθνώς γεγονός στους τομείς της Σκηνογραφίας, της Θεατρικής Αρχιτεκτονικής και της Ενδυματολογίας. Λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια στην Πράγα και συγκεντρώνει τις πιο ενδιαφέρουσες και καινοτόμες πραγματικότητες στα πεδία που προαναφέρθηκαν. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και σημαντική διάκριση η συμμετοχή των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας στη διοργάνωση αυτή.
Η δεύτερη διάκριση αφορά ομάδα φοιτητών αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Γκράτσα, Αλίκη Μιχαηλίδου, Γεώργιο Τρικκαλιώτη και Εμορφίλη Τσιμπλίδου. Με το ομαδικό έργο «Μήδεια του Ευριπίδη στο Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στη Φλώρινα» κατάφεραν να φτάσουν στους τελικούς του Διεθνούς Φοιτητικού Διαγωνισμού Σκηνογραφίας του ΙΝ 3 International Scenographers Festival στη Βασιλεία, ανάμεσα από 64 διεθνείς συμμετοχές.
Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο στο έργο αυτό αποτελεί η προσπάθεια των φοιτητών να προσεγγίσουν το παγκόσμιο μέσα από το τοπικό και το γενικό μέσα από το ειδικό. Με αφετηρία της έμπνευσής τους την ίδια την πόλη της Φλώρινας, τα κτίρια, την αρχιτεκτονική και το ιδιαίτερο περιβάλλον της καθώς και το τόσο σημαντικό κείμενο του Ευριπίδη, επιχειρούν να «εισβάλλουν» με τη βοήθεια του σύγχρονου καλλιτεχνικού λεξιλογίου, ανατρεπτικά και «δημιουργικά» στο παγκόσμιο, φωτίζοντάς το με την αυθεντικότητά τους και τη μοναδικότητά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις τα έργα των φοιτητών κρίθηκαν από διεθνείς επιτροπές.
Την επίβλεψη των έργων καθώς και την οργάνωση των διεθνών συμμετοχών είχε ο διδάσκων του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας Τάσος Πρωτοψάλτου.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στα παιδια και στους δασκάλους τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή