Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

"Καλλικράτης" στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Με κατάργηση σχολών και των παραρτημάτων και συγχώνευση τμημάτων απειλείται το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αφού στο πλαίσιο της Δημόσιας διαβούλευσης για την Εθνική στρατηγική για την Ανώτατη Εκπαίδευση, βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ της διοίκησης και των καθηγητών του ιδρύματος για το ποιες σχολές και τμήματα μπορούν να περικοπούν ή να συγχωνευτούν.
Κι ενώ την ώρα που η συζήτηση στο ΤΕΙ αγριεύει και άρχισαν να κατατίθενται προτάσεις κλείσιμο σχολών και συρρίκνωση τμημάτων και να εκδηλώνονται ήδη σοβαρές κόντρες μεταξύ του εκπαιδευτικού προσωπικού, οι σπουδαστές του ιδρύματος και η τοπική κοινωνία φαίνεται ότι έχουν μεσάνυχτα ακόμα για τα σενάρια που εξυφαίνονται ερήμην τους.
Από όλη τη συζήτηση μάλιστα προκύπτει ότι η πρόταση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γιάννη Μανωλόπουλου περί συγχώνευσης σχολών του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μόνο προσωπική άποψη δεν απηχούσε, αλλά ρίχτηκε στη δημοσιότητα ως προπομπός του σχεδιασμού που υπάρχει για την ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση στη Δυτική Μακεδονία, αφού ακούγεται ότι οι πολιτικοί και εκπαιδευτικοί παράγοντες της περιοχής μας προτιμούν να θυσιάσουν σχολές και τμήματα του ΤΕΙ, με χιλιάδες σπουδαστές, διότι προτάσσουν τη διατήρηση του Πανεπιστημίου θεωρώντας ότι προσδίδει αίγλη και κύρος στην περιφέρειά μας.
Κυρίαρχη αντίληψη αυτή τη στιγμή στο ΤΕΙ είναι να κλείσουν τα παραρτήματα του ΤΕΙ σε Φλώρινα, Γρεβενά και Καστοριά και να συγχωνευτούν τμήματα του ιδρύματος ώστε να εξασφαλιστεί χώρος για να πάει το Πανεπιστήμιο στο κτίριο του ΤΕΙ στην Κοζάνη και να λυθεί το πρόβλημα στέγασης, αφού λόγω μνημονίου δεν προβλέπεται η ανέγερση κτιρίου για το Πανεπιστήμιο.
Για το παράρτημα του ΤΕΙ Φλώρινας προβλέπεται αρχικά η συγχώνευση των τμημάτων της σχολής Γεωπονίας (Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων) και σταδιακή κατάργηση της σχολής Γεωπονίας.

1 σχόλιο:

  1. κλειστε το τει να παμε αλλου ρε!!!!!!!!!!!!δεν μας σηκωνει πλεον το κλημα τησ φλωρινας...ειμαστε πισς απο τον κοσμο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.