Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Παρουσίαση βιβλίου για την αμπελουργία στο Αμύνταιο


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΑΣ Αμυνταίου  η παρουσίαση του βιβλίου του γεωπόνου Στέφανου Ιωαννίδη με τίτλο «Η Αμπελουργία στο Αμύνταιο».
Ο συγγραφέας του βιβλίου Στέφανος Ιωαννίδης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση για τη θερμή ανταπόκρισή τους,  μίλησε για το περιεχόμενο του έργου του και  μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τους δύο βασικούς στόχους του, λέγοντας: «Το βιβλίο αυτό αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους αμπελουργούς στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων τους, καθώς και τους οινοπαραγωγούς στην κατεύθυνση της παραγωγής και στον καθορισμό των προδιαγραφών στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την προώθηση των κρασιών της περιοχής, διότι παραθέτει πολλά στοιχεία για την καταλληλότητα και τα πλεονεκτήματα του τόπου αυτού στην καλλιέργεια του αμπελιού».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης για το βιβλίο μίλησαν ο Επίκουρος καθηγητής του εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ Στέφανος Κουνδουράς, ο Νομάρχης Φλώρινας και πρόεδρος της ΑΝΦΛΩ Ιωάννης Βοσκόπουλος, ο  Δήμαρχος Αμυνταίου Κων/νος Θεοδωρίδης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αμυνταίου Γιώργος Γιανιτσόπουλος, ο Οινολόγος του «ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ» και οινοπαραγωγός Άγγελος Ιατρίδης,  ενώ το συντονισμό της παρουσίασης έκανε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΝΦΛΩ, Δρ. Ζέτα Ρίζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.