Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Φλώρινα (video)

350 μαθητές από 11 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν με 30 έργα τους, σε θέματα ρομποτικής, προγραμματισμού, επεξεργασίας ήχου και βίντεο, σχολικών Μ.Μ.Ε. και ψηφιακών παρουσιάσεων, στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε χθες στους χώρους του Πανεπιστημίου, στη Φλώρινα.

Το φεστιβάλ αποτελεί μια εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους και διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας, της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αρωγούς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας.

Το Φεστιβάλ τελούσε και φέτος υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής, της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση και θα διεξήχθη παράλληλα σε 17 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Στο video μιλούν ο Θαρρενός Μπράντιτσης, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Νηπιαγωγών και ο Σωτήρης Γεωργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας.



2 σχόλια:

  1. Μια υπέροχη προσπάθεια, που όμως έπρεπε να είχε αγκαλιαστεί με περισσότερη θέρμη από την κοινωνία της πόλης μας.
    Ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι ζωντανός, έχει όραμα, θέση και πρόταση για το τι εκπαίδευση αξίζουν τα παιδιά μας να τους παρέχουμε, και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.
    Η Πληροφορική, η Ρομποτική και οι Ψηφιακές Τεχνολογίες δεν είναι μόνο βίντεο-γκέιμ, σμάρτφον, φέισμπουκ και γουόρντ. Δεν είναι μόνο αποχαύνωση. Στα κατάλληλα χέρια γίνονται εργαλεία δημιουργίας, γνώσης, άσκησης, και πρωτόγνωρης ανάπτυξης δεξιοτήτων.
    Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στον Σύλλογο Πληροφορικής που χρόνια τώρα προωθεί (κάθε φέτος και καλύτερα) αυτή την ιδέα. Ελπίζω κάποιοι να ξυπνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για δημιουργική τους έκφραφη και σ΄αυτούς τους επιστημονικούς τομείς.
    Ένα μεγάλο "κρίμα" όμως για τις συνθήκες παρουσίασή της. Οι υπέροχες ιδέες και ο μόχθος των μαθητών χάθηκαν μέσα σ' ένα απίστευτο γιουσουρούμ. Κάνεις δεν άκουγε κανένα. Ένα πανδαιμόνιο μέσα στο οποίο οι μαθητές πάσχιζαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Ας το φροντίσουν οι διοργανωτές την επόμενη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.