Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Παράδοση ψηφίσματος απεργιακής κινητοποίησης 4ης Φεβρουαρίου στην Π.Ε. Φλώρινας

Το ψήφισμα από τη συντονιστική επιτροπή των φορέων που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου στη Φλώρινα παρέλαβαν εκ μέρους της Π.Ε. Φλώρινας η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισάβετ Παναγιωτίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Αντωνιάδης και Κώστας Γέρου.
Το ψήφισμα μεταβιβάστηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος:

Σήμερα 4 Φλεβάρη 2016 το σύνολο των εργαζομένων του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, των αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων και αγροτών που συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, που η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα επιδιώξει την ψήφιση του, διατρανώνοντας την βούληση τους να αντιταχθούν με κάθε νόμιμο μέσο στην καθιέρωση και ψήφισή του διαπιστώνουν ότι:
1. Σχετικά με το προσχέδιο νόμου για την ασφαλιστική “μεταρρύθμιση” επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Οι φορείς δήλωσαν ότι απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από τα μέσα ενημέρωσης και συμφωνούν ομόφωνα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
2. Διαπιστώνουν από κοινού τα προβλήματα που δημιουργούνται και δηλώνουν ότι η εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά παντελώς αρνητική εξέλιξη για το σύνολο των εργαζομένων, μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.
3. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία εισπραξιμότητας των υπό ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων στο σύνολό τους και οδηγούν μαθηματικά στην κατάρρευση αυτών, ενώ καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας με την ακραία αύξηση των εμφανιζομένων ως ασφαλιστικών εισφορών σε σχέση με τις φορολογικές υποχρεώσεις του κάθε υπόχρεου.
Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουν ότι αποφάσιζουν να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα ενώ παράλληλά δηλώνουν ότι συμμετέχουν και ενισχύουν τις κινητοποιήσεις και των άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων αλλά και των αγροτών κατά του σχεδίου ασφαλιστικού της κυβέρνησης.
Τέλος οι συμμετέχοντες στην κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα 4 Φλεβάρη 2016 στην πλατεία Γ. Μόδη στη Φλώρινα, εκπρόσωποι των φορέων εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο:
Ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει το σύνολο του δημοσιοποιηθέντος προσχεδίου νόμου, ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών.
Να μην επιχειρήσει την κατάθεση και ψήφιση νέου φορολογικού νομοσχεδίου χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και διάλογο με τους πολίτες και τις παραγωγικές τάξεις που τους αφορά και να μην επαναλάβει την τακτική που ακολουθεί σήμερα για το ασφαλιστικό.

Οι εκπρόσωποι φορέων

5 σχόλια:

 1. Κοιτάξτε ποια είναι τα αποτελέσματα της αρνητικής ψήφου................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να είστε ήσυχοι. Το παραλάβαμε και το αποστείλαμε με Φαξ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. με φακς; α!κατάλαβα....τζάμπα πηγε η συγκεντρωση με φαξ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αρκεί τα φαξ να μην ήταν της ίδιας μάρκας με τα Φαξ της Ν.Δ που μετέφεραν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της...
   Schapiro

   Διαγραφή
 4. Τόσοι πολλοί για ένα χαρτί; Να το παραλάβουν... να το αποστείλουν... Ύστερα σου λέει ο Ντάεσμπλουμ η δημόσια διοίκηση είναι αργή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.