Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω (ασφάλισε με κράτος μου να ξαναγιάσω)

Ο θεμελιωτής της ελληνικής λαογραφίας Νικόλαος Πολίτης ερμηνεύει την παροιμία του τίτλου ως εξής: «Η φράση αυτή ελέχθη υπό χριστιανών, οι οποίοι αντί ν’ αμυνθώσιν, υπέρ της ζωής των, δειλιάζοντες προ των αλλοπίστων, υπέμενον άνευ αντιστάσεως τον θάνατον, προσδοκώντες τον στέφανον του μαρτυρίου…..». Παραφράζοντας την γνωστή παροιμία στα πλαίσια της τωρινής ζοφερής Ελληνικής πραγματικότητας, καταλήγει κάποιος εύκολα στην δεύτερη, σύγχρονη μορφή της.
Είναι γεγονός που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση, ότι η κοινωνική ασφάλιση των Πολιτών σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι μαζί με την δημιουργία συνθηκών για εξασφάλιση παραγωγικής και όχι παρασιτικής εργασίας, τα δύο βασικότερα κριτήρια για να χαρακτηρισθεί ένα κράτος σύγχρονο και σεβόμενο την ύπαρξή του. Ύπαρξη η οποία συνίσταται από την εξασφάλιση της αξιοπρέπειας του έμψυχου δυναμικού του και από την χωρίς αμετροέπεια χρήση του φυσικού του περιβάλλοντος. Η μέχρι σήμερα Ελληνική Πολιτεία απέτυχε στα βασικά αυτά σημεία παταγωδώς. Με 50% ανεργία στους νέους και 0,8 δείκτη ανανέωσης των νέων γενιών, η καταστροφή φαίνεται προδιαγεγραμμένη.
Στη Χώρα μας, την αρχαιότερη της «Γηραιάς Ηπείρου» όλα τα παραπάνω βρίσκονται δυστυχώς σε κατάσταση απείρου χάους. Και όπως για όλα, έτσι και για το Ασφαλιστικό το τρέχον θέμα της Οργουελικής μας πραγματικότητας, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Η φυγομαχία του «μαζί τα φάγαμε», η ανευθυνότητα του «Τσοβόλα δώστα όλα», η «εντατικοποίηση» του χαβαλέ με παράλληλη αύξηση των (δανεικών) απολαβών , βέλη βγαλμένα (και ανακόλουθα) από την αριστερή φαρέτρα των ταγών μας της μετα-Απριλιανής «λαμπρής» περιόδου αφ’ ενός και αφ’ ετέρου η γραφειοκρατία, ο κατακερματισμός αρμοδιοτήτων, τα συμφέροντα, η αδιαφάνεια, η ατιμωρησία των πολλών στα επουσιώδη για μην πονάει ο κάλος των ολίγων στα ουσιώδη, βέλη βγαλμένα και εξ’ ίσου ανακόλουθα από την «δεξιά», ψοφοδεξιά κατά τη δική μας αντίληψη, φαρέτρα των υπόλοιπων ταγών μας της ίδιας περιόδου. Η αδιαφορία για την υπογεννητικότητα, η χωρίς λογική και προγραμματισμό εισροή εκατομμυρίων ξένων που δεν ενίσχυσαν αλλά επιβάρυναν τα διαθέσιμα των Ταμείων, η διαφθορά στην διαχείριση των αποθεματικών τους με δομημένες κομματικά διοικήσεις που ήξεραν από δομημένα ομόλογα και χρηματιστηριακές «τοποθετήσεις». Αυτή η έρπουσα επί δεκαετίες ασυδοσία και κακοδιοίκηση μαζί με το τελικό χτύπημα του «κουρέματος» των μακρυμάλλικων όπως φάνηκε ομολόγων, γονάτισαν ισοπεδωτικά το προ ογδόντα ετών δημιούργημα του Ι. Μεταξά, του Ι.Κ.Α., που μέχρι και σήμερα αποδεκατισμένο διατηρεί μόνο τον τίτλο του.
Τα παραπάνω τα δέχθηκε κατά την ρήση της παροιμίας ο Λαός μας από την καλή του προαίρεση και μόνον. Δεν φταίει όμως αυτός. Η ευπιστία δεν είναι αδίκημα. Την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσαντες που αυτοί ζήτησαν να εκλεγούν για να διοικήσουν χρηστά, αποτελεσματικά, με ανιδιοτέλεια και δίκαιο. Ήταν έτσι; Καθόλου ρητορική η ερώτηση. Ήταν έτσι, με κάποιες βέβαια εξαιρέσεις, η πρυτάνευσε το βαρίδι της επανεκλογής και όχι μόνο, όπως για ορισμένους αποδείχθηκε;
Το Ασφαλιστικό για άλλη μία φορά στο κρεβάτι του Προκρούστη. Όχι βέβαια για να ψηλώσει αλλά για να ακρωτηριασθεί ξανά και ξανά και να κοντύνει ακόμη περισσότερο όπως γίνεται διαρκώς τα πέντε τελευταία χρόνια. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή γνωρίζει ότι αν δεν αναστραφεί το Δημογραφικό με την αύξηση του ρυθμού των γεννήσεων (όχι ξένων αλλά Ελληνοπαίδων που κατ’ ευχήν θα τεκνοποιήσουν με σύμφωνο ετερόφυλου γάμου και όχι «παρδαλής συμβίωσης» ) και αν δεν πάρει μπρος η κολλημένη μηχανή της ανάπτυξης, το ασφαλιστικό θα ξεψυχήσει. Και μαζί του η Δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες, οι συντάξεις που στη σημερινή Ελληνική κοινωνία στηρίζουν έστω οριακά ολόκληρες οικογένειες ανέργων, η φροντίδα για τους απόμαχους της ζωής, των κάποτε «περήφανων γηρατειών» και τωρινών κοινωνικών απόκληρων ανάμεσά στους οποίους πολλοί υπολόγιζαν στις συντάξιμες αποδοχές τους για να κλείσουν εκκρεμότητες βίου και αντ’ αυτού χάνεται με ταχύς ρυθμούς το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Και τέλος θα χαθεί κάθε ίχνος αξιοπιστίας, αν κάποιο παρέμεινε, του απρόσωπου κράτους προς τον κάθε έναν Πολίτη με προσωπικότητα. Με συνέπειες παντελώς απρόβλεπτες για την όποια συνοχή και συνέχεια.

Τοπική Οργάνωση Φλώρινας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

25 σχόλια:

  1. ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Το σοβαρότερο πρόβλημα της Ελλάδας, το μόνο πρόβλημα που μπορεί κυριολεκτικά να μας εξαφανίσει, που όμως κανένας (πλην της Χρυσής Αυγής) δεν το θίγει. Και είναι προς τιμή τους. Επιτέλους διαβάζουμε σοβαρό πολιτικό λόγο από κάποιο κόμμα. Υπάρχει ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μας λέτε βρε απολιθωμένοι; Με συνταγές του Μεταξά θα πορευτούμε στο 2016, όταν η Γερμανία θα δεχτεί δυο εκατομμύρια μετανάστες για να κρατήσει υγιές το ασφαλιστικό της σύστημα; Συμφωνούμε οτι χρειάζεται ανάπτυξη για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά δεν λέτε πως θα επέλθει η ανάπτυξη.Τα βάζετε με τους μετανάστες με το γνωστό ρατσιστικό λόγο που σας διακατέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο/οι αρθρογράφοι αναφέρονται δύο φορές σε παροιμίες. Ε και εσύ είσαι για δύο παροιμίες που πάνε γάντι. α)Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα β) Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κώ---. Από τον Μεταξά που πιάνεσαι, λένε μια αλήθεια που για σας τους πάσης φύσεως αριστερούληδες είναι λέξη βρισιά. Για το "απολιθωμένοι", πενήντα χρόνια πριν τον Μεταξά πρωτοεφαρμόστηκε στην πράξη αριστερή διακυβέρνηση. Παρά είκοσι μήνες έναν αιώνα. Τι υπάρχει σήμερα; Ο Κιμ Γιονκγ Ουν και ο Τσίπρας! Στο Σμισθόνιαν στο Σμισθόνιαν γρήγορα! Το μεγαλύτερο Μουσείο δεινοσαύρων στον κόσμο. Είναι και στην Ουάσινγκτον και θα κάνουν χριτς χριτς τα κόκκαλά σας. Ε ρε πλάκες!

      Διαγραφή
    2. Αφού σου αρέσει τόσο η Γερμανία, γιατί δεν πας να ζήσεις εκεί;
      Εδώ θέλουμε να μείνουμε Έλληνες, όχι διεθνής κιμάς.

      Διαγραφή
    3. Εσύ μιλάς για "ανάπτυξη", αλλά η ΧΑ μιλάει για κάτι πολύ μεγαλύτερο από ότι φαντάζεσαι. Μιλάει για Εθνική και Δημογραφική Ανάταξη. (αν η λέξη πατρίδα έχει νόημα για σένα)
      Αλλά για όποιον έχει μάτια και βλέπει η ΧΑ σαφώς και έχει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις οικονομικής ανάπτυξης που έχουν να κάνουν με την ανάσταση του Πρωτογενούς τομέα, την ενεργοποίηση των εγχώριων εθνικών δυνάμεων, το τσάκισμα της διαφθοράς και με την εθνικά ανεξάρτητη οικονομική και νομισματική πολιτική.
      Και φυσικά οι προτάσεις αυτές απέχουν όσο "η Ανατολή από την Δύση" από την λογική της μνημονιακής σκλαβιάς και της τραπεζικής αποικιακής δικτατορίας που έφεραν ύφεση 50% και βάλε στο ΑΕΠ από το 2009 και εδώ.
      Αν εσύ επιμένεις στην τριτοκοσμική πολυπολιτισμική αποικία χρέους, τότε δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να σε βοηθήσει. Λυπάμαι.

      Διαγραφή
    4. Για τον 11:03 δεν είναι θέμα που σε αρέσει, αλλά να συγκρίνεις πολιτικές πετυχημένων (Γερμανών) και αποτυχημένων ή μάλλον χρεοκοπημένων άλλων και να δεις προς τα που θα βαδίσεις. Τα άλλα παραμύθια περί εθνοκεντρικής πολιτικής αποκομμένη από τη διεθνή πραγματικότητα και τις αγορές μάλλον προς την Κορέα ή την Αλβανία του Χόντζα θα μας πάει. Μόνο που θα διαφέρουν τα χρώματα. Εκεί κόκκινο και εδώ μαύρο και αν έχουμε ψωμί να φάμε θα είναι μεγάλη επιτυχία!

      Διαγραφή
    5. @11.24
      Άλλα διαβάζεις, άλλα καταλαβαίνεις. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.

      Διαγραφή
  3. Να ξυπνήση επιτέλους αυτός ο προδομένος λαός και να καταλάβη ποιοί λένε αλήθεις και ποιοί ψέμματα. Δικαιοσύνη , αξιοκρατία και προπαντός δημιουργική εργασία για να προχωρήσουμε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΟΜΙΚΕ πόσο ήταν το εφάπαξ σου;; κανα 15000 μήπως ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέμεινες από δουλειά Βαγγέλη;

      Διαγραφή
    2. Είσαι ακριβώς μέσα στο πνεύμα του άρθρου. Συγχαρητήρια.

      Διαγραφή
    3. 712 Μην ζορίζεσαι ...ο Βαγγέλας Μειμαράκης άγγιξε το 52%

      712 σφάξτ αυγά σου και φάτε στην μάπα την ομελέτα σου ( να μεγαλώσεις) .

      712 πάρε και την Ελενη σου να πιείτε παρέα και κανένα ούζο...

      Διαγραφή
  5. ΝΟΚΙΜΕ συμφωνείς να πουληθεί η ΔΕΗ σε ΙΔΙΩΤΕΣ ; ΝΑΙ ; η ΟΧΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χαπάκια τέλειωσαν στη Φλώρινα; Δες μήπως τα βρει η Ελένη.

      Διαγραφή
  6. παράγκα και μαρμάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μας έφταναν οι λαϊκιστές Τσίπρας και Ευάγγελος Μειμαράκης και η μεταξύ τους κόντρα για το ποιος θα «γαργαλίσει» καλύτερα τα αυτιά των ψηφοφόρων , έχουμε τώρα κι εσάς που είστε εκτός τόπου και χρόνου. Οι δυο πρώτοι κάνουν καλά αυτό που ξέρουν τόσα χρόνια: «καμία μείωση στις συντάξεις». Όταν όμως πάρουν την εξουσία τότε μιλάνε για τα «ισοδύναμά» τους: αβάσταχτοι φόροι, αυξήσεις στα αγαθά. Έτσι είναι κι έτσι ξέρουν να φέρονται οι λαϊκιστές. Σου λένε αυτά που θέλεις να ακούσεις, για το που θα βρουν τα χρήματα σου το κρατάνε για έκπληξη αργότερα. Φυσικά πέρασαν οι λογικοί που είπαν τα σύκα σύκα , όπως ο κ. Γιαννίτσης, αλλά τις αλήθειες που έλεγαν τότε δεν τις παίρναμε στα σοβαρά γιατί δεν μας άρεσαν. Τώρα που ήρθε ο λογαριασμός όλοι ψάχνουμε για φταίχτες. Ανάμεσα σε όλους και εσείς. Ο λόγος σας είναι παρόμοιος με το λόγο του ΚΚΕ . Ψάχνετε λύσεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και γι΄αυτό το λόγο είστε εκτός πραγματικότητας. Η λύση είναι η 10η Ιανουαρίου για να βρει η Ν.Δ. την πραγματική πολιτική της ταυτότητα. Να γίνει το κόμμα της ελεύθερης οικονομίας, της χαμηλής φορολογίας, της επιχειρηματικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ατομικής ιδιοκτησίας, της υπευθυνότητας, των ίσων ευκαιριών και της αλληλεγγύης, μέσα από μια νέα, άξια, εξωστρεφή και δυναμική ηγεσία, που θα τολμήσει την οριστική ρήξη με τον κρατισμό και την αναξιοκρατία. Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να προεδρεύσει στη Ν.Δ ο Κυριάκος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας είναι αδιάφορο ποιος θα προεδρεύει στους δωσίλογους και τους προδότες.

      Διαγραφή
    2. Ζήτω η SIEMENS
      Ζήτω η MIESENS
      Ζήτω ο Κούλης
      Ζήτω ο Μπούλης
      Ζήτω η Νέα Φαυλοκρατία

      Διαγραφή
  8. 832 Μην ζορίζεσαι ...ο Βαγγέλας Μειμαράκης άγγιξε το 52% σε Νέα Δημοσκόπηση.
    Ϊσως τσακώσεις κανένα Υπουργείο να πουλήσεις καμιά ΔΕΗ στην νέα πορεία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κώτσο πόσο σου κόπηκε η σύνταξη και ο...βήχας ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βάγγο κόπηκε το μεροκάματο εντελώς; Δεν το πιστεύω. Τόσα χρόνια συνεργασία πάνε στράφι; Είναι μάλλον η κρίση και κόβουν ότι μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομικέ η ΔΕή πουλιέται σε ιδιώτες..Κώτσο από τώρα άρχισες να κάνεις την ΠΑΠΙΑ ;;;; Το πανό στο μπαλκόνι το πήρε μήπως ο ...άερας;;; Για ψάξου λιγάκι γιατί δεν πάς =- δεν πάτε καθόλου καλά στην μπαράνγκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βάγγο βγήκες στο φως από την κρυψώνα σου; Το "ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ" που το άφησες να ΠΕΤΆΞΕΙ; Θέλει σπονδές ένα πνεύμα για να ΔΙΟΙΚΕΙ! Ένα λάπτοπ σε μιά τρύπα σκοτεινή δεν φτάνει. Τώρα ξύπνησες και ψάχνεις το τραίνο; Τα αφεντικά δεν βοηθάνε καθόλου; Μάλλον σε πήρανε χαμπάρι. Για τη ΔΕΗ, όλοι κρέμονται από εσένα να βρεις λύση με τον κολλητό σου στην Αχλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντωνάκι αρκετά μας τα ζαλίσατε με την πάπια σου τον Κώτσο ...Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΛΑΒΕ Τ Ε Λ Ο Σ

      Διαγραφή
    2. Το ποιός έχει το ζόρι και τα ζαλίζει φαίνετα. Τώρα στην τρύπα.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.