Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Βεύης (video)

Με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Μακεδονομάχου Αντιγόνου (Γκόνου) Χολέρη ξεκίνησαν το πρωί οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 101ης επετείου της απελευθέρωσης της Βεύης.
Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Κοινότητας, ομιλία και προσκλητήριο των κατοίκων που έπεσαν για την πίστη και την πατρίδα.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι με παρέλαση των μαθητών, των μακεδονομάχων και τμήματος του Στρατού.

3 σχόλια:

  1. Πόσο συγκινητικό που είδα παρέλαση στη Βεύη. Μπράβο για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, μπράβο στα νιάτα που παρέλασαν! Ελπιδοφόρο!

    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στους οργανωτές της εκδήλωσης. Σχετική ιστορία διάβασα στα Ιστορικά της Βεύης(Τριανταφυλλίδη), που προμη- θεύτηκα απο τον αγαπητό και σεβαστό φίλο Κυριάκο Χολέρη, εγγονό του Μακεδονομάχου Αντιγόνου Χολέρη.
    Μεγάλη τιμή για το Μακεδομάχο και τους απογόνους του.
    Γιάνης Πύργος
    Whitby Ontario, Canada
    Γραμματέας Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους. Αυτή τη φορά θα ήθελα να διορθώσω τη συγγένεια του Μακεδονομάχου Αντιγόνου Χολέρη με του Κυριάκου Χολέρη, ο οποίος είναι ανεψιός και όχι εγγονός όπως γράφτηκε εκ παραδρομής στο προηγούμενο σχόλιό μου.
    Γιάνης Πύργος
    Whitby, Ontario Canada

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.