Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κενά και χαμηλός προϋπολογισμός «απειλούν» το νοσοκομείο Φλώρινας (video)

Στα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στο νοσοκομείο Φλώρινας, από τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και τον χαμηλό προϋπολογισμό για φάρμακα και διατροφή, αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Κοσμάς Μαραντίδης και ο γραμματέας της Νοσοκομειακής Επιτροπής Γιάννης Κοσκοσάς.


42 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι τα αντανακλαστικά των γιατρών του νοσοκομείου μας λειτούργησαν άμεσα.
    Τόσο η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου, όσο και κοινή δήλωση των ιατρών για τη Μ.Τ.Ν δείχνουν την πραγματικότητα.
    Πριν λίγες μέρες σε σχετικό δημοσίευμα για την προκήρυξη θέσης επίκουρου ιατρού στο νεφρολογικό τμήμα, παρουσιαζόταν το εν λόγω θέμα ως φοβερή επιτυχία των διοικούντων και των θεσμικών προσώπων, αναφερόμενο στον κυβερνητικό βουλευτή και τον Υπουργό Υγείας.
    Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, δυστυχώς βρισκόμαστε σε οριακό σημείο κατάρρευσης όλων των παροχών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας.
    Κύρια υπεύθυνη είναι η πολιτεία, που με την κυβερνητική πολιτική λιτότητας, δεσμευμένη στις μνημονιακές επιταγές, συνειδητά απαξιώνει το Νοσοκομείο μας και όλο το σύστημα υγείας στην Ελλάδα.
    Ισορροπιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά βλέπουμε τελευταία μια αφύπνιση των γιατρών που μακάρι να έχει και συνέχεια.
      Αντέδρασαν στην ανευθυνότητα της διοικήτριας που θέλησε να βάλει παθολόγους και καρδιολόγους να καλύπτουν το τμήμα του νεφρού και τώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του νοσοκομείου μας.
      Παρήγορα κατ αρχήν γεγονότα.
      Φ..

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

      Διαγραφή
    3. Υποθέτω πως παρουσιάστηκε ως φοβερή επιτυχία των διοικούντων από την γιατρό, είτε γιατί είναι της ίδιας κομματικής απόχρωσης,είτε γιατί θέλει να ταχει καλά με την διοίκηση,είτε γιατί όταν ασκούνται πιέσεις από όλη την Ελλάδα για να βγουν θέσεις επικουρικών γιατρών και τρεις μόνο περιοχές από όλη την Ελλάδα προηγούνται αυτό σημαίνει κάτι θετικό για τους θεσμικούς παράγοντες. Ότι μάλλον αναγνωρίζουν τουλάχιστον την κρισιμότητα των προτεραιοτήτων,Κι αυτό απαιτεί επίσης κάποια ικανότητα και ευφυία.

      Διαγραφή
    4. Δε φταίει μόνο η διοικήτρια για τα μπαλώματα με τους καρδιολόγους και τους παθολόγους στη μονάδα του νεφρού. Φταίνε και οι γιατροί του νοσοκομείου που αβαντάρουν αυτά τα μπαλώματα.

      Διαγραφή
    5. Los Medicos Unidos jamas sera vencidos!=Γιατροί ενωμένοι ποτέ νικημένοι! (Είναι όμως;)

      Διαγραφή
    6. καλά εσύ 8.37 μόλις προσγειώθηκες με πύραυλο απο την Κούβα στο Λέριν...έχει κάτι κουμάσια μα τι κοκουμάσια..για ηλεκτροσόκ sooting και βάλε

      Voodoo People Magic People

      Διαγραφή
    7. Η πανέμορφη κωμόπολη Lerin, είναι στην Navarra της Ισπανίας και παράγει τα ωραιότερα κρασιά της Ευρώπης.
      Καμία σχέση ούτε με Κούβα ούτε με την Ελλάδα. Και ΚΑΜΙΑ σχέση με το θέμα μας.

      Διαγραφή
  2. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ...Η ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ...
    ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ... ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι ότι λειτουργούσε κ ποτέ καλά αλλά ήταν κάτι. Οι γιατροί είναι καλοί αλλά εκείνες οι νοσοκόμες τις χειρουργικής που πληρώνονται για να έχουν ύφος απέναντι στους ασθενείς κ τους συγγενείς θα μπορούσαν να λείψουν κ να μην πληρώνονται τζάμπα εις βάρος όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πώς λειτουργούσε παλιά το Νοσοκομείο αλλά τα τελευταία χρόνα έχει αισθητά αναβαθμισθεί.
      Νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά,με γνώσεις και επιστημονικότητα,καινούρια μηχανήματα ( υπέρηχοι, αξονικός τομογράφος κ.'α.), Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Βεβαίως πολλά υπολείπεταιαι να γίνουν ακόμη.
      Αλλά γενικά η εικόνα του Νοσοκομείου έχει αλλάξει προς το καλύτερο παρά τις κάποιες θλιβερές εξαιρέσεις εκεί μέσα (δεν αναφέρομαι στις αδελφές της Χειρουργικής που κάνουν το καθήκον τους).

      Διαγραφή
    2. Όταν οι νοσοκόμες έχουν ύφος,κατά αρχάς, να δούμε πρώτα το δικό μας το υφάκι.Το ότι αρρωσταίνουμε και πηγαίνουμε σε δημόσιο νοσοκομείο δεν σημαίνει πως πρέπει να μεταμορφωνόμαστε στους τρελούς των Αθηνών,βρίζοντας, φωνάζοντας και απαιτώντας τα πάντα.Οφείλουμε να θυμόμαστε και τις υποχρεώσεις μας μαζί με τα δικαιώματα μας.Τώρα αν εμείς είμαστε εντάξει και η άλλη το παίζει η Ελισσάβετ της Αγγλίας,δύο επιλογές έχουμε:να γελάσουμε ή να σκεφτούμε ποιά είναι η διευθύντρια των νοσηλευτριών και τι παράδειγμα τους δίνει.Δεν συμφωνούμε όλοι όσοι περάσαμε από κει παντως για τις αδελφές.Είναι καλές.

      Διαγραφή
    3. ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 5.44.ΑΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΕΞΩ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΜΕ ΑΡΙΣΤΑ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ.ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΔΟΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΞΑΝΑΜΠΗΚΑΜΕ.ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΙΝΑΝΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ 4 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ.ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ,ΣΙΓΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΧΡΥΣΕ ΜΟΥ,ΠΕΡΙΜΕΝΕ.ΣΑΝ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟΙ !

      Διαγραφή
    4. Η νεφρολόγος είναι πολύ καλή και δεν φαίνεται καθόλου γλυφτρόνι, ούτε και ειναι απο δω για να πεις οτι θα πολιτευτει.Σιγα μην τους ηξερε κι απο χθες τους θεσμικους.Αλλωστε η γυναικα οσες φορες παμε στο ιατρειο εχει τοση δουλεια,χωρις νοσηλευτρια,χωρις αλλο γιατρο,ειχε ενα παληκαρι,αλλα εφυγε στην Αθηνα.Τωρα το θεμα ειναι να μην φυγει,Ειναι καλη,να μην ημαστε χαζοι να την κρατησομε εδω.

      Διαγραφή
    5. Μπράβο στα παιδια που βγηκαν και τα ειπαν!Με ψεμματα και κρυφτούλι και σκοτεινες συνομοσιες,δεν προκειται να καλυτερεψει το νοσοκομειο μας.Ολα στο ΦΩΣ !!!Να βγουνε να τα πουνε,για να διορθωθουνε,ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ !

      Διαγραφή
    6. Με την διασπορά ψευδών& αβάσιμων οικονομικών στοιχείων και την δημιουργία εντυπώσεων στους πολίτες έχετε την εντύπωση ότι ΟΛΑ θα διορθωθούνε ¨Αρε καυμένη Φλώρινα .....

      Διαγραφή
    7. Για πες μας εσύ κολλαουζε της διοίκησης ποςα κρύβεις εσύ από τον ταλαιπωρημένο Φλωρινιωτη που μια ζωή πληρώνει για να εχει ένα νοσοκομείο της προκοπης,και καλύτερα πρώτα πες μας το κόμμα που ψηφίζεις.Και βγες κι εσύ να μας τα πεις και να τους διαψεύσεις. Η μήπως δεν έχεις φωτογένεια; Τ.

      Διαγραφή
    8. Εσύ πάλι ποιος είσαι που θα μιλήσεις για "ψευδή και αβάσιμα στοιχεία";
      Από πού φύτρωσες;
      Τι ρόλο παίζεις;
      Για πες μας τα δικά σου "αληθινά και βάσιμα στοιχεία"!

      Διαγραφή
    9. 11.12 ρώτηστε τον Τάσ. Τσαού του σύριζα για τα αληθινά οικονομικά στοιχεία ..εκτός κι εάν είναι αποκρυφα σας μυστικά και βγαίνετε στους δημοσιογράφους και λέτε ότι σας κατέβει στην γκλάβα...

      Διαγραφή
    10. Ανωνυμε 8.28, αλήθεια εσύ από που ξεφυτρώσες; Μήπως από το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;Άμα είσαι από κει πανε να δίνεις διαλέξεις στο Αμερικα,γιατί εμείς εδώ χρεωκοπησαμε,πανε αλλού να τους λες ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥN.

      Διαγραφή
    11. Μπράβο στον Κοσκοσα και στον Μαραντιδη που βγήκαν και τα παν.Τωρα αν τα δουν αυτά θα πρέπει να απαντήσουν,γιατί μόνο ψεύτες δεν ειναι οι άνθρωποι.Να βοηθήσουν θέλουν.Οχι με το να θάψουν το πτώμα στον κήπο.Οσοι κρύβουν,κάπου έχουν την φωλιά τους λερωμένη.Εμαθα πήγαν ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ στο νοσοκομείο χθες.Τυχαιο;Δε νομίζω!

      Διαγραφή
    12. ΟΛΑ στο ΦΩΣ ..
      -ΠΌΣΟΙ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΝ ΩΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΦΗΜΕΡΕΥΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ;

      Ο Λ Α ΣΤΟ ΦΩΣ...

      άρε καυμένη Φλώρινα....

      Διαγραφή
    13. τι ψαχνεις ρε φιλε τωρα τους πηραν τηλεφωνο ολους να πανε.Η Φλωρινα δεν ειναι Αθηνα να κανεις μια ωρα να πας.

      Διαγραφή
    14. Φυσικά και βρισκόταν στο σπιτι τους οι γιατροί την ήμέρα που ήρθαν οι επιθεωρητές διότι οι εφημερίες που κάνουν σχεδόν όλοι ήταν ετοιμότητας (δηλαδή για όσους δεν γνωρίζουν,ο ειδικευμένος γιατρος καλείται στο νοσοκομειο μόνο αν υπάρχει ανάγκη ) και μόνο δύο είχαν ενεργή εφημερία.Με δυσκολία καλύπτονται όλες οι ημέρες εφημεριων για κάθε μήνα και αυτες μόνο με ετοιμότητας.

      Διαγραφή
    15. Μπράβο ρε φίλε makmar που λιώνουν στις εφημερίες οι γιατροι στην επαρχία και τους αναγκάζουν με ψίχουλα να κάνουν εφημερίες ετοιμότητας και μόνο σπίτι τους δεν κάθονται γιατί οι γιατροι στην επαρχία κι ειδικά στα μικρά μέρη ειναι τριάντα μέρες το μήνα εφημερία μια και για λόγους συναδελφικότητας αλλα και γνωριμίας πολλές φορές με τους κατοίκους αλλα και για λόγους καθήκοντος πάντα πηγαίνουν οταν καλούνται.Κι ενώ ολοι οι γιατροι και οι νοσηλευτές μπήκαν με την αξία τους στα νοσοκομεία έχεις μετα τους εγκαθετους άσχετους με το αντικείμενο να πανε να κάνουν κουμάντο σε αυτούς τους ΗΡΩΕΣ γιατρους.Που τους βρήκαν εξιλαστήρια θύμα ολοι και τους βρίζουν σήμερα.Το ότι υπάρχουν μερικοί άχρηστοι ανάμεσα τους δεν ειναι ικανό να μαυρίσει την εικόνα τους.

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμε 6.34 η παθολογικη θα δουλέψει άμα εχει ένα σοβαρό διευθυντή.Με τον Πετιδη και τον Τζιωγκα δούλευε καλύτερα.Τωρα πας κι υπάρχουν γιατροι που δεν εμφανίζονται και μας μιλάνε και άσχημα την αλλη μερα στις 10 η ώρα που εμφανίζονται για επίσκεψη.Αλλος τρέχει στο περίπτερο.Φασαρια μαλώνουν οι γιατροι μεταξύ τους.Μπροστα μας μάλωσαν με αυτόν με το σκουλαρίκι.

      Διαγραφή
  5. Eξόρυξις οφθαλμών Samething απο οιδηπόδειο σύμπλεγμα ..λές και ΜΑΓΙΑ μου χουν κανει φραγκοσυριανοί γλυκιά....φέρτε μάγισσες Βότανα...Ξόρκια Λιβάνι ...σκόρδα και τα τα σχετικά....κ.Σπύροοοο

    Voodoo People

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρεις ελληνικά; ή έχεις κομφούζιο στο εγκέφαλο; Απ' ότι ξέρω υπάρχει και ψυχίατρος στο νοσοκομείο! Καλά είναι να πας να σε κοιτάξει, δεν είναι ντροπή.

      Διαγραφή
    2. Μα την Παναγία,ανάθεμα άμα κατάλαβε έστω κι ένας τι θέλεις να πεις!

      Διαγραφή
    3. κ.Σπύροοοο

      Mάγισσες φέρτε ...Βότανα...Ξόρκια Λιβάνι .και ..σκόρδα

      1.27 Απο τον ψυχίατρο πέρασα και με έβγαλε ΑΑΑ Το "τρελόχαρτο" δυστυχώς δέν μου το έδωσε .


      Voodoo People Magic People

      Διαγραφή
    4. ΑΑΑ τι ειναι ρε φίλε; ζυμαρικο είσαι; Άμα έχεις κάτι σοβαρό να πεις για το νοσοκομείο πες το.Αν οχι,τραβά να χτυπήσεις κανά σφηνάκι πεπόνι να στανιαρεις!

      Διαγραφή
  6. 6.34 κι εμείς ένας ψηλεας κι ένας χοντρός πονάνε τσιπουρα κι η γιαγιά πόνου σε στην κοιλιά και περιμέναμε μια ώρα.Χαλια.θα πέθαινε η γιαγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφ όσον όσα καταγγέλεις είναι ανώνυμα, χωρίς διευθύνσεις και ονόματα, δεν έχουν καμία αξία!

      Διαγραφή
    2. Άμα τα διαβάσουν αυτοί που πρέπει,μια χαρά θα καταλάβουν ΠΟΙΟΣ ειμαι.Δεν έγινε καθόλου μικρό θέμα,ξέρανε ότι και στην διοικούσα θα πήγαινα.

      Διαγραφή
    3. 8.30 ξέρεις πολύ καλά ποιοι είμαστε.την επόμενη φορά θα φωρογραφισουμε και τα τσιπουρα και θα τα βάλουμε σε link.

      Διαγραφή
  7. Όλοι ειναι καλοί στις νοσοκομείο.ΟΛΟΙ που μπήκαν με την αξία τους.Οσοι μπήκαν κομματικά ειναι άσχετοι και ψωροπερηφανοι και τεμπέληδες,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο πατέρας μου είναι χειρουργημένος καρδιοπαθής και πρόσφατα επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο απογευματινές ώρες επειδή πονούσε πολύ στο στήθος.
    Οι νοσηλευτές είχαν φωνάξει και είχε κατέβει ο γιατρός μέσα σε 3 λεπτά και στα επόμενα 2 λεπτά του βάλανε ορρό, του πήραν αίμα για εξετάσεις και τον ετοίμασαν για την κλινική.
    Εξαιτίας του προβλήματός μας έχουμε επισκεφθεί αρκετά νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και αλλού.
    Πουθενά δεν ήταν τόσο γρήγοροι.
    Ευχαριστούμε τα παιδιά των εξωτερικών ιατρείων και το προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής για τη φροντίδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 8.09 οι καρδιολόγοι ειναι πολύ καλοί, όπως και η ουρολογικη. Εμένα η θειά μου παρακολουθείται στην Νεφρολογική,χρόνια κι εχει άριστη εξυπηρέτηση.Της παίρνουν τα αίματα,τα πανε κάτω,τα παίρνουνε η γιατρός και οι νοσηλεύτριες και μετα μας παίρνουν τηλέφωνο σπίτι.Τετοια εξυπηρέτηση πουθενά!Κι από συμπεριφορά από όλους ότι καλυτερο.Οσο για τα εξωτερικά λες ότι ήταν απόγευμα.Κι εμείς έχουμε πετύχει να πίνουν τσιπουρα οταν περιμέναμε να μας δεχθούν στο Παθολογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά καλά λένε όπου ακούς πολλά κεράσια.Δεν πρόκειται να έρθει γιατρός στην Γυναικολογική κλινική,στην Χειρουργική,ούτε Νευρολόγος.Θα τουε αφήσουν 60 χρονων ανθρωπους να κοιμούνται τον μισό μήνα μέσα στο νοσοκομείο.Α ρε καημένη Φλωρινα.Παλι θα τρέχεις να γεννας στην Πτολεμαιδα!Ντροπη.Οποιος εχει λίγη τσιπα να παραιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .Οι καρδιολόγοι σωσαν περισι τον παππούμου.Πηγαμε στην Θεσαλονικη και τα καλύτερα μας είπαν για τους γιατρους,και για τη γιατρεσα του νεφρού.Εβαλε κάτι στο λαιμό του παππού και έκανε αιμοκάθαρση για λιγο και μια χαρά συνήλθε σε κανά μήνα.Μπραβο! Αλλα εχει και κάτι κουκουμαφκες και κουκουμαφκους εκει μέσα.Πας μια η ώρα κι έχουν φύγει.Μπαινεις μέσα και κάνουν αμάν να σε βγάλουνε με πυρετό για να μην έχουν δουλειά.Ντροπη.Τι κάνει η κυρα διοικητρια γι αυτούς;Τι κάνει για να φέρει γιατρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και λίγα είπαν οι γιατροι. Να βγουν να πουν για τα νερά που στάζουν από την σκέπη.Πηγα στη γραμματεία προχθές να σφραγισω ένα χαρτί και κόντεψα να σκοτωθω.Ολη η σκάλα ήταν γεμάτη νερά!Σα δε ντρέπονται.Αμα έσπαζα όμως το πόδι θα τρωγαν μια μηνυσαρα ΝΑ. Φαίνεται πρέπει να βγούμε να τα πούμε στο φλας η στο γουεστ με φωτογραφίες για να το μάθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.