Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ήττα του Αμύντα στην Πάτρα εν μέσω επεισοδίων

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη νίκη της Ορμής Λουξ στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής γυναικών. Η Πατρινή ομάδα επικράτησε του Αμύντα με 24-17 σε ένα παιχνίδι το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια του είχε ύβρεις και ξύλο με αποκορύφωμα την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ
Σε δεύτερη μοίρα, περνάει το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης Ορμή Λουξ – Αμύντας. Όλα ξεκίνησαν, λίγο πριν την λήξη του α’ ημιχρόνου, όταν ο πρόεδρος της πατρινής ομάδας Ανδρέας Κόγκας, που βρισκόταν στο δωμάτιο ακριβώς πίσω από τη γραμματεία προχώρησε σε άσεμνη χειρονομία -κατά δήλωση της αθλήτριας- προς την πρώην αθλήτρια του και νυν του Αμύντα, της Σέρβας Άνια Μίλασιτς, όταν αυτή πανηγύρισε το γκολ που είχε σημείωση πιο πριν.
Η αθλήτρια δεν αντέδρασε εκείνη τη στιγμή, ωστόσο με το σφύριγμα του ημιχρόνου, κατευθύνθηκε προς την πόρτα που οδηγεί στο δωμάτιο που βρίσκονταν ο Ανδρέας Κόγκας, που όμως ήταν κλειδωμένη.
Στη συνέχεια, η Μίλασιτς κατευθύνθηκε προς τη γραμματεία και άρχισε να πετάει τις μπάλες που βρήκε μπροστά, από το παράθυρο του δωματίου, προς τον πρόεδρο της πατρινής ομάδας.
Η πράξη της αυτή, τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα, και η Μίλασιτς δεν επέστρεψε στο παιχνίδι.

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Λίγο πριν την έναρξη του β’ ημιχρόνου και ενώ άπαντες βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, οι άνθρωποι του Αμύντα, ζήτησαν από τους διαιτητές να απομακρυνθεί από το δωμάτιο που βρισκόταν, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πράγματα… γεγονός που συνέβη, έπειτα από μια σχετική… σύγχυση, λίγη λεπτά αργότερα.

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ
Το β’ ημίχρονο είχε ξεκινήσει κανονικά, όταν στο 21.36 του αγώνα, η αθλήτρια του Αμύντα και πρώην αθλήτρια της Ορμής Ιωάννα Σιζύνου, κινήθηκε επιθετικά προς τον τεχνικό σύμβουλο της Ορμής, Αλέκο Μεντζελόπουλο. Η εξήγηση που έδωσε η ίδια η αθλήτρια ήταν ότι την έβριζε συνεχώς, από τον πάγκο όπου καθόταν. Οι ποινή από το διαιτητικό δίδυμο ήταν και τους δύο η ίδια, δηλαδή με δίλεπτη αποβολή.

ΠΡΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Το παιχνίδι συνεχίστηκε, μετά από λίγα λεπτά, αλλά το κλίμα ήταν πια τεταμένο και τα νεύρα είχαν περάσει και στον αγωνιστικό χώρο. Οι δύο ομάδες έπαιζαν σκληρά και κατά συνέπεια συνεχώς κάποια από αθλήτρια βρίσκονταν στο παρκε, να σφαδάζει από τους πόνους.
Λίγα λεπτά πριν τη λήξη και ενώ η μπάλα ήταν για τον Αμύντα, πατρινός φίλαθλος κλώτσησε μακριά την μπάλα από την τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και επίσης πρώην αθλήτρια της Ορμής Πανδώρα Κόρρα, η οποία και αντέδρασε.
Νέα διακοπή στο παιχνίδι, με την Αστυνομία να απομακρύνει τον φίλαθλο, που βρίσκονταν ακριβώς πίσω από το τέρμα της Κόρρα.
* Οι διαιτητές δίνουν το σφύριγμα της λήξης αλλά το γήπεδο «έβραζε» με πρωταγωνίστρια και πάλι την Κύπρια Ιωάννα Σιζύνου, που προσπάθησε να κατευθυνθεί προς τους παράγοντες της Ορμής, όμως με παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η αθλήτρια οδηγήθηκε στα αποδυτήρια.

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ
Σε αυτό το σημείο, εύλογα τίθεται το ερώτημα προς τι όλα αυτά. Απάντηση υπάρχει. Την περασμένη Τετάρτη, πέντε πρώην αθλήτριες της Ορμής, εκ των οποίων οι τρείς αγωνίζονται φέτος στον Αμύντα απέστειλαν εξώδικο στην Πατρινή ομάδα για οφειλές προς αυτές. Οι τρεις αθλήτριες είναι, η Ιωάννα Σιζύνου, Άνα Μίλασιτς και Φωτεινή Νούσια. Οι άλλες δύο είναι, η Λητώ Έλληνα και η Ναυσικά Ματαρώνα.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο η ομάδα του Νταμίρ Στογιάνοβιτς ήταν πιο ψύχραιμη και πιο αποτελεσματική, κατακτώντας δίκαια τους δύο βαθμούς.
Τα πεντάλεπτα: 0-2, 2-3, 4-5, 8-8, 10-10, 13-12 (ημχ.), 15-13, 16-14, 19-16, 20-16, 21-16, 24-17
ΟΡΜΗ (Νταμίρ Στογιάνοβιτς): Χατζηπαρασίδου 11, Φιλιππάτου, Καράγιωργα 4, Καγκελάρη, Καρακίτσου 1, Παπαδοπούλου, Παύλου, Καρελά, Χάλα 1, Κασάπη, Στάνκοβιτς 1, Ρόσση, Πολίτη, Κουκουλομάτη, Αγγελοπούλου, Μίρκιτς 4.
ΑΜΥΝΤΑΣ (Νίκος Γιώσκος): Κόρρα, Τσουτσουλάκη, Μπαντή, Γεωργιάδου, Παπαβασιλείου, Ρακοπούλου, Γαλμπάδη, Κοτσοπούλου, Μίλασιτς 4, Τσένκο, Τσιομπάνου 2, Ταιρίδου, Σκόνδρα, Συζίνου 3, Βαφειάδου 6, Νούσια. Διαιτητές: Δημάκης- Βερβενιώτης, Δίλεπτα: 4-6, πέναλτι: 3/4-0/1

Πηγή: achaiasports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.