Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ρεκόρ των τελευταίων 55 ετών για τη Φλώρινα με -24,5 βαθμούς Κελσίου!

Η σημερινή θερμοκρασία που κατέγραψε ο σταθμός της ΕΜΥ στη Φλώρινα, -24,5 οC, αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.
Τα τελευταία 55 χρόνια η θερμοκρασία μόνο δύο φορές είχε κατέβει στους -21οC, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις.
Ενδεικτική της κατάστασης είναι και η σημερινή εικόνα του ποταμού Σακουλέβα.

20 σχόλια:

  1. Sthn Florina aurio 17/1/2012 ta paidia 9a exoune sxolio ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. siga re paidia...prin 12-13 xronia eixe ftasei tous -28....to xa dei me t matia mou....tin dekaetia tou 80 eixe agiksei tous -30 sumfona me martiies anthrwpwn tis perioxis.....ka auti tin stigmi to thermometro deixnei -13,5...eleosssssssssss ...poliki katastasi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. siga re paidia...prin 12-13 xronia eixe ftasei tous -28....to xa dei me t matia mou....tin dekaetia tou 80 eixe agiksei tous -30 sumfona me martiies anthrwpwn tis perioxis.....ka auti tin stigmi to thermometro deixnei -13,5...eleosssssssssss ...poliki katastasi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν καταγραφεί χαμηλότερες θερμοκρασίες.
    Αρχές δεκαετίας του '90 έχει καταγραφεί ελάχιστη -31.

    Έχουμε δρόμο ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα στοιχεία είναι από την Ε.Μ.Υ. Ασφαλώς και υπήρξαν χαμηλότερες θερμοκρασίες, όμως αναφερόμαστε στις επίσημα καταγεγραμμένες από την αρμόδια υπηρεσία.

      Διαγραφή
  5. το 1989-ή το 1990 δούλευΑ νύχτα ανήμερα του Άι Γιάννη και το θερμόμετρο έγραφε -32 βαθμούς. όπως και να έχει το πράγμα, σίγουρα δεν είναι ρεκόρ το -24,5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΧΕ 340.75 ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ΄΄΄΄΄΄Η ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΑ.ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 340,75 δραχμές=1 ευρώ... δεν βλέπω να διαφέρει και πολύ από την σημερινή κατάσταση! Όπως και να έχει είναι ακριβό, κανείς δεν αντιλέγει.

      Διαγραφή
  7. αφηστε ρε παιδια τον καιρο να κανει την δουλεια του ... και ας κοιταξουμε να ασχοληθουμε σαν μια δυναμη με την τιμη του πετρελαιου και γενικα με την τιμη ολων τον καυσιμων .. δεν κερδιζουμε κατι με το να γραφουμε ποσο μειον εκανε στην πολη μας η μηπως περιμενετε να το διαβασει καποιος και να μας λυπηθει? οσο για την θερμοκρασια το 2002 ειχε κανει -30 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με ποιο σκεπτικο η Φλωρινα χτιστηκε στην συγκεκριμενη περιοχη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ με ποιό σκεπτικό ρωτάς τέτοιες κουταμάρες;
      Πάντως αν μάθεις, πες μας και σε μας, οι Σκανδιναβικές χώρες για ποιόν λόγο κατοικούνται...;

      Διαγραφή
    2. Το παιδί στις 5.51 έκανε την πιο κουλή ερώτηση που έχω διαβάσει ποτέ οπουδήποτε στο Ίντερνετ... Βγάζω καπέλο εκτός και αν εννοεί τίποτα άλλο ..

      Διαγραφή
  9. NAI RE PAIDIA. . DEN EINAI K TO PIO KRYO TON TELEYTAION 50 XRONON.. MH TA PARALETE...!!! CHRIS APO FLORINA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ας τα βλεπει αυτα ο παπαρας που εφτασε το πετρελαιο ενα ευρω και. λες και ειμαστε το ιδιο με την ροδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αξιοι της μοιρας μας που δεν διεκδικουμε τιποτα απολυτως ενω ζουμε στην πιο "σκληρη" περιοχη της χωρας. εμεις και άντε το πολυ άλλοι 50.000 (ορεσιβιοι, νησιωτες αγονης γραμμης κλπ). απο που να αρχισω και που να τελειωσω: πρωτοι στην ανεργια, πρωτοι στα έξοδα θερμανσης, χωρις νοσοκομειο, χωρις καμια προοπτικη αναπτυξης (ακομη χειροτερα απο την υπολοιπη χωρα); ειναι γνωστο οτι οι δυσκολιες "χτιζουν χαρακτηρα" αλλα το θεμα ειναι ο χαρακτηρας να ειναι διεκδικησης και (με την καλη εννοια) τοπικιστικος. Οχι παραιτησης, μοιρολατριας και ατομισμου Ι.Γ.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. pali kala otan elegan oti tha anevasoun to petrelaio eipan oti stis perioxes pou exoun polu kruo tha tis voithisoun.euxartistoume polu gia osa kanate gia mas kurioi vouleutes.alla erxonte ekloges kai tote na deite ti tha parete.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν είναι ούτε η πρώτη.. ούτε η τελευταία φορά που βιώνουμε πολικές συνθήκες στο Νομό. Φλωρινιώτικος χειμώνας είναι, τι περιμένατε?

    Το δυστύχημα είναι ότι πολικές θερμοκρασίες επικρατούν μέσα στους εγκεφάλους της πολιτικής τάξης (sic) της Φλώρινας.

    Το μόνο το οποίο βρίσκουν σαν λύση στο πρόβλημα είναι η επιδότηση του Πετρελαίου, λες και φθηνό πετρέλαιο είχαμε πάντα.. ή θα έχουμε για πάντα. Και άντε, κατέβασε η κούτρα τους την τρομερή εναλλακτική της επιδότησης, δεν έχουν καν τα @@ να την υποστηρίξουν.

    Είμαστε περικυκλωμένοι από τόνους βιομάζας. Θέλετε τα "αδιαχείριστα" δάση μας, τα αγροτικά υπολείμματα, τις ακαλλιέργητες εκτάσεις όπου από μόνα τους φυτρώνουν "αγριοαγκινάρες"/γαϊδουράγκαθα (2 τόνοι γαϊδουράγκαθα ισοδυναμούν με ένα τόνο πετρέλαιο), αξιοποιήσιμα γεωθερμικά πεδία δίπλα στη πόλη της Φλώρινας. Για ποιόν λόγο ακριβώς χρειαζόμαστε το πετρέλαιο για να ζεσταθούμε?

    Αντί να ζητάμε επιδότηση του πετρελαίου, γιατί δεν ζητάμε επιδοτήσεις για αλλαγή του λέβητα και ανάπτυξη στο τομέα τον βιοκαυσίμων? Που θα προσφέρει επί μακρόν οικονομία και καθαρότερο περιβάλλον, βιώσιμη επιχειρηματικότητα και σταθερές νέες θέσεις εργασίας, εισόδημα στους γεωργούς μας από "άγονα" χωράφια?

    Ωραία είναι και η τηλεθέρμανση.. αλλά αργεί υπερβολικά (την έχουμε αφήσει και σε "καλά" χέρια..) και δεν θα είναι για όλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποσο ηλιθιοι μπορει να αισθανονται οι επιστημονες που μας πρηζουν με το φαινομενο το θερμοκηπιου?


    T.D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΝ ΑΘΗΝΑΕΧΕΙ 10 ΚΕΛΣΙΟΥ Η ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.