Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και η Σχολική Σύμβουλος 2ης Σχολικής Περιφέρειας Φλώρινας (Αμύνταιο) κα Στέλλα Κασίδου διοργανώνουν μια σειρά επιμορφωτικών βιωματικών σεμιναρίων Πρόληψης επιθετικότητας και του σχολικού εκφοβισμού για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση - εισαγωγής στο υλικό ¨Το σπίτι των παιδιών¨.
Ο πρώτος κύκλος είχε ημερομηνία έναρξης 12 Νοεμβρίου 2013 και λήξης 15 Νοεμβρίου 2013.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι διάρκειας 20 ωρών.
Στόχος μας είναι η υλοποίηση όλο και περισσότερων προγραμμάτων πρόληψης στα σχολεία, αφού τα συγκεκριμένα αυτά προγράμματα σχολικής παρέμβασης προτείνουν μια νέα προσέγγιση του προβλήματος της επιθετικότητας και του σχολικού εκφοβισμού, δίνοντας έμφαση στην επικοινωνία, στα συναισθήματα και αναζητούν τρόπους ουσιαστικής έκφρασης συναισθημάτων ιδιαίτερα του θυμού και του φόβου. Τα παιδιά επεξεργάζονται το θέμα της επιθετικότητας που μπορεί να συναντούν στο σχολείο τους , αναζητώντας την προσωπική τους συμβολή και ευθύνη στο σταμάτημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.