Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. στο ΚΠΕ Βεύης - Μελίτης

Στις 6 Νοεμβρίου 2013 η παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε τα παιδιά του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Φλώρινας μαζί με την ψυχολόγο Καϊμάρα Ξένια και την επισκέπτρια υγείας Καλλίνη Αγνή, προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Γνωρίζοντας το δάσος της πόλης μου», που πραγματοποιήθηκε στο περιαστικό δάσος στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.
Αρχικά, περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της ελληνιστικής πόλης, και στη συνέχεια, μέσα από συγκεκριμένο μονοπάτι, περπάτησαν στο περιαστικό δάσος, παρατήρησαν την πόλη, συνειδητοποίησαν την επίδραση του δάσους στο μικροκλίμα της περιοχής, αναγνώρισαν και κατέγραψαν συγκεκριμένα είδη χλωρίδας και πανίδας και εντόπισαν ανθρώπινες παρεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Κατόπιν, στον χώρο πληροφόρησης του Δασαρχείου Φλώρινας έμαθαν να εντοπίζουν τα μονοπάτια του δάσους στον υπαίθριο χάρτη.
Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά συζήτησαν για τις εμπειρίες τους στο δάσος, για την προσφορά του δάσους και τους τρόπους προστασίας του, ενώ κατασκεύασαν και τα δικά τους έργα τέχνης με υλικά του δάσους.

O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης
Νίκος Νάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.