Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας στους πανελλήνιους αγώνες αλπικού σκι

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή περίπου 70 αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων και έπεσε η αυλαία του Εθνικού πρωταθλήματος Αλπικού Σκι.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ε.Ο.Σ. Νάουσας, τον Όμιλο Χιονοδρόμων Εδέσσης και τον Αλπικό Σύλλογο Βορείου Ελλάδος την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 1,2 και 3 Απριλίου. Πέρα από το εθνικό πρωτάθλημα, ο αγώνας είχε και διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχές από την Τουρκία και την Κύπρο. Για τα δεδομένα του φετινού χειμώνα, η κατάσταση της πίστας ήταν οριακά ανεκτή και οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές συμβάλλοντας σε μια άριστη διοργάνωση.

Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με τους αθλητές Ζηλάκη Βασίλειο και Κωτόπουλο Γεώργιο στην κατηγορία των ανδρών. Την ομάδα συνόδεψε σαν αρχηγός αποστολής ο έφορος καταβάσεων του Συλλόγου Δούμτσης Κυριάκος.

Αθλοθετήθηκαν τρία αγωνίσματα: γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης, τεχνικής κατάβασης (σλάλομ) και παράλληλό ομαδικό που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, συναγωνισμό και θέαμα παρουσίασε το αγώνισμα του ομαδικού παράλληλου.

Με βάση τα ενοποιημένα αποτελέσματα της διεθνούς διοργάνωσης, έλαβαν τις παρακάτω θέσεις, ο Ζηλάκης Βασίλειος που λόγω παλαιότερου τραυματισμού αγωνίστηκε μόνο στο σλάλομ ήταν 13ος , ενώ ο Κωτόπουλος Γεώργιος τερμάτισε στην 14η θέση στο γιγαντιαίο, ενώ στάθηκε άτυχος στο σλάλομ και εγκατέλειψε. Με βάση την κατάταξη του εθνικού πρωταθλήματος στην κατηγορία των ανδρών κατέλαβαν την 5η θέση στο σλάλομ (Β. Ζηλάκης) και ομοίως την 5η θέση στο Γιγαντιαίο (Γ. Κωτόπουλος).

Οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας κατάφεραν να βελτιώσουν την απόδοση τους σε σχέση με τα αποτελέσματα του Κυπέλου, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και τους προσωπικούς τους βαθμούς FIS. Δυστυχώς κάποια προβλήματα της τελευταίας στιγμής, δεν επέτρεψαν την συμμετοχή του Συλλόγου στο ομαδικό παράλληλο με την ομάδα που είχα προετοιμαστεί.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους αθλητές θερμά συγχαρητήρια και καλή ξεκούραση μέχρι την έναρξη των νέων προπονήσεων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας : http://www.eox.gr, και http://data.fis-ski.com/alpine-skiing/results.html, (για τα αποτελέσματα της Διεθνούς Διοργάνωσης)

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιαζιτζίδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.