Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση συμπαράστασης

Την ώρα που η μια μετά την άλλη οι επιχειρήσεις στην χώρα μας βάζουν λουκέτο όλοι εμείς και ιδιαίτερα όσοι μπορούν να βοηθήσουν δεν πρέπει να περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή, βλέποντας τη λίστα των ανέργων να γιγαντώνεται.

Η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα για την χώρα μας. Λάθη ετών από κάθε πλευρά δυστυχώς οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν σε ολέθρια αποτελέσματα.

Πριν από λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες της πρόθεσης μιας μεγάλης επιχείρησης (ΦΑΓΕ) να αποχωρήσει από τον χώρο του γάλακτος οδηγώντας στην ανεργία και την απόγνωση δεκάδες εργαζομένων και παράλληλα σε οικονομική ασφυξία τον κλάδο της κτηνοτροφίας που παραδοσιακά αποτελεί τον πυλώνα στήριξης της τοπικής μας κοινωνίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εργοδοσίας αυτό γίνεται γιατί πλέον η ενασχόληση με το γάλα δεν είναι επικερδής δραστηριότητα, άλλοι πάλι μιλούν για παιχνίδια συμπίεσης στην τιμή του γάλακτος. Όποια και αν είναι η αλήθεια οφείλουμε να συμπαρασταθούμε σε ανθρώπους που χάνουν την δουλειά τους, και, στο σύνολο των κτηνοτρόφων της περιοχής μας που διαχρονικά ήταν μέσα στην κρίση αλλά τώρα πλέον οδηγούνται στον αφανισμό.

Όταν η αλληλεγγύη προβάλλεται από το ίδιο το Κράτος όλο και περισσότερο ως διορθωτικό "αντιστάθμισμα" στα σκληρά μέτρα των μνημονίων δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στο κλείσιμο ενός εργοστασίου, πόσο μάλλον του δικού μας εργοστασίου της δικιάς μας περιοχής.

Σαν Τ.Σ. Κέλλης στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στον δράμα των εργαζομένων που εν μέσω μιας αξεπέραστης κρίσης βλέπουν τα όνειρα που κάνανε μέχρι χθες να χάνονται ξαφνικά και αναίτια.

Το Τ.Σ. Κέλλης συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων και απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ασκηθούν οι αναγκαίες πιέσεις προς την διοίκηση της ΦΑΓΕ για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου.

Ο Πρόεδρος Τ.Σ. Κέλλης
Τάσκας Αθανάσιος

2 σχόλια:

  1. AN OI ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΕΝ ΦΤΕΙΑΞΟΥΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ , ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ , ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ,ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ, ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ , Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν έχετε καταλάβει, δρουν επιχειρηματικά σε ελεύθερο οικονομικό πεδίο. Οι όποιες κινήσεις που νομικά είναι σωστές, είναι αδιάφορο εαν είναι τοπικά και ηθικά άδικες. Το γεγονός ότι τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος απασχολούν παρανόμως προσωπικό, εντάσσεται σε αυτή τη λογική, του περιορισμού του κόστους ώστε να περισσεύει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος. Η ΦΑΓΕ, και η κάθε μεγάλη επιχείρηση, προτίμησε να μην κλέψει το κράτος (όπως κάνει μέσω ΙΚΑ μια μικρή επιχείρηση) αλλά να φανεί άδικη και να πάρει μια ανήθικη (για τα εκάστοτε τοπικά δεδομένα) απόφαση. Με την ίδια λογική, όσοι ψωνίζουν στη γειτονική αγορά γαλακτοκομικά για 10-15 λεπτά διαφορά (η ποιότητα είναι η ίδια, η τιμή διαφοροποιείται λόγω εταιρικής φορολόγησης και μικρότερου εργατικού κόστους) ας είναι οι πρώτοι που θα δώσουν το καλό παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.